Beste belangstellende,

In Japan hebben ze er een nieuwe term voor “Shinrin Yoku” ofwel ‘Onderdompelen in de natuur’.

Deze trend is overgewaaid naar de Verenigde Staten en brengt nu hele groepen op de been die met een coach de natuur intrekken om te onthaasten, de natuur in al haar schoonheid te ervaren en zich hier beter bij te voelen. Wat Wandel naar Jezelf al jaren aanbiedt blijkt nu ineens een ‘hype’ te zijn.

Nu wisten we al dat wandelen bijzonder goed is voor onze gezondheid. Het is goed voor hart en bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten, spieren, gewicht en zelfs het geheugen. En niet te vergeten; ons humeur wordt er stukken beter van! Kan het nog mooier? Bovendien is wandelen een duursport met een vast ritme zonder piekbelasting waardoor het voor velen veilig is om te doen.

Onnodig te zeggen dat ik het (nog steeds) van harte aanbeveel. Wat ik 12 jaar geleden begon is nog steeds mijn passie. Ruim 400 mensen liepen met mij mee en de belangstelling neemt nog steeds toe. De nieuwsbrief gaat inmiddels naar ruim 800 geïnteresseerden.

En dan nu naar het aanbod voor najaar en winter. Voor de kloosterretraite van 14 t/m 18 november in abdij Koningsoord is nog één plek vrij, zo ook voor de kerstretraite in Moerkerke/Damme (B).

De Rustige Jaarwisseling trekt evenals vorig jaar grote belangstelling. Indien je hierin geïnteresseerd bent; wacht niet te lang je aan te melden!

Zie ook helemaal onderaan voor een doorkijkje naar het programma van 2018.

Kloosterretraite in abdij Koningsoord
Wanneer: 14 t/m 18 november 2017
Afstanden: dagelijks 6 à 8 km
Een midweek in een klooster. We verblijven in abdij Koningsoord nabij Oosterbeek en bewegen mee op het ritme van het klooster. Yoga en meditatie worden aangeboden. We wandelen dagelijks in de schitterende omgeving. Lees meer
Kerstretraite in Stiltehoeve Metanoia
Wanneer: 24 t/m 27 december 2017
Afstanden: 6 à 10 km per dag
Ook dit jaar brengen we de kerst door in Stiltehoeve Metanoia in Vlaanderen. Een schitterende accommodatie. Er wordt heerlijk voor ons gekookt (géén kerstdiner) en we wandelen in de directe omgeving en aan de kust. Yoga en meditatie worden aangeboden. Lees meer
Rustige Jaarwisseling
Wanneer
: 31 dec – 1 jan
Afstand: 8 km
Voor wie verlangt naar een rustige jaarwisseling zonder drukte en lawaai maar met een moment van bezinning en vooruitblikken naar wat komen gaat. Welkom in Centrum Samaya om een sfeervol Oud & Nieuw met ons te vieren.. Lees meer
Midwinter wandeling
Wanneer: zondag 14 januari 2018
Afstand: 12 km
We luiden het nieuwe jaar in met een heuse Midwinter wandeling, deze keer op de Veluwe en wel bij Wolfheze (tussen Ede en Arnhem). We lopen door gebied met een rijke historie en langs de Wodanseiken. Horeca aan het begin en onderweg. Lees meer.

Evenementen die gepland zijn maar nog niet op de site staan:
– 27 februari t/m 3 maart 2018 Klooster midweek in abdij Koningsoord te Arnhem;
– 24 – 25 maart 2018 wandelweekend over het Pieterpad van Braamt tot Millingen aan de Rijn;
– 23 t/m 27 april 2018 wandelretraite op Terschelling;
– 8-9-10 juni 2018 kloosterweekend in het Sint Lioba klooster te Egmond Binnen;
– 25 t/m 29 juni 2018 klooster midweek in Stiltecentrum Bethlehem nabij Doetinchem;
– 24-25-26 augustus 2018 kloosterweekend in abdij Koningsoord te Arnhem;
– 3 t/m 9 september 2018; pelgrimstocht in Zuid Frankrijk over de Via Podiensis vanaf Le Puy .


Ik stel het zeer op prijs als je deze nieuwsbrief doorstuurt naar mogelijk geïnteresseerden. Hartelijk dank!

Ik hoop je (weer) te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,> > > > > > > > > >
An Paridaen
Wandel naar Jezelf
Tel. 055-5215040
mob: 06-47 444 813
info@wandelnaarjezelf.nl
www.wandelnaarjezelf.nl
Facebook