Klooster retraite abdij Koningsoord

stiltewandeling bij klooster Koningsoord

Een midweek in een prachtig nieuw gebouwd klooster

Wordt geannuleerd ivm corona-virus. Zie klooster-midweek, eveneens in abdij Koningsoord, in juli. Een retraite in het klooster bij de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord te Arnhem, nabij Oosterbeek. Een moment voor jezelf in de serene stilte van deze abdij. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, stretching, shiatsu en ontspanning). Het nieuwgebouwde klooster is in alle opzichten een bijzondere plek en zeer geschikt voor een retraite.

Deze retraite is een mooie gelegenheid het leven in een contemplatief klooster van nabij mee te maken.

Het klooster ligt op een schitterende plek op de rand van de Veluwe. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, shiatsu, stretching, ontspanning). Het nieuw gebouwde klooster beschikt over een ruim gastenhuis. Alle kamers hebben een eigen badkamer. 

Naast het programma is er tijd je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om helemaal tot rust te komen los van de dagelijkse beslommeringen. Er is ruimte voor een persoonlijk gesprek met de coach/organisator indien je dat wenst.

Deze retraite is geen algehele stilte retraite, maar er zal wel veel stilte zijn. Twee van de 3 maaltijden in het klooster zijn altijd in stilte. Verder wandelen we in stilte en is er ook stilte/bezinning tijdens de lessen yoga en meditatie. Deelnemers zijn doorgaans zeer onder de indruk van het leven en de toewijding van de zusters. We maken dan ook enkele malen per dag een gebedsdienst mee. Je zult kennismaken met en geraakt worden door het leven van de zusters in deze prachtige, moderne abdij.

 

Begeleiding

An Paridaen is coach en docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinnings-aspect. Ze begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

inschrijven voor dit evenement

Een midweek in een prachtig nieuw gebouwd klooster

23 maart t/m 27 maart 2020

 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • wandeling Noordsvaarder Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  16 t/m 20 oktober 2023

  VOL Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  16 t/m 19 november 2023

  VOL In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • wandeling tijdens retraite Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  27 nov t/m 1 dec 20 2023

  Een midweek helemaal voor jezelf, om op adem te komen, op te laden en vooral om te genieten van alles om je heen. Geheel verzorgd en begeleid. Laat je meenemen in een inspirerend programma van actief bezig zijn, ontspanning, verdieping, genieten, plezier en gezelligheid

  Bekijk evenement
 • wandelen tijdens stilte-retraite Betlehem
  Retraite

  Klooster-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  7 t/m 10 maart 2024

  Een extra lang weekend voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2 dagen in stilte. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Klooster-retraite Abdijhoeve Betlehem

  14 t/m 16 juni 2024

  Een weekend voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een retraite. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten