Nieuwsbrief WANDEL NAAR JEZELF juni 2024 


Beste belangstellende,

Persoonlijke ontwikkeling? Er is nog nooit zoveel mogelijk geweest als nu. Diverse trainingen, workshops, webinars, familie- en systeem-opstellingen, intervisies, coaching. Wat hebben we het toch goed in deze tijd!

Op deze foto loop ik (An) in Oostenrijk. Vorige week nog. Wat is het daar toch mooi!

Persoonlijke ontwikkeling
Mensen die mij kennen zouden niet kunnen bevroeden welke overtuigingen ik allemaal over mijzelf heb. In onze jeugd maken we van alles mee. Er zijn vaak een of meerdere gebeurtenissen die eruit springen; momenten waarop we, doorgaans onbewust, iets over onszelf besluiten. Vervolgens gaan we gedrag vertonen om te verbergen hoe we ons echt voelen, of om te krijgen wat we heel erg nodig hebben, bijvoorbeeld ‘pleasen’. Op dat moment is dat een natuurlijke reactie, je doet sus of zo om de afkeuring te vermijden, de liefde te krijgen, je aan te passen, etc. Die primaire natuurlijke reacties op onze (onbewuste) besluiten worden een patroon in de rest van ons leven, Maar deze kunnen ons ook aardig in de weg zitten. Ze komen namelijk steeds terug; iedere keer als er weer iets soortgelijks geraakt wordt geeft het je een worsteling. Wat geraakt wordt ligt bijvoorbeeld in de sfeer van:’ik ben niet goed genoeg’, ‘ik hoor er niet bij’, ‘ze houden niet van me’. Maar het kan er op vele manieren uitzien. 
Bij mij is het vooral ‘ik ben niet goed genoeg’. Als ik het heel krachtig en ten diepste aankijk zelfs ‘ik ben mislukt’. Wat is het dan fijn als je in een training zit waarbij iedereen zoiets bij zichzelf onderscheidt. Je bent niet de enige! Dat is al een geruststelling. Maar als je jezelf blijft trainen, wordt dit allemaal steeds lichter en gemakkelijker. Het begint met er bewust van te zijn. Dan kun je ermee aan het werk en uiteindelijk kun je iets gaan creëren wat je in positieve zin raakt, inspireert of ontroert.
Ik schrik er inmiddels niet meer van als zo’n negatieve gedachte opkomt. Ik herken het ook steeds sneller. Dat scheelt enorm. Het verkort het ‘lijden’.
Als meditatieleraar adviseer ik mensen; vecht er niet tegen. Het gaat toch niet weg. In tegendeel; alles wat je bestrijdt blijft bestaan. Nee, het is beter om het te omarmen. Zo van; oh, daar is ie weer! Welkom! Het is niet meer dan een ooit zelf genomen besluit. En het gaat allang niet meer over het huidige moment. Het is een automatische gedachte die in moeilijke situaties, die ons doen denken aan vroeger, boven komt. Een automatische piloot dus.

Wanneer mensen regelmatig mediteren kunnen ze hun meditatie gebruiken om weer even in te zoomen: Wat is er nu? Wat houdt me bezig? Wat is er geraakt? Door training leer je hoe om te gaan met negatieve gedachten. Ze hebben dan steeds minder vat op je. 

Indien je naar aanleiding van het bovenstaande behoefte hebt aan een gesprek; bel ons! Maak een afspraak. In één gesprek kan al heel veel opgehelderd worden. Dat is zo fijn. Je hoeft er niet meer alleen mee te worstelen. Ook bij onze wandelretraite in oktober op Terschelling zullen wij (Gerard en An) persoonlijke gesprekken met mensen hebben. Dat zit bij de prijs in. 

Maar ook de andere begeleiders in ons team, Alice, Ellen, Lilian en Mariëtte, hebben veel te bieden als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Dat is de toegevoegde waarde van Wandel naar Jezelf; het gaat niet alleen over het bewegen in de natuur, maar ook over hoe het echt met je gaat! Reik naar ons uit.


Programma
Voor het kloosterweekend van 14 t/m 16 juni in Abdijhoeve Betlehem zijn nog 2 plekken beschikbaar. Het is al snel….dus pak je kans! Een retraite bij een klooster heeft altijd een extra dimensie. Alice zal aandacht besteden aan natuurbeleving, ademwerk, yoga en meditatie en dit dus allemaal in de verstilde omgeving van de abdij waar de broeders leven volgens de leefregel van Benedictus. 

