Midwinter wandeling

midwinter wandeling

Midwinter wandeling Veluwezoom

Dit is een van de mooiste wandelingen van Nederland. We lopen voor Nederlandse begrippen door zeer geaccidenteerd terrein over de Veluwezoom. We gaan door het Nationaal Park Veluwezoom. We wandelen over de Carolinaberg en de Willemsberg, vervolgens door de ‘Onzalige bossen’ tot de Posbank. Daarna gaat het verder door het landgoed Beekhuizen tot Velp. Bij deze wandeling is het stevig klimmen en dalen. De uitzichten vanaf de Posbank zijn echter adembenemend. Bij helder weer kijk je tot Duitsland en Nijmegen. Er is voldoende horeca onderweg.

Een schitterende wandeling door Nationaal Park Veluwezoom van Dieren tot Velp. Al wandelend creëren we het nieuwe jaar. Wat wil je van 2020 achter je laten? Waarvoor stel je je open in 2021? Wat trek je naar je toe? Dit alles in een gezellige sfeer en in een bijzondere omgeving. Er zal ook een deel in stilte gelopen worden.

Start: om 11.00 uur bij het station van Dieren. We lopen eerst 4 km tot Pannenkoeken restaurant De Carolinahoeve. Indien hier voldoende plaats is drinken we iets.

3 km verderop bevindt zich Paviljoen De Posbank. Zie www. Paviljoendeposbank.nl Hier is voor de hele groep gereserveerd om ± 13.00 uur. Je kunt er ook iets eten.

Daarna is het nog 7 km tot station Velp. Indien je dit te ver vindt is er een mogelijkheid af te buigen naar station Rheden (nog 4 km). Je wordt dan ook begeleid. Dit is een van de mooiste wandelingen van Nederland.

We lopen over de flanken van de De Veluwe, een stuwwal gevormd in de derde ijstijd. Op deze flanken hebben gedurende de 4e ijstijd modderstromen nog eens diepe geulen uitgesleten. De reliëf verschillen zijn daardoor spectaculair. Het landschap is gevarieerd bos, heide en karakteristieke beukenlanen.

Zaterdags gaat er ieder half uur een trein in beide richtingen.

wandeling over de Posbank

inschrijven voor dit evenement

Midwinter wandeling Veluwezoom

Zaterdag 16 januari 2021