De aanpak van Wandel naar Jezelf

Wandel naar Jezelf biedt retraites, pelgrimstochten en wandeltochten aan.

Kern van onze retraites en kloosterretraites is stilte en tot rust komen. Wandelingen in de natuur, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en de mogelijkheid van coaching maken altijd deel uit van onze programma’s. In de kloosterretraites ervaar je het ritme van het kloosterleven en kun je deel nemen aan de gebedsdiensten. 

Onze pelgrimstochten zijn inspirerend en verrijkend, zowel vanwege de omgeving waar je doorheen loopt als voor je persoonlijke leven, waar jij op uit bent. Pelgrimeren biedt de mogelijkheid van reflectie, bezinning en persoonlijke groei tijdens het onderweg zijn. Niet het aankomen maar de weg is het doel. Onze gidsen faciliteren je op jouw weg. 

Onze begeleiders zijn toegewijde en getrainde coaches.

 

Het Wandelen

An Paridaen over het wandelen: “Soms is er niets anders dan dat ik de ene voet voor de andere zet. Dit is het meditatieve aspect van wandelen. Daarnaast is het wandelen met andere mensen verbindend en inspirerend. In de natuur ervaren mensen ruimte en vrijheid. We hebben soms mooie gesprekken met elkaar. Maar als je liever in stilte loopt is dat altijd oké. Het tijdelijk in stilte lopen met de hele groep is een vast onderdeel van de wandelactiviteiten.”

Benodigdheden

Praktisch: Voor het wandelen zijn goed ingelopen wandelschoenen belangrijk. Afhankelijk van de weersomstandigheden moeten kleding en schoenen waterdicht zijn. Een kleine rugzak wordt aanbevolen voor iedere wandeling om bijvoorbeeld een flesje water, reservekleding, iets om op te zitten mee te nemen. Bij meerdaagse tochten zijn ook nachtkleding en toiletspullen belangrijk. Per activiteit verschilt het wat er in de overnachtingsadressen aanwezig is. In de meeste gevallen zijn beddengoed en handdoeken aanwezig. Mensen die deelnemen aan een pelgrimstocht krijgen ruim van tevoren een paklijst toegestuurd zodat zij zich goed kunnen voorbereiden op de tocht. 

Wandeltempo

Het wandeltempo over vlak terrein bij Wandel naar Jezelf ligt doorgaans op 4 km per uur. Dit is een rustig tempo. In de heuvels/bergen kan dit tempo lager zijn. Het is belangrijk dat deelnemers in hun eigen tempo lopen. Regelmatig wordt gewacht op elkaar. Zo kun je individueel lopen en toch in een groep zijn.

Wandel naar jezelf | Het wandelen Wandel naar jezelf | Het wandelen

“Een prachtige tocht door het mooie Franse platteland. Het lopen zelf, het onderweg zijn, wordt het doel. En de bezinning komt daardoor vanzelf!”   

Peter  –  deelnemer pelgrimstocht

“Na zo’n weekend voel ik me helemaal weer opgeladen met nieuwe energie. Het wandelen in stilte vind ik heerlijk. Gerard en An geven goed leiding, zonder opdringerig te zijn. Altijd open voor een goed gesprek.”

Renée  –  deelneemster wandelweekend
 

Meditatie

An Paridaen: De meditatietechniek die ik beoefen en doorgeef komt uit het Tibetaans boeddhisme. Het is een methode om los te komen van je drukke geest. Je leert toeschouwer te worden van je gedachten en emoties zonder erin mee te gaan. Ook is de methode gericht op zelfaanvaarding en acceptatie. Onze natuurlijke staat van zijn is puur en liefdevol. Mediteren is eenvoudig en heerlijk om te doen. Deze methode is niet op basis van strenge discipline. De filosofie erachter is liefdevol en vol mededogen. Het is heel Mindfull. In de retraites bied ik de meditatie zodanig aan dat deze geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Kennis over het boeddhisme wordt afgewisseld met inspirerende teksten en beoefening.

Neem, indien je meer wilt weten over deze vorm van meditatie contact met mij op.

“Ik vond de afwisseling tussen theorie en beoefening heel prettig. Ook de opbouw van kort naar langer mediteren vond ik fijn. Het wierp niet direct een hoge drempel op.”Joke

“Ik vond de afwisseling meditatie en gesprekken met elkaar leuk. De loopmeditatie was ook bijzonder. Het was voor mij een bijzondere ervaring om te groeien in het proces.” Paul

“Ik ervaar het als prettig dat je rust uitstraalt. De sfeer in de groep voelde voor mij veilig”Theresa

Lees meer

meditatie met Wandel naar Jezelf Wandel naar jezelf | Meditatie
 

Yoga en lichaamsoefeningen

Tijdens mijn retraites bied ik lichaamsoefeningen aan (yoga+). Het is een combinatie van oefeningen die ik in verschillende cursussen en workshops geleerd heb. De oefeningen komen uit dans, shiatsu, yoga, bewegingsexpressie, enz. Het is een speelse combinatie waarbij je ‘uit je hoofd en in je lijf komt’. De oefeningen zijn voor alle niveaus. Je krijgt de gelegenheid ze op eigen wijze te doen. Niet iedereen is immers even lenig.               ‘s Avonds wordt de nadruk gelegd op ontspanning en overdag ook op fitheid en lenigheid. De oefeningen zijn speels en ‘mindfull’. Je wordt je bewust van je lichaam. Organen en circulatie in het lichaam worden gestimuleerd, spieren worden versterkt, je leert te ontspannen.

Yin yoga:

Wandel naar jezelf | Meditatie Yin yoga is een vorm van yoga waarbij je langere tijd in dezelfde houding blijft. Uitgangspunt is daarbij dat de houding geen inspanning mag kosten. Dit bereik je door zoveel mogelijk ondersteunende materialen te gebruiken, zoals kussentjes, dekentjes, een rol of blok. Yin yoga is vooral goed voor de banden en pezen en daarnaast is het ook heel meditatief, doordat je langere tijd in dezelfde houding blijft. Wanneer bij een evenement de nadruk ligt op yin yoga wordt dit altijd nadrukkelijk vermeld. 

Wil je meer weten over de oefeningen die ik aanbied, neem dan contact met mij op.

Wandel naar jezelf | Yoga en lichaamsoefeningen Wandel naar jezelf | Yoga en lichaamsoefeningen

“An heeft een mooie combinatie gemaakt van allerlei oefeningen die ze waarschijnlijk zelf ooit gedaan heeft: het maakt dat ik op een prettige en gezonde manier delen van mijn lichaam voelde die ik alweer half vergeten was.”

Wim

“De lichaamsoefeningen van An zijn voor mij activerend, ontspannend en versoepelend tegelijk. Mijn lichaam en geest komen ervan tot rust.”

Rosalinde
 

Coaching

Wat wil je graag dat er in je leven gebeurt? Heb je het gevoel dat er meer in je zit dan eruit komt?  Dat je dingen zou willen doen, maar iets houdt je tegen?
Mogelijk zit er iets in de weg. Dat kan iets zijn wat je nu nog niet ziet. 
Maar samen zie je meer dan alleen.
Wij stellen vragen waardoor je inzichten krijgt. 
We nodigen je uit samen te kijken naar wat maakt dat je je leven leidt zoals je dat nu leidt en te verkennen wat er mogelijk is voor je.
Een coach gesprek kan plaatsvinden tijdens een retraite. Er ligt dan een intekenlijst klaar. Maar ook al wandelend tijdens een weekend of pelgrimstocht. Ook kan een (coach)gesprek plaatsvinden bij ons thuis in Apeldoorn of via een video gesprek of door de telefoon. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

coach An ParidaenAn Paridaen: “Het mooiste van wat ik doe vind ik het coachen, dat ik echt dicht bij iemand mag komen. Naast dat ik diverse trainingen heb gedaan op gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie èn een coach opleiding heb gevolgd vertrouw ik daarbij sterk op mijn intuïtie, een soort heldervoelendheid, waardoor ik al snel weet welke vragen ik het beste kan stellen. Soms zegt iemand al na 10 minuten: ja, dat is het. Een ontspannen gezichtsuitdrukking is het gevolg. Er valt iets van ze af. Het mag er gewoon zijn. En vervolgens gaan we kijken; hoe zou je hiermee om kunnen gaan?” 

wandel naar jezelf Gerard BeltmanGerard Beltman: “Met An heb ik jarenlang trainingen in persoonlijke ontwikkeling gedaan. Mijn plezier is: een verschil maken voor mensen. Soms heb je behoefte om alleen je verhaal even kwijt te kunnen. Maar soms loop je structureel tegen dingen aan die je graag anders zou willen. Ik luister je voor wat jij echt wilt, bekrachtig je in het wegnemen van barrières zodat je vrij bent om te realiseren wat jij wilt. En niet onbelangrijk: dat je hier plezier en speelsheid mee gaat hebben!” 

Wandel naar jezelf | Coaching Wandel naar jezelf | Coaching

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen over een evenement of over uw conditie? Wij helpen u graag telefonisch of via e-mail.

Wandel naar jezelf contact
Wandel naar jezelf nieuwsbrief

Nieuwsbrief

  • Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze evenementen


  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk hoe wij je gegevens gebruiken in onze privacyverklaring.