Beste belangstellende,

“Op de oprijlaan wist ik het onmiddellijk: hier ben ik thuis!”…..

Een interview met Zr. Wendelien, een van de zusters van abdij Koningsoord.

Sinds 2013 organiseert Wandel naar Jezelf retraites in abdij Koningsoord te Arnhem. De zusters leiden een leven van eenvoud en contemplatie. Wie zij zijn, hun liefde en toewijding, maken grote indruk op de deelnemers.  

Ik spreek graag met de zusters en vlak voor kerst heb ik een van hen geïnterviewd. Het verslag daarvan vind je via deze link.

Na de Midwinter wandeling op 14 januari, waarbij we het nieuwe jaar gaan creëren met elkaar, volgt er eind februari een klooster retraite in de prachtige abdij Koningsoord. 
Vervolgens organiseert Wandel naar Jezelf eind maart een wandelweekend over het Pieterpad door het Montferland naar Hoch Elten (D) en vervolgens door het Rijndal tot Beek onderaan de Duivelsberg bij Nijmegen. Een bijzonder gevarieerd traject met zowel heuvellandschap als rivierdal.
De wandelretraites op Terschelling zijn steeds een groot succes. Voor 2018 staan er 2 gepland.

Er is ook al veel belangstelling getoond voor de pelgrimstocht ‘Via Podiensis’ in Zuid Frankrijk, die in september 2018 plaats vindt. Dit evenement staat inmiddels op de site! Een traject dat ik zelf liep in 2017 en waar ik zeer enthousiast over ben. 

Uitspraak van de maand:

‘Het licht is in mij, ook als het donker is.’

Broeder Paulus, Trappist op Schiermonnikoog (gelezen in het blad “Klooster”, editie winter 2017-2018)

Midwinter wandeling
Wanneer: zondag 14 januari 2018
Afstand: 12 km
We luiden het nieuwe jaar in met een Midwinter wandeling, deze keer op de Veluwe en wel bij Wolfheze. We lopen door een gebied met rijke historie en langs de Wodanseiken. Horeca aan het begin en eind en onderweg. Lees meer.
Kloosterretraite in abdij Koningsoord
Wanneer: 27 februari t/m 3 maart 2018 (midweek)
Afstanden: 6 à 8 km per dag
We verblijven in abdij Koningsoord te Arnhem en bewegen mee op het ritme van het klooster. We maken dagelijks wandelingen in de directe omgeving; lichaamsoefeningen (yoga+) en meditatie worden aangeboden. Lees meer
Wandelweekend Montferland – Hoch Elten (D) – Beek (bij Nijmegen)
Wanneer: 24-25 maart 2018
Afstanden: 13 km op zaterdag; 13, 21 of 26 km op zondag
We wandelen op zaterdag door het Montferland naar Hoch Elten waar we de nacht doorbrengen. Op zondag dalen we af in het Rijndal om bij Millingen aan de Rijn de rivier over te steken. We lopen verder tot Beek bij Nijmegen. Lees meer
Wandelretraite Terschelling
Wanneer
: 23 t/m 27 april 2018
Afstanden: dagelijks 8 à 10 km
Een wandelretraite op Terschelling. Een midweek om tot rust te komen, om uit te waaien en tijd te nemen voor jezelf. We verblijven in de Folkshegeskoalle (Volkshogeschool) te Hoorn en wandelen dagelijks (veelal in stilte) op verschillende plekken op het eiland. Lichaamsoefeningen (yoga+) en meditatie worden aangeboden. Dit wordt weer een top week op een geweldige locatie! Lees meer
Pelgrimstocht ‘Via Podiensis’
Wanneer:
2 t/m 9 september 2018
Afstanden: 13 à 20 km per dag door heuvelachtig terrein
Een schitterend traject vanaf Le Puy-en-Velay tot Aumont-Aubrac in het Massif Central. Een van de 4 routes door Frankrijk richting de Pyreneeën; uitgestrekte landschappen met koeien, gastvrij onthaal in plaatselijke herbergen, kapellen en kruisen onderweg. Lees meer

Nieuwe evenementen in 2018:
– 8-9-10 juni 2018 kloosterweekend in het Sint Lioba klooster te Egmond Binnen (binnenkort op de site);
– 25 t/m 29 juni 2018 klooster midweek in Stiltecentrum Betlehem nabij Doetinchem (binnenkort op de site);

Ik stel het zeer op prijs als je deze nieuwsbrief doorstuurt naar mogelijk geïnteresseerden. Hartelijk dank!

Ik hoop je (weer) te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

> > > > > > > > > >
An Paridaen
Wandel naar Jezelf
Tel. 055-5215040
mob: 06-47 444 813
info@wandelnaarjezelf.nl
www.wandelnaarjezelf.nl
Facebook