Stilte-midweek Abdijhoeve Betlehem

retraite klooster Slangenburg

Een stilte-midweek in een klooster

VOL Je kunt op een wachtlijst geplaatst worden Gun jezelf een paar dagen rust en stilte in een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 11 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. Een heerlijke midweek om weer bij je zelf te komen. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en enkele gebedsdiensten bijwonen.

Retraite

Tijdens deze klooster midweek ervaar je wat stilte met je kan doen. Je laat de tijd even stilstaan zodat je weer ruimte geeft aan je eigen bron. Je verblijft 5 dagen in abdijhoeve Betlehem, gelegen naast de Willibrords abdij te Doetinchem. We zullen dagelijks wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en af en toe een gebedsdienst bijwonen. Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om los te komen van de dagelijkse overdaad aan prikkels en beslommeringen. Deze midweek is een stilte midweek. Vanaf de Vespers op maandag gaan we de stilte in tot aan de evaluatie op vrijdagmiddag. De stilte zal alleen onderbroken worden tijdens de meditatieles. Dit om enige uitwisseling mogelijk te maken en de begeleider de gelegenheid te bieden de deelnemers te ondersteunen in hun proces. Deze midweek is een mooie manier om zowel het klooster te beleven als om rust en balans in jezelf te vinden. Er is overigens altijd de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek met de coach/organisator.

Verblijf

De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie.

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

 

 

stilte weekend in klooster Betlehem

inschrijven voor dit evenement

Een stilte-midweek in een klooster

17 t/m 21 mei 2021

groep tijdens stilte retraite klooster Betlehem
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • yoga en wandelen op Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  25 t/m 29 oktober 2021

  Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  25 t/m 28 november 2021

  VOL In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 11 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Klooster-midweek Abdijhoeve Betlehem

  28 febr t/m 4 maart 2022

  Een klooster-midweek in de sereniteit van een klooster. We zijn 2 dagen in volledige stilte. Abdijhoeve Betlehem naast de Willibrords abdij te Doetinchem is een uitgelezen plek voor een retraite. We wandelen dagelijks in stilte door de schitterende omgeving. Yoga en meditatie worden aangeboden.

  Bekijk evenement
 • stilte retraite op de Veluwe
  Retraite

  Lang stilte weekend Zonnehuis

  17 t/m 20 maart 2022

  In de bossen bij Loenen op de Veluwe ligt retraitecentrum het Zonnenhuis, een ideale plek voor een stilte-retraite.  Een plek van ontspanning, van rust, waar je je even kunt losmaken van de drukte van alledag. Een plek om nieuwe inspiratie op te doen. We zijn 2,5 dag in stilte. We zullen wandelen, mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). 

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten