Kloosterretraites in abdijhoeve Betlehem

Afstanden: dagelijks 6 à 8 km

Data:

Klooster-midweek; 24 t/m 28 februari 2020

Lang klooster-weekend; 19 t/m 22 november 2020

Inschrijven

Klooster-midweek (24 t/m 28 februari 2020)

Tijdens deze klooster-midweek kom je helemaal tot rust. Je verblijft 5 dagen in abdijhoeve Betlehem, gelegen naast de Willibrords abdij te Doetinchem. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen dagelijks wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en af en toe een gebedsdienst bijwonen. Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen los van dagelijkse beslommeringen. Twee van de vier etmalen zullen we in volledige stilte doorbrengen. Een mooie manier om zowel het klooster te beleven als een (korte) stilte retraite mee te maken.  Er is altijd de mogelijkheid van een gesprek met de coach/organisator.

Prijs midweek: € 565,- 

Aankomst bij de midweek: maandag tussen 14.00 en 15.00 uur.  Eindtijd: vrijdag 15.00 uur.

 

stilte retraite klooster

 

klooster retraite Nederland

Extra lang Klooster weekend 19 t/m 22 november 2020

Een mindful weekend in een klooster omgeving.  We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving, afwisselend mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+) en enkele gebedsdiensten meemaken als je dat wilt. Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. We wandelen in stilte en 2 van de 3 maaltijden zullen in stilte zijn. Het is geen volledig stilte weekend, maar wel een weekend met veel stilte. Er is overigens altijd de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek met de coach/organisator. 

Prijs extra lang klooster weekend: € 485,- 

Aankomst bij het stilte weekend: donderdag vanaf 13.30 uur. Eindtijd: zondag om 15.00 uur.

Beide retraites zijn inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen.Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie.

Wandel-afstanden bij beide retraites: dagelijks 6 à 8 km

Willibrords abdij en Stilte-centrum Betlehem

In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 11 broeders volgens de leefregels van Benedictus. De Willibrords abdij is kort na de 2e w.o. gebouwd door de broeders zelf. Naast de abdij werd een boerderij gebouwd. Hiermee werd de kost verdiend. Nu is het boerderij-gedeelte omgebouwd tot abdijhoeve, het gastenverblijf van de abdij; een schitterende plek voor een retraite in de nabijheid van een klooster. Op de bovenverdieping bevindt zich een zen-zolder. Lees de blog over retraites in kloosters.

stilte midweek retraite begeleiding An Paridaen

 

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.  Klik hier voor meer informatie over An.

Inschrijven  Vraag meer informatie

Wat anderen vertellen:

“Een week vol wonderen, vol liefde, warmte en wijsheden. Het heeft me weer even bij de essentie gebracht, mezelf voelen, voelen wat er nu écht toe doet.”

Esther

“De retraite voelde voor mij als een reis naar binnen waar ik van alles in mocht ontdekken: mooie en minder mooie dingen. Maar gaande weg, voelde ik steeds meer: het is goed…..en groeide er een diepe vrede in mij die ik nu nog koester. Ik weet dat ik deze kan vinden in mijzelf. De retraite heeft mij daar de ruimte voor gegeven.”

Femke

“Goed georganiseerde retraite met afwisselende elementen, fijne accommodatie in een mooie omgeving. Dit, en de persoonlijke benadering van An, hebben deze inspirerende midweek voor mij tot een onvergetelijke ervaring gemaakt.”   

Marianne

 

Om meer te weten wat een retraite in een klooster voor je kan betekenen, lees de blog over klooster retraites.