Stilte midweek

kerst-retraite centrum Helios

Stilte midweek

Gun jezelf een héérlijke midweek in stilte met yoga en meditatie, mooie wandelingen en met gezond en lekker eten. We verblijven in centrum Helios op de Veluwe. Culinair worden we verwend met heerlijke vegetarische maaltijden. Een heerlijke midweek om weer bij je zelf te komen. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+)

Retraite

Tijdens deze stilte midweek ervaar je wat stilte met je kan doen. Je laat de tijd even stilstaan zodat je weer ruimte geeft aan je eigen bron. Je verblijft 4 dagen in centrum Helios nabij Heerde op de Veluwe. We zullen dagelijks wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om los te komen van de dagelijkse overdaad aan prikkels en beslommeringen. Deze midweek is een stilte midweek. Aankomst is op dinsdagochtend. Op dinsdagavond gaan we de stilte in tot aan de evaluatie op vrijdagmiddag. De stilte zal alleen onderbroken worden tijdens de meditatieles. Dit om enige uitwisseling mogelijk te maken en de begeleider de gelegenheid te bieden de deelnemers te ondersteunen in hun proces. Deze midweek is een mooie manier om rust en balans in jezelf te vinden. Er is overigens altijd de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek met een van de coach/organisatoren.

De accommodatie

Helios Centrum Heerde is een stijlvol opgeknapte boerderij aan de noordoostkant van de Veluwe. Het is een accommodatie waar cursussen en workshops gegeven worden op gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Er is een nieuwgebouwde 8-hoekige Finse kota die we zullen gebruiken voor de yoga en de meditatie. Ook op andere momenten kun je daar rust vinden. Ook is er een winkelruimte met boeken waar je kunt zitten. Koffie en thee kan daar gemaakt worden. Bij mooi weer kun je ergens op het terrein zitten. Er zijn verschillende typen overnachting ruimten,, zowel in de verbouwde boerderij als diverse kleinere ‘huisjes’ op het terrein. De meeste deelnemers hebben een 1-persoonskamer. 2 deelnemers zullen een grotere ruimte met elkaar delen, de z.g. Zen ruimte, die zeer sfeervol is. Douche en toilet bevinden zich op de gang of (in geval van de huisjes) dichtbij in een ander gebouw.

Maaltijden: De vegetarische maaltijden worden bereid door het keukenteam van Helios Centrum. Ook worden op verzoek suikervrije of koemelkvrije maaltijden bereid. Voor glutenvrij of veganistisch of een ander dieet wordt € 7,50 per persoon per dag in rekening gebracht. Vermeld dit bij aanmelding indien je dit wenst.

Aankomst: dinsdag 18 mei tussen 10.00 en 11.00 uur.

Eindtijd: vrijdag 21 mei rond 15.00 uur.

Begeleiding

An Paridaen en Gerard Beltman zijn beide coach en organisatoren van wandelevenementen met een bezinning aspect.

An is daarnaast ook docent yoga en meditatie.

Gerard is haar partner, eveneens coach en organisator van wandelevenementen èn een geweldige gesprekspartner.

An en Gerard hebben er plezier in het mensen naar de zin te maken. Er is ruimte voor zowel de stilte zoekers als mensen die open staan voor een gesprek. Niets in het programma is verplicht.

 

inschrijven voor dit evenement

Stilte midweek

18 t/m 21 mei 2021

 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • yoga en wandelen op Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  25 t/m 29 oktober 2021

  Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  25 t/m 28 november 2021

  In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 11 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten