Wandelweekend Westerwolde

wandelen in Westerwolde

Een heerlijk weekend wandelen in bijzonder Westerwolde

Een heerlijk wandelweekend in het prachtige en voor velen onbekende Westerwolde. Het is een ideale omgeving om te onthaasten. Het landschap van deze streek in Groningen is al eeuwen min of meer ongewijzigd: door houtwallen omringde akkers en weilanden, bossen, rivieren en kanalen. We lopen door het gebied van het riviertje Ruiten Aa. We starten het weekend in Wedde en overnachten in een sfeervolle boerderij-herberg nabij Vlagtwedde. De tweede dag vervolgen we onze weg verder langs de Ruiten Aa, langs prachtige boerderijen en via het natuurreservaat Ter Borg. Ons wandelavontuur eindigt in het dorpje Sellingen.

Wandelweekend Westerwolde

Westerwolde ligt in het zuid-oosten van de provincie Groningen. Het ligt dicht tegen Duitsland aan en is een voor velen onbekende parel op wandelgebied. De rust die het gebied uitstraalt doet niet vermoeden dat hier tijdens de 80-jarige oorlog een hevige strijd gewoed heeft. De moerassen speelden daarin een grote rol. Veel gebieden zijn nu in eigendom van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Gronings Landschap.

In 2019 liepen wij hier voor een wandelvakantie en, zoals vaker, willen we ons enthousiasme graag met je delen!

We starten op zaterdag 10 april in het esdorpje Wedde. We lopen door het dal van de Ruiten Aa, langs het “Theater van de Natuur” en kruisen het Musselkanaal. Via diverse natuurgebieden komen we aan op onze overnachtingsplek in de omgeving van Vlagtwedde. We verblijven in een comfortabele en sfeervolle boerderij-herberg waar we ook onze avondmaaltijd gebruiken.

Zondag 11 april vervolgen we onze tocht door het afwisselende landschap met weiden, akkers, vennen en heidevelden. Via de Sellinger bossen en natuurreservaat Ter Borg komen we aan in het prachtige Sellingen en sluiten hier het weekend af.

Verdieping

Als begeleiders zijn we er voor jou. Tijdens ons weekend is er alle tijd voor een verdiepend of verhelderend gesprek over iets dat op dat moment belangrijk voor je is, waar je in vast loopt of waar je verandering wilt. Soms kan een luisterend oor al een groot verschil maken. Dit kan je wandel-weekend een belangrijke meerwaarde geven. Een 2-daagse wandeling in een mooie omgeving, volledig verzorgd, leent zich hier bij uitstek voor!

Groepsgrootte

De groepsgrootte is 12 – 16 deelnemers incl. begeleiding. 

Kortom

Een gevarieerd weekend door een prachtige en rustige omgeving met alle ruimte voor gezelligheid, plezier, gesprek en stilte. Op beide dagen zullen we gezamenlijk minimaal een uur in stilte lopen. Verder kun je altijd in stilte lopen als je dat wilt.

Begeleiding 

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving.

Gerard is life-coach en een fantastische gesprekspartner. Hij is de rust zelve en zorgt ervoor dat jij je helemaal op je gemak voelt. Hij is een mensen-mens en is er helemaal om jou tot service te zijn.

inschrijven voor dit evenement

Een heerlijk weekend wandelen in bijzonder Westerwolde

weekend 10 t/m 11 april 2021

wandelen langs de Ruiten Aa Westerwolde
 • Meer wandeltochten

  Retraites Pelgrimstochten
 • wandelen in Renkums Beekdal
  wandeltocht

  Midwinter wandeling

  Zaterdag 13 februari 2021

  We genieten van een heerlijke wandeling door het prachtige Renkums Beekdal, tussen Ede en Renkum. Er zal gedeeltelijk in stilte worden gelopen. Het wordt een aangepaste wandeling, we houden ons aan de geldende corona-maatregelen. Op een punt tijdens de wandeling is een uitgifte-loket voor koffie en thee. Ook zijn toiletten aanwezig.

  Bekijk evenement
 • Retraites Pelgrimstochten