EEN RUSTIGE JAARWISSELING

Deze wandeling is al geweest. Bekijk onze actuele agenda voor aankomende wandeltochten en andere activiteiten.

Wanneer: 31 december 2016– 1 januari 2017

Afstand: 8 km.

Bijzonderheden: Het is mogelijk een rustige jaarwisseling te hebben op een mooie plek midden in het land, met een moment van reflectie en vooruitblikken. Wandel naar Jezelf organiseert dit jaar in samenwerking met Centrum Samaya te Werkhoven een ‘Rustige Jaarwisseling’, een soort korte retraite met één overnachting. Er is begeleiding door twee ervaren coaches. Wellicht heb je geen zin in alle drukte en lawaai met Oud & Nieuw? De jaarwisseling kan ook gebruikt worden als een moment om het oude bewust achter je te laten en het nieuwe jaar te creëren, te verwelkomen. Het zal een programma zijn met stilte, meditatie, rituelen en creativiteit. Niets is verplicht. Tevens de mogelijkheid van het lopen van een labyrint, vuurwerk zien vanaf de kerktoren (in de wijde omgeving), op nieuwjaarsdag een ochtendwandeling langs de Kromme Rijn. Tijdens het wandelen zullen oefeningen worden aangeboden om de geest tot rust te brengen en helemaal in het nu te zijn. Een mooie start van het nieuwe jaar.

rustige jaarwisseling

slaapkamer

De accommodatie

Centrum Samaya is een conferentiecentrum in een voormalig klooster te Werkhoven in de provincie Utrecht tussen Houten en Wijk bij Duurstede. Het is een centrum voor reflectie en bezinning op een prachtige plek in het midden van het land. De gemeente Werkhoven ligt in het Kromme Rijn gebied tussen de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug. Het bijzondere is dat het een relatief nieuw gebouwd klooster is (vorige eeuw) en prachtig gerenoveerd voor de functie van conferentiecentrum. Kernwoorden zijn: licht, ruimte, rust en schoonheid. Het gebouw zelf is omgeven door een Engelse Landschapstuin van 4 ha met daarin een labyrint.

Aankomst: Op oudejaarsdag kun je kiezen voor een programma mèt of zònder avondmaaltijd. Indien je kiest voor de avondmaaltijd ben je welkom vanaf 15.30 uur. Indien je geen gebruik maakt van de avondmaaltijd kun je ook op een later tijdstip arriveren. De maaltijd zelf is om 17.30 uur. Je kunt zelf de rust en de stilte opzoeken op deze oudejaarsavond of deelnemen aan een of meerdere activiteiten, al naar gelang je behoefte. Vraag eventueel het volledige programma aan. Dit ontvang je sowieso voor aanvang. Op nieuwjaarsdag is er na het ontbijt een wandeling langs de Kromme Rijn van circa 8 km. Deze wandeling zal ongeveer 2 uur duren. We sluiten af met koffie/thee.

Eindtijd: op zondag 1 januari zal het programma om 13.00 uur afgelopen zijn.

Begeleiding: An Paridaen, coach, trainer en organisator van wandelevenementen met een bezinningsaspect.

impressie

gang-in-centrum-samaya

Kosten: € 125,- bij verblijf op 2-persoons kamer. € 155,- bij verblijf op 1-persoons kamer. Aanvullend is er de mogelijkheid van een vegetarisch biologisch 2-gangen diner bij te boeken van € 27,50 per persoon. Alle kamers hebben eigen douche/toilet.

Inschrijven