Klooster-midweek Abdijhoeve Betlehem

Een midweek in de sereniteit van een klooster

In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een retraite. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en enkele gebedsdiensten bijwonen.

Klooster retraite

Tijdens deze klooster midweek kom je helemaal tot rust. Je verblijft 5 dagen in abdijhoeve Betlehem, gelegen naast de Willibrords abdij te Doetinchem. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen dagelijks wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en af en toe een gebedsdienst bijwonen. Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen los van dagelijkse beslommeringen. Tijdens deze midweek zullen we 2 etmalen in volledige stilte zijn. Een mooie manier om zowel het klooster te beleven als een stilte retraite mee te maken.  Er is altijd de mogelijkheid van een gesprek met de begeleider.

Verblijf

De klooster retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee en verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet. Lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen worden aangeboden.

Begeleiding

Alice Freriks is een rustige, vriendelijke en open vrouw. Die rust creëert zij door dagelijkse meditatie- en mindfulness oefeningen. Zij laat zich ook inspireren door de natuur en neemt je graag daarin mee. Je kunt met haar als je wilt tijdens de retraite een gesprek hebben. Zij gebruikt de natuur mede als inspiratiebron tijdens de gesprekken. Net als in de natuur hebben wij immers in ons leven ook verschillende ‘seizoenen’.

 

stilte weekend in klooster Betlehem

inschrijven voor dit evenement

Een midweek in de sereniteit van een klooster

27 febr t/m 3 maart 2023

stilte wandeling en retraite klooster Slangenburg