In september kun je met Lilian en Alice mee naar de Hof van Kairos in de Achterhoek. Ook dit is een hele bijzondere plek. Je bent er even helemaal uit!. De Hof van Kairos is prachtig gelegen in het coulissenlandschap van de Achterhoek. Op het programma staan mooie wandelingen in de directe omgeving (Nationaal Park rond Winterswijk), yoga en meditatie. 

En begin oktober kun je met Lilian en Mariëtte mee op pelgrimstocht door het mooie Zuid Limburgse land. Je hoeft immers niet per se naar het buitenland om met verdieping en stilte te wandelen in goed gezelschap. Lilian en Mariëtte begeleiden deze tocht met veel enthousiasme en bieden onderweg een programma met verdieping aan.

En dan is er in oktober alweer de Wandelretraite op Terschelling (met An en Gerard dus). Scroll door het volledige programma hier beneden en vind!

Spreuk van de maand:

“Zelfkennis is de enige weg naar vrijheid.”
 

 Wie zei dat ook alweer? Ik had het zelf kunnen bedenken ; – ) 

                                                                                              
 
De evenementen: 

Klooster weekend in Abdijhoeve Betlehem (nabij Doetinchem)
Wanneer:
 14 t/m 16 juni 2024
Afstanden: 6 à 9 km per dag
Een klooster weekend op een fantastische plek. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Een ideale plek voor een retraite. Bij deze retraite zal natuurbeleving een grote rol spelen. We wandelen dagelijks door het mooie Landgoed Slangenburg en beoefenen yoga en meditatie. Lees meer

Yoga-meditatie-wandel midweek Hof van Kairos (Winterswijk)
Wanneer:
 9 t/m 12 september 2024
Afstanden: 5 à 6 km per dag
Een stilte midweek op een fantastische plek, de Hof van Kairos te Winterswijk. De Hof ligt prachtig in het coulisse-landschap rondom Winterswijk. Een midweek om helemaal bij jezelf te komen. 2 dagen zullen we in stilte doorbrengen. We wandelen dagelijks in de schitterende omgeving. Lees meer
 

Pelgrimstocht Krijtlandpad Zuid-Limburg
Wanneer:
 10 t/m 13 oktober 2024
Afstanden: 12 à 19 km per dag
Een pelgrimstocht voor verdieping en reflectie dicht bij huis. Je hoeft niet naar het buitenland om pelgrimeren te ervaren. We wandelen 4 dagen door het unieke heuvellandschap van Zuid-Limburg. Tijdens deze pelgrimstocht combineren we verdieping en stilte met een warm samen zijn en schitterende natuur. Lees meer
 

Wandelretraite Terschelling 
Wanneer: 21 t/m 25 oktober 2024
Afstanden: 7 à 10 km
Een wandelretraite op Terschelling. Een midweek om tot rust te komen, maar ook om uit te waaien en tijd te nemen voor jezelf. We verblijven in de Folkshegeskoalle (Volkshogeschool) te Hoorn en wandelen dagelijks in stilte op verschillende plekken op het eiland; door bos, duin en over het strand. Lichaamsoefeningen (yoga, shiatsu, ontspanning) en meditatie worden aangeboden. Lees meer

Yoga wandel weekend klooster Samaya
Wanneer:
 15 t/m 17 november 2024
Afstanden: 3 à 8 km per dag
In Werkhoven nabij Utrecht ligt het prachtige voormalige nonnenklooster Samaya. Hier verblijven we 3 dagen waarvan één in volledige stilte. Een heerlijk weekend met yoga- en meditatie lessen en wandelingen in de directe omgeving. Een moment om te ontspannen en te reflecteren op het jaar dat voor je ligt. Lees meer

Stilte weekend in Abdijhoeve Betlehem te Doetinchem
Wanneer
: 28 nov t/m 1 dec 2024
Afstanden: 6 à 9 km per dag
In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 8 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een retraite. We wandelen dagelijks door het mooie Landgoed Slangenburg en beoefenen yoga en meditatie. Lees meer
 


We hopen je weer te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Mede namens het team Gerard, Alice, Ellen, Mariëtte en Lilian,

An Paridaen
Tel. 055 – 521 50 40
mob. An: 06 – 47 444 813
mob Gerard: 06 – 36 174 352
info@wandelnaarjezelf.nl 
www.wandelnaarjezelf.nl

Facebook 

LinkedIn

Instagram