Stilteretraites in Stiltecentrum Betlehem

Inschrijven

Wanneer:

Maandag 13 t/m vrijdag 17 mei 2019 (klooster midweek – gedeeltelijk in stilte)

Vrijdag 26 t/m zondag 28 juli 2019 (stilte weekend)

Afstanden: dagelijks 6 à 8 km.

Retraite nabij de Willibrords abdij

In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 12 broeders volgens de leefregels van Benedictus. Het ernaast gelegen stiltecentrum Betlehem is een ideale plek voor een (stilte)retraite. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen dagelijks wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en enkele gebedsdiensten bijwonen. Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen los van alle dagelijkse beslommeringen.

Klooster midweek (gedeeltelijk stilte retraite) van 13 t/m 17 mei 2019; we verblijven 4 etmalen in het stiltecentrum waarvan we er 2 in volledige stilte zullen doorbrengen. De overige 2 dagen zal er ook veel stilte zijn. We wandelen in stilte. En tijdens de lichaamsoefeningen, meditatie en gebedsdiensten die we meemaken zijn we ook hoofdzakelijk stil. Een mooie manier voor mensen om zowel het klooster te beleven als een stilteretraite eens uit te proberen. Aan het begin van de midweek zal een rondleiding door de abt van de abdij worden verzorgd. Ook is er de mogelijkheid van een gesprek met een coach.

Stilte weekend van 26 t/m 28 juli 2019; dit weekend zal een volledig stilte weekend zijn. Dit wil zeggen dat wij vanaf de kennismaking op vrijdagmiddag niet meer spreken tot de evaluatie op zondagmiddag. Het enige moment dat de stilte doorbroken kan worden is tijdens de meditatieles. Dit om de leiding de mogelijkheid te bieden de deelnemers te ondersteunen in hun proces.

stilteretraite groep in bos

stilteretraite klooster

stilte midweek klooster

Stiltecentrum Betlehem

De Willibrordsabdij te Doetinchem is kort na de 2e w.o. gebouwd door de broeders zelf. Naast de abdij werd een boerderij gebouwd. Hiermee werd de kost verdiend. Nu is het boerderij-gedeelte omgebouwd tot stiltecentrum. Een schitterende plek voor retraites in de nabijheid van de abdij. Op de bovenverdieping bevindt zich een zen-zolder.

Kosten

€ 595,- voor een midweek van 4 etmalen;  € 385,- voor een weekend van 2 etmalen.

Deze bedragen zijn inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen.Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie.

Bij de midweek komen daarbij;  een persoonlijk gesprek indien je daar behoefte aan hebt en een rondleiding door een broeder of de abt zelf.

stilte week klooster

stilte midweek retraite begeleiding An Paridaen

Aankomst: bij de midweek op maandag vanaf 13.30 uur. Bij het stilte weekend op vrijdag vanaf 13.30 uur.

Eindtijd: bij de midweek op vrijdag om 15.00 uur. Bij het stilte weekend op zondag om 15.00 uur.

Begeleiding

An Paridaen is coach en docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.  Klik hier voor meer informatie over An.

Inschrijven  Vraag meer informatie

Wat anderen vertellen

“Een week vol wonderen, vol liefde, warmte en wijsheden. Het heeft me weer even bij de essentie gebracht, mezelf voelen, voelen wat er nu écht toe doet.”

Esther

“De retraite voelde voor mij als een reis naar binnen waar ik van alles in mocht ontdekken: mooie en minder mooie dingen. Maar gaande weg, voelde ik steeds meer: het is goed…..en groeide er een diepe vrede in mij die ik nu nog koester. Ik weet dat ik deze kan vinden in mijzelf. De retraite heeft mij daar de ruimte voor gegeven.”

Femke

“Goed georganiseerde retraite met afwisselende elementen, fijne accommodatie in een mooie omgeving. Dit, en de persoonlijke benadering van An, hebben deze inspirerende midweek voor mij tot een onvergetelijke ervaring gemaakt.”   

Marianne