Ervaringen

Ervaringen van deelnemers

Pelgrimstocht Rota Vicentina

“Voor mij was dit een geweldige reis naar binnen. Genoten van de prachtige natuur, indrukwekkende kliffen en de heerlijke zeelucht. Annemieke en Ellen zetten zich met passie in om deze reis tot een mooie week te maken. Hun persoonlijke aandacht en ervaring, in combinatie met persoonlijke ontwikkeling en groei maken het tot een pelgrimage die je niet wilt missen.”

Ellemieke

Walk of Wisdom

“Wat een week! 6 dagen offroad en offline wandelen in prachtige wouden, door polders vol leven en langs rivieren. Logeren op waanzinnig mooie plekken, lekker en gezond eten en intussen weer wat wijzer worden. Met dank aan Annemie en Jennecke voor de zachte duwtjes, de liefdevolle, omkaderende sessies en enorme toewijding. ”

Koen

“Pelgrimeren door een prachtig oerbos. Terug naar de kern. Het was een mooi avontuur, met mooie mensen. En het interne proces loopt nog wel even door. Dank Annemieke Oost en Jennecke Stradmeijer en al mijn mede-pelgrims voor deze mooie week die mij midden in mijn leven bracht. ”

Karin

“Ik vond de pelgrimstocht een hele leuke en verassende ervaring, heel fijn om te doen en precies passend in mijn proces. Wat deze pelgrimstocht mij persoonlijk heeft gebracht is veel rust. ik mag mijn grenzen aangeven en meer op mezelf vertrouwen.”

Debby

“De Walk of Wisdom is een prachtig groot cadeau geweest voor mezelf waarbij ik intens dicht bij mijzelf en de natuur kon komen. ”

Conny

Kloosterretraite abdijhoeve Betlehem

“Het kloosterweekend was voor mij een heel fijne en inspirerende ervaring. Mooie manier om, onder begeleiding, echt tijd voor jezelf te hebben.”

Manon

“De retraite in Abdijhoeve Betlehem bij de Willibrords abdij was voor mij de mooiste die ik heb meegemaakt. Een eenvoudig en sober klooster met een prachtig verbouwde boerderij gelegen aan één van de mooiste wandelgebieden van Nederland 'Het Slangenpad'. Een aanrader!”

Raphael

“De stilte retraite, gehouden in het hart van de Abdij Bethlehem in Doetinchem, was een unieke ervaring die ik ten zeerste aanbeveel aan iedereen die op zoek is naar een moment van introspectie, rust en stilte. De eenvoudige, maar comfortabele accommodaties bevorderen een gevoel van nederigheid en verbondenheid met de omringende natuur. ”

Jana

“Door de stilte kon ik mijn liefdevolle innerlijke stem weer beter horen, mijn kompas, mijn gids. Een pauze in de ruis van de tijd, waar rust en sereniteit zich bevrijdt. De stilte spreekt, een taal zo puur, vervult de ziel, wat een fijn en mooi innerlijk avontuur! Dank voor de liefdevolle en professionele begeleiding Alice! ”

Suzan

“Thuiskomen bij jezelf, in een prachtige omgeving die uitnodigt tot bezinning. In stilte en sereniteit laten komen wat is om te reflecteren op jezelf. Uitstekende accommodatie en verzorging. Niets hoeft en dat is even heel fijn.”

Marjolijn

“Veel stilte, rust en inzichten ontvangen deze week. Mooie wandelingen die ieder eens moet maken.”

Johan

“Opgeladen met positieve energie en heerlijk mezelf kunnen zijn. Zo blij dat ik geweest ben.”

Petra

“Een paar dagen mee mogen doen in het Benedictijnse levensritme. Tot rust komen via wandelen, meditatie en yoga. Stilte. Niets moet, alles mag. Heerlijk, een mooi cadeau om jezelf te geven! ”

Evelyn

“Prachtige midweek gehad op een mooie locatie met fantastische verzorging en mooie wandelingen. Het was helemaal vakantie. Alles 'stilzetten' was precies wat ik nodig had."”

Maartje

Wandelweekend Nederland

“Na zo’n weekend voel ik me helemaal weer opgeladen met nieuwe energie. Het wandelen in stilte vind ik heerlijk. De overnachting was prima, vriendelijke ontvangst, goed bed. Gerard en An geven goed leiding, zonder opdringerig te zijn. Altijd open voor een goed gesprek.”

Renée

“Lekker bewegen in je eigen stilte, contact maken met jezelf.”

Rob

“Het wandelweekeind was door An en Gerard prima en met een ruim hart georganiseerd. Ze zijn 'open minded' en dat straalde af op de groep, waardoor prachtige contacten ontstonden.”

Hans

Yoga-Meditatie-Wandel weekend

“Een heerlijk weekend gehad met een ideale combinatie van wandelen, ontspanning door yoga en meditatie en een prachtige omgeving.”

Joke

“Een weekend met een afwisselend programma, leuke mensen, avontuurlijke  en leerzame accommodatie en voortreffelijke maaltijden; de accu weer helemaal opgeladen.”

Marielle

“Een heerlijk ontspannend weekend. Door de yoga, de wandelingen en het lekkere eten kun je de waan van de dag even achter je laten en kom je weer met beide benen op de grond. Zo’n weekend zou iedereen zichzelf af en toe moeten gunnen.”

