Pieterpad Wandelweekend

Deze wandeling is al geweest. Bekijk onze actuele agenda voor aankomende wandeltochten en andere activiteiten.

Wanneer: 30-31 juli 2016

Afstanden: 22 en 16 km.

Bijzonderheden:
De absolute toppers van het Pieterpad; de laatste twee etappes van Sittard tot Maastricht. We komen in het karakteristieke Zuid-Limburgse mergellandschap en wanen ons in het buitenland. Vanaf Sittard ‘klimmen’ we naar het Limburgs Plateau. Dit bestaat uit kalksteen en rivierafzettingen van de Maas, de Geul, en andere beken. Door deze diepe insnijdingen lijkt het alsof je door een heuvellandschap loopt.

Pieterpad wandelen

Pieterpad bij Sittard 2009

Na een overnachting in een hotel te Valkenburg lopen we langs de Geul via Bemelen tot Maastricht. Bij het station van Maastricht kun je de etappe beëindigen (11 km) of mee lopen tot aan een horeca aan de voet van de Pietersberg ( in totaal is het dan 16 km) ofwel nog mee lopen tot bovenop de Sint Pietersberg waar het Pieterpad monument zich bevindt (in totaal dan 18 km voor deze dag) . Het Pieterpad eindigt officieel bovenop de Sint Pietersberg. Je kunt hier aanhaken op de GR 5 waarlangs je helemaal door kunt lopen tot Nice aan de Middellandse Zee.

Overnachting en diner

We overnachten in een hotel te Valkenburg. ’s Avonds dineren we samen in een restaurant op eigen kosten.

Start: zaterdag 11.00 uur te Sittard.

Eind: zondag om ± 16.00 uur.

Begeleiding: An Paridaen, coach, trainer, leraar meditatie en lichaamswerk en organisator van wandelevenementen met een bezinningsaspect.

Pieterpad weekend

Wandelweekend pieterpad

Kosten: € 165,- voor een volledig begeleid wandelweekend inclusief overnachting (op 2-persoons kamer) in een hotel, ontbijtbuffet en lunchpakket voor de zondag (zelf klaar gemaakt).

De reis: zowel Sittard als Maastricht zijn goed bereikbaar per trein. Indien je op zaterdag de etappe van 22 km te lang vindt is het mogelijk vanaf diverse plekken de route in te korten door de bus te nemen naar Valkenburg.

Inschrijven