Over An Paridaen

In het voorjaar van 2005 is An Paridaen begonnen met het organiseren van wandelvakanties met een bezinningsaspect. Er worden wandeldagen en wandelweekenden georganiseerd in Nederland en weekenden en wandelweken in het buitenland. Daarnaast zijn er stiltewandelingen en retraites. Tijdens de tochten inspireren deelnemers elkaar. Er wordt regelmatig in stilte gelopen. Daarnaast zijn gezelligheid en plezier belangrijke elementen.
An Paridaen is in 1957 geboren in het Zeeuws Vlaanderen. Al vroeg maakte ze met haar vader lange wandelingen in de omgeving; over de dijken, door de polders en langs kreken. Op haar 15e werd dat een trektocht in Noorwegen. Vele trektochten volgden; in de Alpen, in de Pyreneeën, met vrienden en later ook met haar gezin. Altijd al was zij op zoek naar zingeving, naar de spirituele kant van het leven. Ze maakte een wereldreis. “Uiteindelijk was het allemaal een zoektocht naar mezelf” zegt zij hier later over. Na werk in het onderwijs (lerares Frans) en ruimtelijke ordening, heeft An, aangespoord door een loopbaancoach, uiteindelijk twee zaken met elkaar gecombineerd; het wandelen en de zingeving. Al vanaf het allereerste begin was er veel animo om met haar mee te gaan.

An over Wandelnaarjezelf: “Met mijn wandelactiviteiten wil ik een ruimte bieden aan mensen om tot rust te komen en zich te ontwikkelen. Door rust en stilte op te zoeken in de natuur en in de meditatie komen inzichten vaak al vanzelf. Verder vind ik het belangrijk dat iedereen ontzorgd is en zich veilig voelt. Tijdens programma’s zoals een stilteweekend of midweek bied ik de mogelijkheid aan van een persoonlijk gesprek waarbij we meer de diepte in kunnen gaan. Ook inspireren deelnemers elkaar of vinden inspiratie in de boeken die ik meeneem. Vaak geven mensen aan het gevoel te hebben er ‘even helemaal uit geweest te zijn’. Afstand nemen van het alledaagse waarin we soms verstrikt kunnen zitten in patronen doet al wonderen. De omgeving, de natuur, het klooster en het programma zelf doen de rest. Voel je welkom bij WANDEL NAAR JEZELF! “
pieterpad Millingen Gennep 2008