Beste belangstellende,

En dan ineens ben je een groep. Een hele week trek je met elkaar op. Je loopt met elkaar, je praat met elkaar, je helpt elkaar en maakt plezier. Er ontstaat verbondenheid.

Kortom: de  pelgrimstocht Via Podiensis in de eerste week van september met 12 deelnemers was een bijzondere ervaring! En als je dan weer thuis bent, tja, …..dan ben je, in sommige gevallen, ineens weer alleen. Dan kun je ook weer terugverlangen naar het onderweg zijn, de ontmoetingen met andere mensen, het plezier, het avontuur, de pijntjes…..!

Wij (Gerard en ik) zijn zeker van plan deze tocht vaker aan te bieden. Ook zal de Camino Portugues van Porto naar Santiago weer op de agenda staan. Zie onderaan de nieuwsbrief voor de data!

Maar nu eerst het programma voor najaar en winter;
Er zijn nog plekken voor de Wandelretraite op Terschelling 22 t/m 26 oktober. Het eiland gevoel begint al als je je overtocht boekt, zo merkte ik; de wind in je haren, de verre uitzichten, de bruisende zee, duinen met wuivend helmgras, ……helemaal Terschelling!

Er is nog plaats bij de klooster midweek van 19 t/m 23 november in Abdij Koningsoord, dè plek bij uitstek om helemaal tot rust te komen, de stilte te ervaren, de natuur, te genieten van het prachtige nieuw gebouwde klooster en het zingen van de zusters.

De kerst retraite wordt dit jaar voor het laatst gehouden op Stiltehoeve Metanoia te Moerkerke-Damme (B). De hoeve wordt per 1 januari 2019 verkocht. Maar tot die tijd houden ze deze prachtige luxe verbouwde boerderij voor ons open en kunnen wij er nog intens van genieten. Als je dit met ons mee wilt beleven, wacht dan niet te lang met je boeking!

De ‘Rustige Jaarwisseling’ is open voor boeking! Velen gaven reeds aan hier belangstelling voor te hebben. Mary van de Panne zal ons weer het oude jaar uit luiden met haar klankontspanning……!
Ook de nieuwjaarswandeling van 6 januari staat online. Na een wandeling door de verstilde winterse natuur zullen we genieten van een hapje en een drankje in de horeca. Zorg dat je erbij bent!

Voor komend jaar staan diverse (klooster)retraites gepland. Een daarvan staat al op de site: een kloosterweekend in het Lioba klooster te Egmond-Binnen in januari. Dit vriendelijke klooster met creatieve monialen is tevens een prachtige uitvalsbasis voor het Noord Hollands Duinreservaat.

Zie onderaan de nieuwsbrief voor overige data die gepland staan voor 2019.

Spreuk van de maand:

“Iedereen wist dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet wist.”

Gevonden op de Gerardus kalender

Wandelretraite Terschelling
Wanneer
: 22 t/m 26 oktober 2018
Afstanden: dagelijks 8 a 10 km
Een wandelretraite op Terschelling. Een midweek om tot rust te komen, maar ook om uit te waaien, tijd te nemen voor jezelf. We verblijven in de Folkshegeskoalle (Volkshogeschool) te Hoorn en wandelen dagelijks (veelal in stilte) op verschillende plekken op het eiland; door bos, duin en over het strand. Lichaamsoefeningen (yoga, shiatsu, ontspanning) en meditatie worden aangeboden. Lees meer
Kloosterretraite in abdij Koningsoord
Wanneer: 19 t/m 23 november 2018 (midweek)
Afstanden: 6 a 8 km per dag
We verblijven in abdij Koningsoord te Arnhem en bewegen mee op het ritme van het klooster. We maken dagelijks wandelingen in de directe omgeving; lichaamsoefeningen (yoga+) en meditatie worden aangeboden. Twee van de 4 dagen zullen we volledig in stilte doorbrengen. Een mooie gelegenheid voor wie de stilte eens wil uitproberen.
Lees meer
Kerstretraite in Stiltehoeve Metanoia (Vlaanderen)
Wanneer:
van 24 t/m 27 december 2018
Afstanden: 6 à 10 km per dag
We verblijven in Stiltehoeve Metanoia te Damme in Belgisch Vlaanderen. De Stiltehoeve is een prachtig verbouwde boerderij met luxe kamers. We wandelen dagelijks in de omgeving, beoefenen yoga en meditatie. Een heerlijke manier om de kerstdagen door te brengen. Lees meer
Rustige Jaarwisseling
Wanneer: 31 dec en 1 januari
Afstand: 8 km
In samenwerking met Centrum Samaya organiseert Wandel naar Jezelf dit jaar weer een Rustige Jaarwisseling. We sluiten het oude jaar af met o.a. een 2-gangen diner, een klankontspanning, meditatie en een vuurritueel en maken een wandeling op nieuwjaarsdag. Lees meer
Nieuwjaarswandeling
Wanneer: zondag 6 januari
Afstand: 13 km door heuvelachtig terrein
We starten in Oosterbeek met een horeca en lopen vervolgens over de Hemelse Berg, genieten van uitzichten over de Rijn bij de Westerbouwing en sluiten af in Landgoed Mariendaal. Lees meer
Kloosterweekend Lioba klooster (Egmond-Binnen)
Wanneer: van 18 t/m 20 januari 2019
Afstanden: 6 à 10 km per dag
Een kloosterweekend nabij het Hollands Duinreservaat en het strand. Het Lioba klooster is een klein klooster met 10 monniken en monialen (vrouwelijk voor monniken). Naast wandelen, yoga en meditatie zullen we minimaal eenmaal per dag een gebedsdienst meemaken. Lees meer

Overige geplande evenementen voor 2019:

  • 25 febr t/m 1 maart 2019: Stilte midweek in abdij Koningsoord (aanmelden kan al via de site);
  • 22 t/m 24 maart 2019: Stilte weekend in het Sint Lioba klooster te Egmond-Binnen (aanmelden kan al via de site);
  • 6 en 7 april 2019: wandelweekend ergens in Nederland (van A naar B);
  • Eind april – begin mei 2019: Camino Portugues van Porto naar Santiago de Compostella;
  • 13 t/m 17 mei 2019: Klooster midweek in Stiltecentrum Betlehem (2 van de 4 etmalen volledig in stilte);
  • 5 t/m 7 juli 2019: Yoga-Meditatie-Wandel weekend op Aarde-Werk De Stegge in de Achterhoek;
  • 26 t/m 28 juli 2019: Stilte weekend in Stiltecentrum Betlehem (Doetinchem);
  • Eerste 2 weken van september: de Via Podiensis van Le Puy tot Aumont-Aubrac en van Aumont-Aubrac tot Conques; je kunt kiezen voor 1 week of 2 weken.
  • 14 t/m 18 oktober 2019: Wandelretraite op Terschelling (midweek; geen stilte retraite);
  • 14 t/m 17 november 2019: klooster weekend in abdij Koningsoord (geen algeheel stilte weekend).

Ik stel het zeer op prijs als je deze nieuwsbrief doorstuurt naar andere mogelijk geïnteresseerden. Hartelijk dank!

Met vriendelijke groet,

> > > > > > > > > >
An Paridaen
Wandel naar Jezelf
Tel. 055-5215040
mob: 06-47 444 813
info@wandelnaarjezelf.nl
www.wandelnaarjezelf.nl
Facebook