Klooster-midweek Abdijhoeve Betlehem

Een midweek in de sereniteit van een klooster

VOL Je kunt op een wachtlijst worden geplaatst. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een retraite. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en enkele gebedsdiensten bijwonen.

Retraite

Tijdens deze klooster midweek kom je helemaal tot rust. Je verblijft 5 dagen in abdijhoeve Betlehem, gelegen naast de Willibrords abdij te Doetinchem. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen dagelijks wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en af en toe een gebedsdienst bijwonen. Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen los van dagelijkse beslommeringen. Tijdens deze midweek zullen we 2 etmalen in volledige stilte zijn. Een mooie manier om zowel het klooster te beleven als een stilte retraite mee te maken.  Er is altijd de mogelijkheid van een gesprek met de coach/organisator.

Verblijf

De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie. Indien eind februari de QR-code i.v.m. Corona verplicht is bij horeca en evenementen, zal daarnaar worden gevraagd.

Begeleiding

An ParidaenAn Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

In samenwerking met:

Alice Freriks is een rustige, vriendelijke en open vrouw. Die rust creëert zij door dagelijkse meditatie- en mindfulnessoefeningen. Zij laat zich ook inspireren door de natuur en neemt je graag daarin mee. Ook met haar kun je tijdens de retraite een gesprek hebben. Zij gebruikt de natuur mede als inspiratiebron tijdens de gesprekken. Net als in de natuur hebben wij immers in ons leven ook verschillende ‘seizoenen’.

 

stilte weekend in klooster Betlehem

inschrijven voor dit evenement

Een midweek in de sereniteit van een klooster

28 febr t/m 4 maart 2022

stilte wandeling en retraite klooster Slangenburg
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • stilte retraite op de Veluwe
  Retraite

  Lang stilte weekend Zonnehuis

  17 t/m 20 maart 2022

  VOL In de bossen bij Loenen op de Veluwe ligt retraitecentrum het Zonnenhuis, een ideale plek voor een stilte-retraite.  Een plek van ontspanning, van rust, waar je je even kunt losmaken van de drukte van alledag. Een plek om nieuwe inspiratie op te doen. We zijn 2,5 dag in stilte. We zullen wandelen, mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). 

  Bekijk evenement
 • stilte retraite op de Veluwe
  Retraite

  Stilte midweek in het Zonnehuis op de Veluwe

  27 juni t/m 1 juli 2022

  In de bossen bij Loenen op de Veluwe ligt retraitecentrum het Zonnehuis, een ideale plek voor een stilte retraite.  Een plek van ontspanning, van rust, waar je je even kunt losmaken van de drukte van alledag. Een plek om nieuwe inspiratie op te doen. We zijn 3 van de 4 etmalen in stilte. We zullen wandelen, mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). 

  Bekijk evenement
 • yoga en wandelen op Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  24 t/m 28 oktober 2022

  Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten