Klooster retraite abdij Koningsoord

Een midweek in een prachtig nieuw gebouwd klooster

De locatie van dit evenement is verplaatst naar het Lioba klooster in Egmont, op zelfde data, met hetzelfde programma. Zie ons programma Lioba. Een retraite met 2 dagen in volledige stilte in het klooster bij de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord te Arnhem, nabij Oosterbeek. Een moment voor jezelf in de serene stilte van deze abdij. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, stretching, shiatsu en ontspanning). Het nieuwgebouwde klooster is in alle opzichten een bijzondere plek en zeer geschikt voor een retraite.

Deze retraite is een mooie gelegenheid het leven in een contemplatief klooster van nabij mee te maken.

Het klooster ligt op een schitterende plek op de rand van de Veluwe. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, shiatsu, stretching, ontspanning). Het nieuw gebouwde klooster beschikt over een ruim gastenhuis. Alle kamers hebben een eigen badkamer. 

Naast het programma is er tijd je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om helemaal tot rust te komen los van de dagelijkse beslommeringen. Er is ruimte voor een persoonlijk gesprek met de coach/organisator indien je dat wenst.

Tijdens deze retraite in abdij Koningsoord zijn we 2 dagen in volledige stilte. Verder wandelen we in stilte en is er ook stilte/bezinning tijdens de lessen yoga en meditatie. Deelnemers zijn doorgaans zeer onder de indruk van het leven en de toewijding van de zusters. We maken dan ook enkele malen per dag een gebedsdienst mee. Je zult kennismaken met en geraakt worden door het leven van de zusters in deze prachtige, moderne abdij.

Begeleiding

An Paridaen is coach en docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning-aspect. Ze begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over An.

inschrijven voor dit evenement

Een midweek in een prachtig nieuw gebouwd klooster

13 juli t/m 17 juli 2020

 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • Retraite

  Stilteweekend Sint Lioba klooster

  25 juni t/m 28 juni 2020

  Een weekend voor mensen die verlangen naar stilte en rust in een schitterende omgeving. We zijn 2,5 dag in volledige stilte. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. We zullen dagelijks in het duingebied wandelen. Meditatie en lichaamsoefeningen (yoga+) brengen je weer terug in balans.

  Bekijk evenement
 • retraite in klooster Lioba Egmond
  Retraite

  Klooster retraite Sint Lioba klooster

  13 juli t/m 17 juli 2020

  Een retraite midweek met 2 dagen in volledige stilte. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, stretching en ontspanning). Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  19 t/m 23 oktober 2020

  Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  19 t/m 22 november 2020

  In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 11 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in volledige stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • kerst-retraite centrum Helios
  Retraite

  Kerstretraite 2020

  24 t/m 27 december 2020

  Een héérlijke manier om de kerstdagen door te brengen: in goed gezelschap, met yoga en meditatie, stilte, mooie wandelingen en met gezond en lekker eten. We verblijven in centrum Helios op de Veluwe. Culinair worden we verwend met heerlijke vegetarische maaltijden. Je geniet van een fijne sfeervolle kerst waarin niets hoeft, je bent er even helemaal uit. We maken mooie wandelingen in de omgeving.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten