Over ons

Met onze wandelactiviteiten willen wij een ruimte bieden aan mensen om tot rust te komen en zichzelf te zijn. Vanuit deze ‘veilige’ plek kunnen mensen zich verder ontwikkelen. Wij zijn daaraan graag een bijdrage.

Door in de natuur rust en stilte te vinden alsmede door uitwisseling en gesprek verschijnen nieuwe inzichten en mogelijkheden bij de deelnemers als vanzelf.

begeleiding wandel naar Jezelf

Over An Paridaen

An Paridaen is in 1957 geboren in Zeeuws-Vlaanderen. Al vroeg maakte ze met haar vader wandelingen in de omgeving; over dijken, door polders en langs kreken. Op haar 15e werd dat een trektocht in Noorwegen. Altijd was zij op zoek naar de zingeving van het leven. Zo reisde ze o.a. naar India. “Uiteindelijk was het allemaal een zoektocht naar mezelf” zegt zij hier later over. 

Na een traject van persoonlijke ontwikkeling en aangespoord door een loopbaancoach heeft zij in 2005 twee zaken met elkaar gecombineerd; het wandelen en de zingeving. Voordat An met haar wandelbedrijf begon was zij werkzaam als projectsecretaris ruimtelijke ordening en docent Frans. 

Het wandelen combineert zij nu met coaching, yoga en meditatie. Zij zegt hierover zelf: “Ik combineer een aantal vaardigheden waarin ik getraind ben en waarvan ik zie dat het ook anderen iets te bieden heeft. Verder wil ik mensen vooral een fijne tijd bezorgen. Door het onderricht in meditatie en de persoonlijke gesprekken kan ik mensen iets van waarde meegeven dat duurzaam doorwerkt in hun leven, ook na de retraite of het wandelevenement.”

An Paridaen
gerard coach van wandelnaarjezelf

Over Gerard Beltman

Gerard Beltman (1955) is opgegroeid op een boerderij aan de IJssel, vlakbij Zwolle. Als kind wilde hij ‘gewoon’ boer worden en de boerderij van zijn vader overnemen. Na schooltijd was hij altijd zijn vader aan het helpen. Door opleidingen en zijn ontdekking dat de wereld groter is dan het erf van de boerderij, heeft zijn levensloop een hele andere wending gekregen. Echter een diepe verbondenheid met het platteland en de natuur is gebleven. 

Na 34 jaar als planoloog te hebben gewerkt heeft hij het roer omgegooid en is in het bedrijf van An gestapt om verder samen te werken aan wat hun passie is: een verschil maken voor mensen. Daarnaast is hij part-time buschauffeur. Gerard heeft in de loop der jaren diverse ‘transformatieve’ trainingen gevolgd en is, behalve life-coach, een hele fijne gesprekspartner.

In samenwerking met: 

pelgrim Annemieke OostAnnemieke Oost (pelgrimstochten)

Aangenaam, mijn naam is Annemieke Oost (1978). Geboren en getogen in Drenthe was ik een echt buitenkind. Nog altijd ben ik het liefst buiten onderweg. Als reiziger, fietser, op roadtrip met de camper, wandelen met de hond of op lange pelgrimstochten. Wat trekt is het onbekende en de verrassing die daarin schuilgaat. Bijzondere plekken, inspirerende ontmoetingen en verdiepende ervaringen. Daar word ik intens gelukkig van!

Daarnaast spelen bewustwording en persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol in mijn leven. Een impactvolle gebeurtenis was jaren geleden de aanleiding om de weg naar binnen te maken. Sindsdien is het voor mij een manier van leven geworden om deze innerlijke reis steeds weer te maken. Ik blijf continu investeren in groei en ontwikkeling, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Vanuit een verlangen naar een bewuster, authentieker en vrijer te leven.

Na jaren gewerkt te hebben als communicatieadviseur, heb ik het roer omgegooid. Ik ben een 3-jarige opleiding tot coach gaan volgen en in 2015 voor het eerst op pelgrimstocht gegaan. Ik besloot van mijn passies mijn missie te maken: als bevlogen pelgrim en professioneel coach neem ik nu mensen mee op pad voor een reis naar binnen. Ik laat je vertrekken om thuis te komen bij JEZELF door onderweg te ZIJN. 

Alice Freriks (retraites)

Mijn naam is Alice, geboren in 1973 en woon in Overijssel. Ik ben een echte natuurliefhebber en ben daar dan ook bijna dagelijks te vinden. In mijn dagelijkse leven werk ik bij een natuurorganisatie waar ik sta voor het belang van de natuur. In mijn vrije tijd wandel ik erg veel: niet alleen omdat bewegen zo goed voor je is en het bos zo lekker ruikt, maar ook brengt het mijn hoofd tot rust. Goede ideeën komen dan soms zomaar op. Verder hou ik erg van beeldhouwen in steen, lees ik graag boeken en geniet ik van mijn sociale contacten.

Mijn rust creëer ik dagelijks door meditatie en mindfulness. Het brengt je hoofd en je lichaam in de stilte fijn tot rust en je komt weer even terug bij de essentie.

Bij meditatie oefen je in ‘aandacht voor de adem’. Door te concentreren op je adem, leer je niet zo snel meer afgeleid te raken door impulsen van binnenuit (zoals gedachten) of van buitenaf (zoals geluid). Je geest komt tot rust en je ervaart dan ontspanning.

Bij mindfulness leer je bewust te zijn in het nu. Het verleden is al geweest en de toekomst is er nog niet. Je bent in het nu. Aandachtig aanwezig in het nu. Je merkt dat je continu wordt afgeleid door gedachten en emoties. Je gaat bewust leven met aandacht en aanvaarding voor wat er nu binnen als buiten jezelf plaatsvindt. We veroordelen het niet, we veranderen het niet, we aanvaarden het. Onvoorwaardelijk accepteren van je huidige ervaring. Alles is zoals het nu is. Rustige aanvaarding bevordert ontspanning en dus je welzijn.

Om te mediteren gaan we vaak er echt even voor zitten. Bij mindfulness kan dat op zich ook, je doet dan een oefening om het ‘aandachtig in het nu zijn’ te oefenen. Maar mindfulness is ook echt een ‘way of life’. Je doet het de hele dag door.

Graag ga ik met de retraites mee om jullie te laten ervaren wat zowel meditatie als mindfulness met je kan doen.