Stilteretraite (midweek) in Stiltecentrum Betlehem

Inschrijven

Wanneer: Maandag 25 t/m vrijdag 29 juni 2018

Afstanden: dagelijks 6 à 8 km.

Bijzonderheden: In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 12 broeders volgens de leefregels van Benedictus. Het ernaast gelegen stiltecentrum Betlehem is een ideale plek voor een stilteretraite. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen dagelijks wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en enkele gebedsdiensten bijwonen. Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen los van alle dagelijkse beslommeringen. Deze retraite is een stilte retraite. Dit wil zeggen dat we vanaf maandagavond tot vrijdagmiddag in stilte zullen zijn, met dien verstande dat iedere dag bij de meditatieles de stilte doorbroken wordt. Dit om de leiding de mogelijkheid te bieden de deelnemers te ondersteunen in hun proces. Daarnaast zal de mogelijkheid geboden worden van een persoonlijk gesprek (geen verplichting).

stilteretraite klooster

stilte midweek klooster

Accommodatie:
De Willibrordsabdij is kort na de 2e w.o. gebouwd door broeders afkomstig van Oosterhout. Het kloosterleven ondervond aan het begin van de 20e eeuw een ‘revival’ in ons land en het klooster te Oosterhout was te klein geworden. Daarom werd besloten een klooster te stichten voor Benedictijnen in het oosten van het land. Om in hun onderhoud te voorzien bezat het klooster ook een boerderij. Later werd deze boerderij omgebouwd tot stiltecentrum. In het stiltecentrum bevindt zich een zen-zolder. In de vorige eeuw, toen kerken begonnen leeg te lopen, zochten de broeders naar nieuwe inspiratie voor hun contemplatieve leven. Zen is geen godsdienst maar een methode die hen hernieuwd bij zichzelf bracht. Zo omarmt oost west en andersom.

Kosten: € 545,- all-in voor een midweek van 4 etmalen, inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, yoga, meditatie, begeleide wandelingen en een persoonlijk gesprek indien je dat wilt. Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie tijdens deze midweek.

stilte week klooster

stilte midweek retraite

Aankomst: maandag vanaf 15.00 uur.

Eindtijd: vrijdag om 15.00 uur.

Begeleiding: An Paridaen, coach, trainer en docent yoga en meditatie, organisator van wandelevenementen met een bezinningsaspect.

Inschrijven  Vraag meer informatie