Midwinter wandeling

midwinter wandeling

Midwinter wandeling Veluwezoom

VOL (je kunt op een wachtlijst worden geplaatst) Dit is een van de mooiste wandelingen van Nederland. We lopen voor Nederlandse begrippen door zeer geaccidenteerd terrein over de Veluwezoom. We gaan door het Nationaal Park Veluwezoom. We wandelen over de Carolinaberg en de Willemsberg, vervolgens door de ‘Onzalige bossen’ tot de Posbank. Daarna gaat het verder door Landgoed Beekhuizen tot Velp. Bij deze wandeling is het stevig klimmen en dalen. De uitzichten vanaf de Posbank zijn adembenemend. Bij helder weer kijk je tot Duitsland en Nijmegen. Halverwege de wandeling is er een kiosk/uitgiftepunt met toiletten (tegen betaling).

Een schitterende wandeling door Nationaal Park Veluwezoom van Dieren tot Velp. Al wandelend creëren we het nieuwe jaar. Wat wil je van 2020 achter je laten? Waarvoor stel je je open in 2021? Wat trek je naar je toe? Dit alles in een gezellige sfeer en in een bijzondere omgeving. Er zal ook een deel in stilte gelopen worden.

Start: om 11.00 uur bij het station van Dieren. Hier is op het perron een toilet. We ontmoeten elkaar aan de noordkant van het station. Vervolgens lopen we 7 km tot Paviljoen de Posbank. Zie www. Paviljoendeposbank.nl Hier is een kiosk en er zijn (tegen betaling) toiletten. 

Daarna is het nog 8 km tot station Velp. Indien je dit te ver vindt is er een mogelijkheid af te buigen naar station Rheden (nog 4 km). Je wordt dan ook begeleid. Kort voor Rheden is er dan nog maal een kiosk bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. 

Dit is een van de mooiste wandelingen van Nederland. We lopen over de flanken van de De Veluwe, een stuwwal gevormd in de derde ijstijd. Op deze flanken hebben gedurende de 4e ijstijd modderstromen nog eens diepe geulen uitgesleten. De reliëf- verschillen zijn daardoor spectaculair. In totaal klimmen we 250 m. Het hoogste punt is boven de 100 m boven N.A.P. Het landschap is gevarieerd bos, heide en karakteristieke beukenlanen.

Vanaf Velp of Rheden kun je weer met de trein (of bus) naar huis of naar je auto terug. Op zaterdag gaat er ieder half uur een trein in beide richtingen.

wandeling over de Posbank

inschrijven voor dit evenement

Midwinter wandeling Veluwezoom

Zaterdag 13 februari 2021

 • Meer wandeltochten

  Retraites Pelgrimstochten
 • wandelen in Renkums Beekdal
  wandeltocht

  Midwinter wandeling

  Zaterdag 13 februari 2021

  We genieten van een heerlijke wandeling door het prachtige Renkums Beekdal, tussen Ede en Renkum. Er zal gedeeltelijk in stilte worden gelopen. Het wordt een aangepaste wandeling, we houden ons aan de geldende corona-maatregelen. Op een punt tijdens de wandeling is een uitgifte-loket voor koffie en thee. Ook zijn toiletten aanwezig.

  Bekijk evenement
 • wandelen in Westerwolde
  wandeltocht

  Wandelweekend Westerwolde

  weekend 10 t/m 11 april 2021

  Een heerlijke, volledig verzorgde 2-daagse wandeling in het bijzondere, minder bekende Westerwolde. Ontspannen, gezellig, mindful en – als je wilt – met een verdiepend gesprek. Dat zijn de wandelweekenden van Wandel naar jezelf!

  Bekijk evenement
 • Retraites Pelgrimstochten