Pelgrimstocht Via Podiensis
Le Puy-en-Velay – Aumont-Aubrac – Conques, Centraal Massief Frankrijk

Inschrijven Bekijk brochure

Wanneer:
Deze pelgrimstocht bestaat uit twee delen.
Deel 1
zondag 6 t/m zondag 13 september 2020
Le Puy – Aumont-Aubrac (7 dagen; 6 etappes)
Deel 2
zondag 13 t/m zaterdag 19 september 2020
Aumont-Aubrac – Conques (6 dagen; 6 etappes)

Je kunt beide delen boeken of een van beide.

Afstanden en zwaarte: Afstanden variëren tussen 14 en 24 km per dag door middelgebergte (tussen 600 en 1300 m); enige wandelconditie is vereist. De totale afstand van deel 1 is 97 km en van deel 2 117 km. Het is altijd mogelijk een etappe af te korten of over te slaan.

Bijzonderheden: Welke intentie je ook hebt met pelgrimeren, het is een heerlijke manier om dichter bij jezelf te komen. Goede gesprekken, gezelligheid en uitwisseling, verdieping en spiritualiteit, landschappen en cultuur, een pelgrimstocht kan je op veel manieren iets brengen. Het is een begeleide tocht met alle ruimte om op eigen tempo, alleen, in stilte of juist met anderen samen op te lopen.

Pelgrimeren frankrijk

kaart pelgrimsroutes frankrijk

De Via Podiensis is de oudste en een van de mooiste pelgrimsroutes door Frankrijk op weg naar Santiago de Compostella. De route staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
Deel 1 start op zondagmiddag 6 september bij de indrukwekkende kathedraal Notre Dame in Le Puy-en-Velay. Hier krijg je je pelgrimspaspoort uitgereikt. Le Puy-en-Velay is een prachtig door vulkanen ingesloten stadje; het loont om een dag extra hiervoor te reserveren. We lopen 6 etappes en passeren onder meer het diep in het Centraal Massief ingesneden riviertje de Allier. Onderweg herinneren vele kapelletjes, beelden en stenen kruisen aan Sint Jacobus. Deel 1 eindigt zondagochtend 13 september in het dorpje Aumont-Aubrac.
Deel 2 start op zondag 13 september in Aumont-Aubrac. Ook dit deel bestaat uit 6 etappes. De tocht voert ons door het indrukwekkende prairie-landschap van de Aubrac, langs de rivier de Lot en door enkele dorpjes met het label “Les plus beaux villages de France”.
De tocht eindigt zaterdagochtend 19 september na het ontbijt in het historische Conques.
Zie de brochure voor een gedetailleerd etappe-overzicht

Overnachtingen en maaltijden

We overnachten in gîtes d’étapes (herbergen met 2 tot 6-persoonskamers). In de gîtes hebben we ’s avonds onze gezamenlijke maaltijd met andere pelgrims.

Begeleiding

An Paridaen, coach, trainer en organisator van wandeltochten met een bezinningsaspect.

Bagagevervoer

Dit is mogelijk (max. 10 kilo / € 5 per dag per tas). Reservering en betaling bij inschrijving.

pelgrimeren maaltijd

pelgrimstocht via podiensis saint Roch

Vervoer

Heen- en terugreis per auto:
Le Puy-en-Velay ligt op ruim 1.000 km van Utrecht. Voor pelgrims geldt een gereduceerd parkeertarief in de parkeergarage van Le-Puy.
Heen- en terugreis per openbaar vervoer:
Per Thalys/TGV via Lyons naar St Etienne. Vandaar met een lokale trein naar Le Puy (netto reisduur 9 à 10 uur). Info en boeking kan eenvoudig via de Treinreiswinkel.
Als je alleen deel 2 loopt: van Le Puy naar Aumont-Aubrac kun je zondagochtend 13 september de dagelijks rijdende mini-bus nemen (ca. € 25).
Terugreis vanaf Aumont-Aubrac of vanaf Conques:
Er rijden dagelijks mini-busjes die je terugbrengen naar Le Puy of brengen naar Figeac. Vanuit deze plaatsen zijn er treinverbindingen naar huis. Mini-busjes kunnen wij voor je reserveren.

Kosten
€ 695,– voor deel 1
€ 655,– voor deel 2
€ 1.245,– voor deel 1 en 2 tesamen
Inbegrepen zijn: alle overnachtingen en nagenoeg alle dagen volpension, reisbegeleiding
Niet inbegrepen zijn: enkele diners en lunches; drankjes bij de maaltijden, kosten bagagetransport, kosten vervoer per minibus, heen- en terugreis.

Reis- en annuleringsverzekering
Omdat de wandeltocht geschiedt op eigen risico is het verplicht een reisverzekering af te sluiten.
Wij raden je aan tevens een annuleringsverzekering af te sluiten.

Bekijk brochure

English brochure

Inschrijven  Vraag meer informatie