Midwinter wandeling

wandelen in Renkums Beekdal

Midwinter-wandeling Renkums Beekdal

Vol. Een prachtige winterwandeling in een afwisselend landschap op de zuidelijke Veluwe. We lopen 16 km – gedeeltelijk in stilte – van Ede naar Wageningen. Er is de mogelijkheid om de route af te korten tot 12 km naar Renkum. De wandeling voert ons grotendeels door het prachtige Renkums Beekdal. Vanwege de corona-maatregelen zal het een aangepaste wandeling zijn.  We lopen maximaal twee-aan-twee en op ruime afstand van elkaar. Onderweg is er een kiosk/uitgiftepunt met toiletten. Een gezellig horeca bezoek, een jaarlijkse traditie, moeten we helaas – zoals het er nu uitziet – missen.

We zullen een aangepaste wandeling hebben dit jaar vanwege de corona-maatregelen. We wandelen niet als groep maar twee-aan-twee en op afstand van elkaar. Op deze wijze kunnen we toch met elkaar buiten zijn. We maken een wandeling van Ede naar Wageningen (16 km). Er is de mogelijkheid om de route af te korten en naar Renkum te lopen (12 km). Gedeeltelijk is dit het traject van de midwinter wandeling in januari 2020, maar het is zo mooi dat we het graag nog een keer doen.

We passeren onder meer landgoed Quadenoord met een bijzondere beeldentuin met Afrikaanse kunst. We genieten van uitzichten over het Renkums Beekdal en lopen langs de slingerende Molenbeek. De route naar Wageningen gaat over de Wageningse Berg met fraaie uitzichten over de Rijn en de Betuwe. Sluitstuk hier is de befaamde botanische tuin ‘Belmonte’.

Het gebied waar we doorheen lopen is landschappelijk en historisch bijzonder boeiend. We gaan over goede paden in – afgezien van de Wageningse Berg – redelijk vlak terrein; goed te doen voor de gemiddelde wandelaar.

Uiteraard is er het sociale en gezellige aspect van onze wandeling. Er is de mogelijkheid om (v00r jou) nieuwe mensen te leren kennen, met elkaar uit te wisselen en te delen. Wie weet wat het je brengt! Juist in een conversatie kunnen nieuwe mogelijkheden en inzichten ontstaan.    

We zullen dus geen horeca bezoeken. Op station Ede-Wageningen, halverwege de wandeling en op busstation Wageningen zijn toiletten.

Start: om 10.30 uur station Ede-Wageningen centrum-zijden. Op het station is een toilet.

Einde: tussen 15.00 en 16.00 arriveren we in Renkum dan wel Wageningen. In Renkum kun je met buslijn 352 of 51 via Arnhem of via Wageningen-Ede terug naar huis of naar je auto in Ede. In Wageningen rijden frequent bussen naar NS-station Ede-Wageningen.

inschrijven voor dit evenement

Midwinter-wandeling Renkums Beekdal

Zaterdag 13 februari 2021