Stilteweekend Sint Lioba klooster

Inschrijven

Dit evenement is inmiddels vol geboekt. Je kunt op een reservelijst worden geplaatst.

Wanneer: 8-9-10 juni 2018

Afstanden: dagelijks 6 à 8 km.

Bijzonderheden: Een Stilteweekend in het Sint Liobaklooster te Egmond Binnen, Noord-Holland. Een weekend voor mensen die ernaar verlangen in stilte te zijn in een schitterende omgeving. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. We zullen dagelijks in het duingebied wandelen. Meditatie en lichaamsoefeningen (yoga+) worden aangeboden. Dit weekend is een stilte weekend. Dit wil zeggen dat wij vanaf 17.00 uur op vrijdagmiddag in stilte zullen zijn. Deze stilte wordt alleen onderbroken op zaterdag tijdens de meditatieles (dit om de deelnemers in hun proces te ondersteunen) en dan weer bij de evaluatie op zondagmiddag om 15.00 uur.

De accommodatie

Het Sint Liobaklooster vormt een monastieke gemeenschap in de benedictijner orde. Er wonen zowel monniken als monialen (vrouwelijk voor monniken). Het klooster werd in 1935 gesticht door Hildegard Michaelis en kenmerkt zich door de kunstzinnige ambachten waar de zusters zich mee bezig houden. Er is bij het klooster een expositieruimte ingericht met winkel. Op dit moment wonen er in het klooster 10 zusters en 1 broeder. Wij zullen voor het mee beleven van het kloosterleven iedere dag een of twee gebedsdiensten meemaken. Het gastenverblijf bevindt zich in een apart gebouw.

Aankomst: op vrijdag vanaf 14.00 uur. We beginnen om 15.00 uur met een kennismaking. Vanaf 17.00 uur gaat de stilte in.

Eindtijd: zondag om 16.00 uur na de eind evaluatie.

Begeleiding: An Paridaen, coach, trainer, docent yoga en meditatie, organisator van wandelevenementen met een bezinningsaspect.

Kosten: € 325,- voor een weekend van vrijdagmiddag 15.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, begeleide wandelingen in stilte, meditatie en lichaamswerk (yoga+). Een kort coach gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Maaltijden: De maaltijden worden verzorgd door het klooster. Er wordt vegetarisch voor ons gekookt.

Inschrijven  Vraag meer informatie