Stilte Retraite Stiltecentrum Betlehem

Inschrijven

Stilte retraite weekend 26 t/m 28 juli 2019

Deze stilte retraite van vrijdag t/m zondag is een volledig stilte weekend. Dit wil zeggen dat wij vanaf de kennismaking op vrijdagmiddag niet meer spreken tot de evaluatie op zondagmiddag. We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en gebedsdiensten meemaken. Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Er is overigens altijd de mogelijkheid van een (kort) persoonlijk gesprek met de coach/organisator. 

Prijs stilteweekend: € 385,- voor een weekend van 2 etmalen.

Aankomst bij het stilteweekend: vrijdag vanaf 14.00 uur. Eindtijd: zondag om 15.00 uur.

stilteretraite groep in bos

 

stilte retraite klooster

 

klooster retraite Nederland

Willibrords abdij en Stilte-centrum Betlehem

In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 12 broeders volgens de leefregels van Benedictus. De Willibrords abdij is kort na de 2e w.o. gebouwd door de broeders zelf. Naast de abdij werd een boerderij gebouwd. Hiermee werd de kost verdiend. Nu is het boerderij-gedeelte omgebouwd tot stiltecentrum; een schitterende plek voor een retraite in de nabijheid van een klooster. Op de bovenverdieping bevindt zich een zen-zolder. Lees de blog over retraites in kloosters.

De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie.

De dagelijkse wandelafstanden zijn 6 à 8 km

stilte midweek retraite begeleiding An Paridaen

Begeleiding

An Paridaen is coach en docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.  Klik hier voor meer informatie over An.

 

Inschrijven  Vraag meer informatie

Wat anderen vertellen:

“Een week vol wonderen, vol liefde, warmte en wijsheden. Het heeft me weer even bij de essentie gebracht, mezelf voelen, voelen wat er nu écht toe doet.”

Esther

“De retraite voelde voor mij als een reis naar binnen waar ik van alles in mocht ontdekken: mooie en minder mooie dingen. Maar gaande weg, voelde ik steeds meer: het is goed…..en groeide er een diepe vrede in mij die ik nu nog koester. Ik weet dat ik deze kan vinden in mijzelf. De retraite heeft mij daar de ruimte voor gegeven.”

Femke

“Goed georganiseerde retraite met afwisselende elementen, fijne accommodatie in een mooie omgeving. Dit, en de persoonlijke benadering van An, hebben deze inspirerende midweek voor mij tot een onvergetelijke ervaring gemaakt.”   

Marianne