Rustige Jaarwisseling

VOL. Je kunt op een reservelijst worden geplaatst.

Wanneer: 31 december 2019– 1 januari 2020

Afstand: 8 km

Bijzonderheden: Het is mogelijk een rustige en fijne jaarwisseling te hebben op een mooie plek midden in het land. Wandel naar Jezelf organiseert in samenwerking met Centrum Samaya te Werkhoven een ‘Rustige Jaarwisseling’.

Wellicht heb je geen zin in drukte en lawaai…? De jaarwisseling kan ook gebruikt worden als een moment om het oude bewust achter je te laten en het nieuwe jaar te verwelkomen. Het programma van Wandel naar Jezelf zal een programma zijn met stilte, bezinning, loslaten en verwelkomen.

Op oudejaarsavond hebben we een gezellig 2-gangen diner waarna we door middel van een ritueel het oude jaar achter ons laten. Je kunt deelnemen aan een meditatie in de kapel en een labyrint-wandeling. Om 22.00 uur worden we door Mary van de Panne van Klankenrijk ‘meegenomen’ in een klankontspanning. Is er een fijnere manier om het oude jaar af te sluiten?

Na een toast om middernacht brengen we de nacht door in de sfeervolle (slaap)kamers van Centrum Samaya. Je kunt kiezen tussen een 1 of 2-persoons kamer. De volgende ochtend, op nieuwjaarsdag na het ontbijt, maken we een (stilte)wandeling langs de Kromme Rijn. Een frisse start van het nieuwe jaar.

foto van zaal in centrum samaya

De accommodatie

Centrum Samaya is een conferentiecentrum in een voormalig klooster te Werkhoven in de provincie Utrecht tussen Houten en Wijk bij Duurstede. Het is een centrum voor reflectie en bezinning op een prachtige plek in het midden van het land.

Het bijzondere is dat het een relatief nieuw gebouwd klooster is (vorige eeuw) en prachtig gerenoveerd voor de functie van conferentiecentrum. Kernwoorden zijn: licht, ruimte, rust en schoonheid. Het gebouw zelf is omgeven door een Engelse Landschapstuin van 4 ha met daarin een labyrint.

Aankomst: Op oudejaarsdag ben je welkom vanaf 15.00 uur. Om 16.30 uur starten we met een kennismaking. Om 17.30 uur is er een 2-gangen diner. Het precieze programma ontvang je na aanmelding.

Eindtijd: op dinsdag 1 januari zal het programma rond 13.00 uur afgelopen zijn. Na de wandeling sluiten we af met koffie/thee.

Begeleiding: An Paridaen en Gerard Beltman. An is coach, trainer en organisator van retraites en wandelevenementen met een bezinningsaspect. Haar partner Gerard Beltman, eveneens coach, is als extra begeleider aanwezig. De klankontspanning wordt gegeven door Mary van de Panne van Klankenrijk. Zie voor de site van Mary www.klankenrijk.nl

klankontspanning door mary van de panne

jaarwisseling retraite

verblijf tijdens rustige jaarwisseling

Kosten: € 185,- bij verblijf op 2-persoons of geschakelde kamer (dit wil zeggen 2  slaapkamers waarbij één badkamer gedeeld wordt). € 230,- bij verblijf op 1-persoons kamer met eigen douche/toilet. Dit bedrag is voor een geheel verzorgde ‘Rustige Jaarwisseling’ met koffie/thee, een 2-gangen diner, avondprogramma, overnachting, ontbijt en begeleide wandeling in stilte de volgende ochtend. Indien je alleen bent en je kiest voor een geschakelde kamer word je ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht.

Inschrijven