Kloosterretraite

Wanneer: 14 t/m 18 november 2017

Afstanden: dagelijks 6 à 8 km.

Bijzonderheden: We verblijven 4 etmalen, een midweek, in abdij Koningsoord te Arnhem bij de zusters Trapistinnen. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. Het klooster ligt op de rand van de Veluwe en nodigt uit tot stilte en bezinning. We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving. Yoga en meditatie worden aangeboden. Twee van de vier dagen zullen we volledig in stilte doorbrengen. Een persoonlijk gesprek is mogelijk indien je daar behoefte aan hebt. Het verblijf in het klooster en 3 x per dag een gebedsviering meemaken, maakt een grote indruk op mensen. (De foto’s worden groter indien je erop klikt.)

Stilteweekend

Stilte in het klooster

zaal met yoga les tijdens kloosterretraite

De accommodatie

Abdij Koningsoord is een nieuw gebouwd klooster te Arnhem, nabij station Oosterbeek. Er wonen 22 zusters. Zij verhuisden in 2009 van Berkel-Enschot in Noord Brabant naar deze plek. Hun leven berust op 3 pijlers; lezing, gebed en arbeid. Over het ontvangen van gasten zeggen zij: “In ons gastenhuis willen wij als gemeenschap plaats bieden aan ieder die ernaar verlangt in stilte tot  zichzelf te komen. In de stilte van het eigen hart (her)ontdekt de mens de innerlijke ruimte waar het leven hem tegemoet treedt en verwelkomt.” Wij zullen dagelijks minimaal 3 x een gebedsdienst van de zusters meemaken. Iedereen heeft een eigen kamer met douche/toilet. Voor yoga en meditatie maken we gebruik van de zaal. Er is een sfeervolle gastenkamer.

Aankomst: dinsdag vanaf 14.00 uur.

Eindtijd: zaterdag om 15.00 uur.

Begeleiding: An Paridaen, coach, docent yoga en meditatie, organisator van wandelevenementen met een bezinningsaspect.

Klooster en stilte

Stilte klooster

Kosten: € 515,-  voor 4 etmalen; 4 overnachtingen, alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, begeleide wandelingen, yoga (bewegen met aandacht) en meditatie, lenen van boeken van de kloostergemeenschap en/of Wandel naar jezelf, een persoonlijk gesprek indien je daar behoefte aan hebt.

Maaltijden: Alle maaltijden gebruiken we in de ‘refter’, de eetzaal van het klooster. De zusters koken voor ons. De maaltijden zijn vegetarisch.

Inschrijven