Het Wandelen

An Paridaen over het wandelen: “ Soms is er niets anders dan dat ik de ene voet voor de andere zet. Dit is het meditatieve aspect van wandelen. Daarnaast is het wandelen met andere mensen verbindend en inspirerend. In de natuur ervaren mensen ruimte en vrijheid. We hebben soms mooie gesprekken met elkaar. Maar ook als je liever in stilte loopt is dat helemaal oké. Het tijdelijk in stilte lopen met de hele groep is een vast onderdeel van de wandelactiviteiten.”

Benodigdheden

Praktisch: Voor de wandelactiviteiten heb je doorgaans een (kleine) rugzak nodig, goede waterdichte schoenen, regenkleding, bij meerdaagse tochten schone kleren voor ’s avonds, nachtkleding en toiletspullen. Per activiteit verschilt het wat er in de overnachtingsadressen aanwezig is. In de meeste gevallen zijn beddengoed en handdoeken aanwezig. Alleen bij een langere wandelvakantie of pelgrimstocht zal soms meer mee genomen moeten worden. Deelnemers zullen hier na aanmelding  informatie over ontvangen.

Midweek Klooster2

Wandeltempo

Het wandeltempo over vlak terrein bij Wandelnaarjezelf ligt doorgaans op 4 km per uur. Dit is een rustig tempo. In de heuvels/bergen kan dit tempo lager zijn. Het is belangrijk dat deelnemers in hun eigen tempo lopen. Regelmatig wordt gewacht op elkaar. Zo kun je individueel lopen en toch in een groep zijn.