Stilteretraite (midweek) in Stiltecentrum Betlehem

Inschrijven

Wanneer: Maandag 25 t/m vrijdag 29 juni 2018

Afstanden: dagelijks 6 à 8 km.

Bijzonderheden

In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 12 broeders volgens de leefregels van Benedictus. Het ernaast gelegen stiltecentrum Betlehem is een ideale plek voor een stilteretraite. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen dagelijks wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+) en enkele gebedsdiensten bijwonen. Er is ook tijd om je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen los van alle dagelijkse beslommeringen.

Stilte retraite

Deze retraite is een stilte retraite. Dit wil zeggen dat we vanaf maandagavond tot vrijdagmiddag in stilte zullen zijn, met dien verstande dat iedere dag bij de meditatieles de stilte doorbroken wordt. Dit om de leiding de mogelijkheid te bieden de deelnemers te ondersteunen in hun proces. Daarnaast zal de mogelijkheid geboden worden van een persoonlijk gesprek (geen verplichting).

stilteretraite groep in bos

stilteretraite klooster

stilte midweek klooster

Accommodatie

De Willibrordsabdij te Doetinchem is kort na de 2e w.o. gebouwd door de broeders zelf. Naast de abdij werd een boerderij gebouwd. Hiermee werd de kost verdiend. Nu is het boerderij-gedeelte omgebouwd tot stiltecentrum. Een schitterende plek voor retraites in de nabijheid van de abdij. Op de bovenverdieping bevindt zich een zen-zolder.

Kosten

€ 545,- all-in voor een midweek van 4 etmalen, inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, yoga, meditatie, begeleide wandelingen en een persoonlijk gesprek indien je dat wilt. Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie tijdens deze midweek.

stilte week klooster

stilte midweek retraite begeleiding An Paridaen

Aankomst: maandag vanaf 13.30 uur.

Eindtijd: vrijdag om 15.00 uur.

Begeleiding

An Paridaen, coach, trainer en docent yoga en meditatie, organisator van wandel- evenementen met een bezinningsaspect. Klik hier voor meer informatie over An.

Inschrijven  Vraag meer informatie

Wat anderen vertellen

“Een week vol wonderen, vol liefde, warmte en wijsheden. Het heeft me weer even bij de essentie gebracht, mezelf voelen, voelen wat er nu écht toe doet.”

Esther

“De retraite voelde voor mij als een reis naar binnen waar ik van alles in mocht ontdekken: mooie en minder mooie dingen. Maar gaande weg, voelde ik steeds meer: het is goed…..en groeide er een diepe vrede in mij die ik nu nog koester. Ik weet dat ik deze kan vinden in mijzelf. De retraite heeft mij daar de ruimte voor gegeven.”

Femke