Pelgrimstocht Via Podiensis van Le Puy-en-Velay tot Aumont-Aubrac, Centraal Massief Frankrijk

Inschrijven

Wanneer: zondag 2 september – zondag 9 september 2018 (6 wandeldagen)

Afstanden en zwaarte: variërend tussen 13 en 20 km per dag door middelgebergte (tussen 600 en 1300 m); enige wandelconditie is vereist. Het is altijd mogelijk een etappe per minibus af te leggen.

Bijzonderheden: Welke intentie je ook hebt met pelgrimeren, het is een heerlijke manier om dichter bij jezelf te komen. Goede gesprekken, gezelligheid en uitwisseling, spiritualiteit, landschappen en cultuur, een pelgrimstocht kan je op veel manieren iets brengen. Het is een begeleide tocht met alle ruimte om ook stukken alleen en op eigen tempo te lopen.

Pelgrimeren frankrijk

kaart pelgrimsroutes frankrijk

De Via Podiensis is de oudste en een van de mooiste pelgrimsroutes door Frankrijk op weg naar Santiago de Compostella. We ontmoeten elkaar zondagmiddag 2 september bij de indrukwekkende kathedraal Notre Dame in Le Puy-en-Velay. Hier krijg je je pelgrimspaspoort uitgereikt. Maandag 3 september is onze eerste etappe.

Le Puy-en-Velay is een prachtig door vulkanen ingesloten stadje; het loont om een extra dag hiervoor te reserveren. Onze pelgrimage bestaat uit 6 etappes door het fraaie landschap van het Centraal Massief. De route is heuvelachtig waarbij we onder meer het diep in het massief ingesneden riviertje de Allier passeren. Onderweg herinneren vele kapelletjes, beelden en stenen kruisen aan Sint Jacobus.
De route staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is ook een Europese Culturele Route vanwege de spirituele waarde die eraan is toegekend.
De tocht eindigt op zondagochtend 9 september na het ontbijt in Aumont-Aubrac.

Overnachtingen en maaltijden

We overnachten in gîtes d’étapes (herbergen met 2 tot 6-persoonskamers). In de gîtes hebben we ’s avonds onze gezamenlijke maaltijd met andere pelgrims.

Begeleiding

An Paridaen, coach, trainer en organisator van wandeltochten met een bezinningsaspect.

Bagagevervoer

Dit is mogelijk tegen kostprijs (max. 10 kilo / € 10 per dag per tas). Reservering en betaling bij inschrijving.

pelgrimstocht via podiensis saint Roch

pelgrimeren maaltijd

Vervoer

Heen- en terugreis per auto:
Le Puy-en-Velay ligt op ruim 1.000 km van Utrecht. Voor pelgrims geldt een gereduceerd parkeertarief in de parkeergarage van Le-Puy.

Heen- en terugreis per openbaar vervoer:
Per Thalys/TGV via Lyons naar St Etienne. Vandaar met een lokale trein naar Le Puy (netto reisduur 9 à 10 uur). Info en boeking kan eenvoudig via de Treinreiswinkel. Bij terugkeer is het noodzakelijk voor zondag 9 sept een extra nacht in Le Puy te boeken zodat je maandag 10 september de trein terug naar huis kunt nemen.

Terugkeer van Aumont-Aubrac naar Le Puy:
In Aumont-Aubrac, eindbestemming van onze pelgrimstocht, is er de mogelijkheid om met een minibus teruggebracht te worden naar startpunt Le Puy. Rond het middaguur ben je terug in Le Puy. Kosten ca. € 25 p.p.  Wij reserveren dit voor je.

Kosten
€ 695,– voor de volledig begeleide pelgrimstocht inclusief 7 overnachtingen (met 1 x logies-ontbijt en 6 x halfpension (diner, overnachting, ontbijt). Tevens inbegrepen 4 x lunchpakket.
Niet-inbegrepen zijn: e.v.t. huur lakens en handdoeken, avondmaaltijd op zondag 2 sept; lunches in horeca; drankjes bij enkele maaltijden, kosten bagagetransport, kosten vervoer per minibus, heen- en terugreis Nederland – Le Puy.

le puy pelgrimeren frankrijk

pelgrimeren frankrijk

Reis- en annuleringsverzekering
Omdat de wandeltocht geschiedt op eigen risico is het verplicht een reisverzekering af te sluiten.
Wij raden je aan tevens een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bekijk de brochure

Inschrijven  Vraag meer informatie