Over ons

Wij zijn An, Gerard, Lilian, Mariëtte, Alice, Annemieke en Ellen (niet iedereen staat op de foto). Met onze retraites en pelgrimstochten bieden wij een ruimte aan deelnemers om weer thuis te komen bij zichzelf. Deze veilige plek is een basis voor rust, reflectie en persoonlijke groei. Wij bieden een ervaring die een verschil maakt in de kwaliteit van leven en wat er mogelijk is. Onze missie is om met toewijding en plezier hieraan een bijdrage te zijn.

Team WandelnaarJezelf met Alice, Jennecke, Gerard, Annemieke en An

Over An Paridaen

An Paridaen is in 1957 geboren in Zeeuws-Vlaanderen. Al vroeg maakte ze met haar vader wandelingen in de omgeving; over dijken, door polders en langs kreken. Op haar 15e werd dat een trektocht in Noorwegen. Altijd was zij op zoek naar de zingeving van het leven. Zo reisde ze o.a. naar India. “Uiteindelijk was het allemaal een zoektocht naar mezelf” zegt zij hier later over. 

Na een traject van persoonlijke ontwikkeling en aangespoord door een loopbaancoach heeft zij in 2005 twee zaken met elkaar gecombineerd; het wandelen en de zingeving. Voordat An met haar wandelbedrijf begon was zij werkzaam als projectsecretaris ruimtelijke ordening en docent Frans. 

Het wandelen combineert zij nu met coaching, yoga en meditatie. Zij zegt hierover zelf: “Ik combineer een aantal vaardigheden waarin ik getraind ben en waarvan ik zie dat het ook anderen iets te bieden heeft. Verder wil ik mensen vooral een fijne tijd bezorgen. Door het onderricht in meditatie en de persoonlijke gesprekken kan ik mensen iets van waarde meegeven dat duurzaam doorwerkt in hun leven, ook na de retraite of het wandelevenement.”

An Paridaen

wandel naar jezelf Gerard BeltmanOver Gerard Beltman

Gerard Beltman (1955) is opgegroeid op een boerderij aan de IJssel, vlakbij Zwolle. Als kind wilde hij ‘gewoon’ boer worden en de boerderij van zijn vader overnemen. Na schooltijd was hij altijd zijn vader aan het helpen. Door opleidingen en zijn ontdekking dat de wereld groter is dan het erf van de boerderij, heeft zijn levensloop een hele andere wending gekregen. Echter een diepe verbondenheid met het platteland en de natuur is gebleven. 

Na 34 jaar als planoloog te hebben gewerkt heeft hij het roer omgegooid en is in het bedrijf van An gestapt om verder samen te werken aan wat hun passie is: een verschil maken voor mensen. Daarnaast is hij part-time buschauffeur. Gerard heeft in de loop der jaren diverse ‘transformatieve’ trainingen gevolgd en is, behalve life-coach, een hele fijne gesprekspartner.

Over Lilian Bensdorp

Mijn naam is Lilian Bensdorp-Krijnen (1971). Ik woon sinds 2022 in het prachtige Schoorl. Mijn man en ik zijn verhuisd vanuit Vleuten naar deze mooie plek en dagelijks geniet ik van de rust, ruimte en mooie omgeving. Al wandelend kan ik soms de hele dag onderweg zijn! Ook fiets en golf ik graag in mijn vrije tijd.

Voor mij is de natuur helend op allerlei gebied. Steeds meer ga ik naar buiten om de rust op te zoeken. Door het wandelen creëer ik helderheid in mijn hoofd en kan ik beter bij mezelf blijven. De beste ideeën ontstaan door naar buiten te gaan en stil te worden in mezelf. Vervolgens komen de antwoorden als vanzelf. Ook helpt het buitenzijn bij mijn yogabeoefening en meditaties. Yoga is een ander heel belangrijk onderdeel in mijn leven. Het geeft mij rust en ontspanning maar het daagt mij ook uit om grenzen op te zoeken en mezelf hierin volledig te ontmoeten. Door yoga te beoefenen kom ik weer thuis bij mezelf.

Tot 2014 heb ik gewerkt bij diverse commerciële bedrijven in verschillende ondersteunende functies. Daarna ben ik voor mezelf begonnen als yogadocent en heb 10 jaar lang een eigen yogastudio gerund in Vleuten. Mijn werk als yogadocent wilde ik op een gegeven moment combineren met het werken als coach en omdat ik zo graag buiten ben, heb ik de opleiding tot Natuurcoach gevolgd. Dit bleek een schot in de roos!

Nu werk ik in Schoorl als Yogadocent en Natuurcoach. Ik heb een yoga- en coachingspraktijk en begeleid mensen individueel en in groepsverband naar een meer ontspannen en evenwichtiger leven. Dit doe ik met een nieuwsgierige en open houding, èn met heel veel plezier en passie!

Graag ontmoet ik jou op één van de yoga en wandelretraites om je te laten ervaren wat yoga en wandelen voor je kan betekenen!

Over Alice Freriks

Mijn naam is Alice, geboren in 1973 en woon in Overijssel. Ik ben een echte natuurliefhebber en ben daar dan ook bijna dagelijks te vinden. In mijn dagelijkse leven werk ik bij een natuurorganisatie waar ik sta voor het belang van de natuur. In mijn vrije tijd wandel ik erg veel: niet alleen omdat bewegen zo goed voor je is en het bos zo lekker ruikt, maar ook brengt het mijn hoofd tot rust. Goede ideeën komen dan soms zomaar op. Verder hou ik erg van beeldhouwen in steen, lees ik graag boeken en geniet ik van mijn sociale contacten.

