Yoga Meditatie Wandelweekend Achterhoek

Een heerlijk relax-weekend met wandelen, yoga en meditatie in de Achterhoek.

Gaat niet door ivm corona-virus Voel je volledig uitgerust en verkwikt na een heerlijk relax-weekend op boerderij Aarde-werk de Stegge in de Achterhoek. We wandelen dagelijks in de prachtige omgeving met zandwegen, beken en bos. Lichaamsoefeningen (yoga+) en meditatie worden aangeboden. Aarde-werk de Stegge is een typisch Achterhoekse boerderij getransformeerd tot centrum voor duurzaamheid en permacultuur.

Yoga, meditatie en wandelen

We verblijven op boerderij ‘Aarde-Werk de Stegge’ in de Achterhoek onder Winterswijk. We wandelen dagelijks (in stilte) in de prachtige omgeving.  Het landschap kenmerkt zich door zandwegen, Achterhoekse boerderijen, beken en bos. Lichaamsoefeningen (yoga, do-in, stretching) en meditatie worden aangeboden.

Mindfulness Weekend

Dit weekend is een heerlijk Mindfulness weekend. Een weekend om helemaal bij jezelf te komen en te relaxen. De omgeving is op zich al rustgevend. Er zijn diverse plekken op het terrein waar je kunt zitten om te genieten. Het gebied rondom Winterswijk is beschermd Nationaal Landschap. Daardoor zijn er nog veel zandwegen. We lopen ook langs het riviertje de Slinge en door bos.

Tijdens het weekend heb je de mogelijkheid op jezelf in te zoomen; wat is er nu echt belangrijk voor mij? Wat houdt me bezig? Door onderricht tijdens de meditatieles word je je bewust van hoe je geest werkt. Hierdoor krijg je meer rust in je hoofd. De yoga en ontspanning zijn ervoor om helemaal in je lijf te komen (uit je hoofd, in je lijf). Deelnemers geven aan hierdoor beter te kunnen slapen.

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Aarde-Werk de Stegge

‘Aarde-Werk de Stegge’ is qua architectuur een typisch Achterhoekse boerderij, de afgelopen  10 jaar getransformeerd tot centrum voor duurzaamheid en permacultuur. Het is een plek van 2 ha met een biologische groente- en bloementuin, twee  vijvers, een stukje bos en een boomgaard. Kernwaarden zijn: zorg voor de aarde en haar bewoners. De overnachting is op basis van meerpersoons kamer in de accommodatie, een bedstee in de stro-yurt ofwel een bed in een luxe tent (glamping). Bedlinnen is aanwezig. Handdoeken zelf meenemen. Ook je eigen tent meenemen behoort tot de mogelijkheden. Zie ook http://www.aarde-werkdestegge.nl/

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandelevenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens dit weekend op professionele wijze.

An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar wat er speelt en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. Dit is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach-traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

inschrijven voor dit evenement

Een heerlijk relax-weekend met wandelen, yoga en meditatie in de Achterhoek.

10 t/m 12 mei 2020

 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • Retraite

  Klooster-midweek Abdijhoeve Betlehem

  22 t/m 26 februari 2021

  Een klooster-midweek in de sereniteit van een klooster. We zijn 2 dagen in volledige stilte. Abdijhoeve Betlehem naast de Willibrords abdij te Doetinchem is een uitgelezen plek voor een retraite. We wandelen dagelijks in stilte door de schitterende omgeving. Yoga en meditatie worden aangeboden.

  Bekijk evenement
 • stilteweekend klooster Lioba
  Retraite

  Stilteweekend Sint Lioba klooster

  18 t/m 21 maart 2021

  Een weekend voor mensen die verlangen naar stilte en rust in een schitterende omgeving. We zijn 2 dagen in volledige stilte. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. We zullen dagelijks in het duingebied wandelen. Meditatie en lichaamsoefeningen (yoga+) brengen je weer terug in balans.

  Bekijk evenement
 • retraite klooster Slangenburg
  Retraite

  Stilte-midweek Abdijhoeve Betlehem

  17 t/m 21 mei 2021

  Een stilte-midweek in een klooster. Abdijhoeve Betlehem, naast de Willibrords abdij te Doetinchem, is een uitgelezen plek voor een stilte-retraite. We wandelen dagelijks door de schitterende omgeving. Elke dag is er de mogelijkheid van yoga en meditatie.

  Bekijk evenement
 • yoga en wandelen op Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  25 t/m 29 oktober 2021

  Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten