Beste belangstellende,

Is er iets wat je héél graag wilt; stel het niet uit maar zet vandaag nog de eerste stap!
Vaak wachten we op de juiste omstandigheden, maar die komen nooit. 

Vaak zijn er (stille) overtuigingen die ons tegenhouden, zoals: ik kan het niet, ik ben niet goed genoeg, ik hoor er niet bij. Overtuigingen die we ooit hebben opgebouwd naar aanleiding van een gebeurtenis. Vervolgens projecteren we deze overtuigingen onbewust weer op anderen: ‘zij vinden dat ik het niet kan, zij vinden dat ik niet goed genoeg ben, ze houden niet van me’, enz. 
Bewustwording van deze overtuigingen is de eerste stap. Vervolgens kun je gaan kijken: is het echt waar? Of is het een zelf gecreëerd verhaal in mijn hoofd? 
In de maand juli genoot ik van een heerlijke vakantie met mijn partner in Canada met uitdagende wandelingen zoals hier op de foto. 4 weken lang maakte ik me nergens zorgen over. Nou ja; deze afgrond was wel even eng! Maar ik leefde volkomen in het moment. Nu ik terug ben en alle activiteiten weer opstarten is dat moeilijker, maar ik zie het als een oefening. Als ik me ergens zorgen over maak zit daar overigens vaak een overtuiging achter.Het programma:
Het Stilte weekend in augustus in abdij Koningsoord zit vol. Er staan 4 mensen op de wachtlijst. Ook voor de pelgrimstocht in september zijn we inmiddels met een mooi aantal; 11 deelnemers!

Er is nog volop plaats bij de wandelretraite op Terschelling in oktober; we wandelen dagelijks (in stilte) door de duinen, langs het wad, het strand en door de polder. Kortom; alles wat Terschelling zo bijzonder maakt! Yoga en meditatie worden aangeboden. We verblijven in  ‘Folkshegeskoalle Skylgeralân’. Deze volkshogeschool ligt op een prachtige plek midden in de duinen. Check de mogelijkheden van verblijf bij het evenement.

Er is ook nog plaats bij de klooster midweek in abdij Koningsoord te Arnhem van 19 t/m 23 november. 2 van de 4 etmalen zijn we in stilte. Een mooie gelegenheid om de stilte eens uit te proberen. Er is altijd de mogelijkheid van een gesprek met mij.

Voor de kerstretraite kan al worden geboekt! Dit evenement is altijd erg populair. Wees er op tijd bij. 

Spreuk van de maand:

“Succes is niet het einde, falen is niet fataal; het is de moed om door te gaan die telt.”

Gevonden op de Gerardus kalender.

Stilteweekend in abdij Koningsoord (Vol)
Wanneer
: 24-25-26 augustus 2018
Afstanden: dagelijks 6 a 8 km
De in 2009 nieuw gebouwde abdij Koningsoord is een prachtige plek voor een stilteretraite. 20 Zusters Trapistinnen wonen en werken hier. We bewegen mee op het ritme van het klooster en wandelen dagelijks in de schitterende omgeving. Lichaamsoefeningen (yoga, shiatsu, stretchen en ontspanning) en meditatie worden aangeboden. Lees meer
Pelgrimstocht ‘Via Podiensis’
Wanneer:
2 t/m 9 september 2018
Afstanden: 13 a 20 km per dag door heuvelachtig terrein
Een schitterend traject vanaf Le Puy-en-Velay tot Aumont-Aubrac in het Massif Central. Een van de 4 routes door Frankrijk richting de Pyreneeën; uitgestrekte landschappen met koeien, gastvrij onthaal in plaatselijke herbergen, kapellen en kruisen onderweg. Lees meer
Wandelretraite Terschelling
Wanneer
: 22 t/m 26 oktober 2018
Afstanden: dagelijks 8 a 10 km
Een wandelretraite op Terschelling. Een midweek om tot rust te komen, maar ook om uit te waaien, tijd te nemen voor jezelf. We verblijven in de Folkshegeskoalle (Volkshogeschool) te Hoorn en wandelen dagelijks (veelal in stilte) op verschillende plekken op het eiland; door bos, duin en over het strand. Lichaamsoefeningen (yoga, shiatsu, ontspanning) en meditatie worden aangeboden. Lees meer
Kloosterretraite in abdij Koningsoord
Wanneer: 19 t/m 23 november 2018 (midweek)
Afstanden: 6 a 8 km per dag
We verblijven in abdij Koningsoord te Arnhem en bewegen mee op het ritme van het klooster. We maken dagelijks wandelingen in de directe omgeving; lichaamsoefeningen (yoga+) en meditatie worden aangeboden. Twee van de 4 dagen zullen we volledig in stilte doorbrengen. Een mooie gelegenheid voor wie de stilte eens wil uitproberen.
Lees meer
Kerstretraite in Stiltehoeve Metanoia (Vlaanderen)
Wanneer:
van 24 t/m 27 december 2018
Afstanden: 6 à 10 km per dag
We verblijven in Stiltehoeve Metanoia te Damme in Belgisch Vlaanderen. De Stiltehoeve is een prachtig verbouwde boerderij met luxe kamers. We wandelen dagelijks in de omgeving, beoefenen yoga en meditatie. Een heerlijke manier om de kerstdagen door te brengen. Lees meer

Gepland maar nog niet op de site:
31 dec – 1 jan Rustige jaarwisseling

Ik stel het zeer op prijs als je deze nieuwsbrief doorstuurt naar andere mogelijk geïnteresseerden. Hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

> > > > > > > > > >
An Paridaen
Wandel naar Jezelf
Tel. 055-5215040
mob: 06-47 444 813
info@wandelnaarjezelf.nl
www.wandelnaarjezelf.nl
Facebook