Mijn rust creëer ik dagelijks door meditatie en mindfulness. Het brengt je hoofd en je lichaam in de stilte fijn tot rust en je komt weer even terug bij de essentie.

Bij meditatie oefen je in ‘aandacht voor de adem’. Door te concentreren op je adem, leer je niet zo snel meer afgeleid te raken door impulsen van binnenuit (zoals gedachten) of van buitenaf (zoals geluid). Je geest komt tot rust en je ervaart dan ontspanning.

Bij mindfulness leer je bewust te zijn in het nu. Het verleden is al geweest en de toekomst is er nog niet. Je bent in het nu. Aandachtig aanwezig in het nu. Je merkt dat je continu wordt afgeleid door gedachten en emoties. Je gaat bewust leven met aandacht en aanvaarding voor wat er nu binnen als buiten jezelf plaatsvindt. We veroordelen het niet, we veranderen het niet, we aanvaarden het. Onvoorwaardelijk accepteren van je huidige ervaring. Alles is zoals het nu is. Rustige aanvaarding bevordert ontspanning en dus je welzijn.

Om te mediteren gaan we vaak er echt even voor zitten. Bij mindfulness kan dat op zich ook, je doet dan een oefening om het ‘aandachtig in het nu zijn’ te oefenen. Maar mindfulness is ook echt een ‘way of life’. Je doet het de hele dag door.

Graag ga ik met de retraites mee om jullie te laten ervaren wat zowel meditatie als mindfulness met je kan doen.

pelgrim Annemieke OostOver Annemieke Oost

Aangenaam, mijn naam is Annemieke Oost (1978). Geboren en getogen in Drenthe was ik een echt buitenkind. Nog altijd ben ik het liefst buiten onderweg. Als reiziger, fietser, op roadtrip met de camper, wandelen met de hond of op lange pelgrimstochten. Wat trekt is het onbekende en de verrassing die daarin schuilgaat. Bijzondere plekken, inspirerende ontmoetingen en verdiepende ervaringen. Daar word ik intens gelukkig van!

Daarnaast spelen bewustwording en persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol in mijn leven. Een impactvolle gebeurtenis was jaren geleden de aanleiding om de weg naar binnen te maken. Sindsdien is het voor mij een manier van leven geworden om deze innerlijke reis steeds weer te maken. Ik blijf continu investeren in groei en ontwikkeling, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Vanuit een verlangen naar een bewuster, authentieker en vrijer te leven.

Na jaren gewerkt te hebben als communicatieadviseur, heb ik het roer omgegooid. Ik ben een 3-jarige opleiding tot coach gaan volgen en in 2015 voor het eerst op pelgrimstocht gegaan. Ik besloot van mijn passies mijn missie te maken: als bevlogen pelgrim en professioneel coach neem ik nu mensen mee op pad voor een reis naar binnen. Ik laat je vertrekken om thuis te komen bij JEZELF door onderweg te ZIJN. 

Voorstellen Mariëtte van MarwijkOver Mariëtte van Marrewijk

Welkom, ik ben Mariëtte van Marrewijk, 57 jaar oud en een Westlandse. Opgegroeid in Den Hoorn, een knus dorpje waar ik als kind altijd buiten was, rondstruinend in de polder en in bomen klom alsof het mijn tweede thuis was.

Toen ik in 1996 mijn man ontmoette, verhuisde ik naar Apeldoorn. Het bos heeft me altijd aangetrokken, de rust en de connectie met de natuur, dat is een plek waar ik tot mezelf kom.

Ik hou van alles wat energie geeft. Dansen vind ik leuk, net als lekker wegdromen met een goed boek, wandelen, sporten en het ontdekken van nieuwe plekken die me inspireren.

Mijn achtergrond ligt in de zorg. Ik heb de opleidingen Z-verpleegkundige en SPH gedaan, gevolgd door een 4-jarige opleiding tot Healer, Reader en Lightworker bij Mens en Intuïtie. Later sloot ik daar nog de opleiding tot Natuurcoach bij Innersteps op aan. Dit bracht voor mij twee passies samen: bewustzijnsontwikkeling en de helende kracht van de natuur.

In 2021 heb ik besloten te stoppen met werken in de gezondheidszorg en ben ik voor mijzelf begonnen. Ik organiseer meditaties, energie wandelingen en wandelcoaching. Voor mij staat persoonlijke ontwikkeling centraal in het leven, dit deel ik graag met andere mensen.

begeleider pelgrimstocht Rota Vicentina Portugal

Over Ellen Weber

Hallo, mijn naam is Ellen Weber (1979). Voordat ik voor het eerst een pelgrimstocht naar Santiago maakte, begeleidde ik jaren verre reizen. Mijn doel van m’n pelgrimage was: eens even goed nadenken over mijn leven. Onderweg ontdekte ik dat het tegenovergestelde gebeurde: door het wandelen ging ik juist uit mijn hoofd. Zodra ik de oceaan zag, wist ik het zeker: ik zeg mijn vaste kantoorbaan op! Sindsdien is het mijn missie om mensen mee naar buiten te nemen, zodat men de kracht van de natuur en de eenvoud kan ervaren. In de stilte komen de antwoorden vanzelf.