Gerda

Pelgrimstocht Porto-Santiago

“Ik heb het lopen van de camino onder begeleiding van "Wandel naar jezelf" ervaren als een bijzondere en vooral mooie reis. Niet alleen door de prachtige omgeving waar je in loopt, maar ook de reis naar binnen en de super begeleiding van Annemieke en Ellen. Een stukje bewustwording en leren lief te zijn voor jezelf. Deze reis heeft veel indruk op me gemaakt. Ik ben nu al aan het nadenken om weer een trail te kunnen lopen. ”

Annemieke

“Een Camino lopen is eigenlijk een Camino beleven, met "Wandel naar jezelf" is daar alle ruimte voor. Een persoonlijke verrijking van houding en positief in het leven staan geeft hier voor bevestiging.”

Jaap

“Deze tocht was voor een onvergetelijke. De hele beleving van warmte, diepte, en schoonheid hebben mij zeer geroerd. Jullie hebben/zijn een bijzondere organisatie. ”

Anthonia

“Door mee te gaan op pelgrimstocht met Wandel naar jezelf heb ik het vertrouwen gekregen dat ik kan genieten van een groepsreis. De unieke begeleiding en bezinning onderweg nodigden me uit om stil te staan bij mijn vaste patronen, om daar eens uit te stappen en te voelen hoe dat is. Zo wordt het wandelen en pelgrimeren gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er van genoten!”

Monique

“Ik heb mijn pelgrimstocht met Wandel naar jezelf specifiek met Jennecke en Annemieke als heel positief ervaren. Vanaf het kennismakingsgesprek ben ik al op reis gegaan op mijn camino. De camino heeft mij de ruimte en inzicht gegeven hoe ik mijn leven wil inrichten op basis van mijn eigen doelen, wensen en dromen. ”

Linda

“Het was voor mij onvergetelijke ervaring, met een prachtige groep mensen die stuk voor stuk een plek in mijn hart veroverd hebben. Pus, zweet en tranen – van huilen, maar vooral van het lachen.”

Marian

“Jennecke en Annemieke, jullie gaan nog voor veel mensen het verschil maken. Ik ga mijn camino in dit leven vervolgen met een prachtige ervaring rijker.”

Fenna

“De begeleiding vond ik geweldig. Jennecke en Annemieke hadden altijd voor iedereen een luisterend oor. Iedereen in de groep kreeg aandacht en werd in zijn/haar waarde gelaten. Er werd goed ingespeeld in de behoeften van de groep.”

Beppie

“Het was een hele mooie reis, letterlijk en figuurlijk. Het heeft me verrijkt en gesterkt. Mijn hoofd is fris en mijn focus is duidelijk. De begeleiding was goud en de organisatie top. Ongeacht met welke reden je op pad gaat, het brengt je zoveel meer dan je van tevoren zou kunnen bedenken, een cadeau dat iedereen zichzelf zou willen geven. ”

Yvette

“Camino Portugues mei 2022: "Het was een onvergetelijke reis! Een hele bijzondere ervaring. Zoveel geleerd. Wat heb ik fijne herinneringen aan mijn Camino! Gerard en Annemieke heel erg bedankt voor jullie bijdrage aan mijn onvergetelijke Camino. Dankzij jullie 1 met een goud randje!"”

Jenny

“Porto - Santiago mei 2022 "Ik zou morgen weer willen gaan, zo fantastisch heb ik het gevonden. De organisatie, de groep, de prachtige wandelingen. Een tocht om nooit te vergeten!"”

Sanneke

“De pelgrimstocht was één woord geweldig. Het heeft mij gegeven wat ik gehoopt had en kom herboren thuis, waar ik mijn nieuwe levensstijl wil voortzetten.”

Mary

Pelgrimstocht Via Podiensis

“Een mooie pelgrimstocht waarbij je de ruimte krijgt om op je eigen unieke manier een reis naar binnen te maken! ”

Annette

“De pelgrimstocht onder begeleiding van Annemieke en Jennecke is een reis waarin je wordt begeleid op de reis naar binnen. Ze inspireren, confronteren en lopen met je mee op het pad naar je hart. Je loopt door een prachtig decor waar de tijd heeft stil gestaan en slaapt in prachtige gîtes. Een hele fijne setting om die diepere reis naar Jezelf te maken.”

Jessie

“Het was een hele fijne ervaring om een week uit je gewone leven te stappen en proberen rust te vinden. Die was er in de natuur maar heb ook de gesprekken die we met elkaar hebben gehad als positief en opbouwend ervaren. Een ervaring die ik niet had willen missen. ”

Christien

“Ik ben Annemieke en Jennecke zeer dankbaar voor de bijzondere week die ik heb mogen doorbrengen met ze, samen met een hele fijne groep. Alleen mijn Camino lopen met mijn intentie en toch ook samen zijn en steun hebben bij elkaar in de prachtige Auvergne, met hele sfeervolle en warme hostels. En de prachtige wandelingen hebben mij heel veel rust en inzicht gegeven. Deze ervaring neem ik mee voor de rest van mijn leven.”

Ruud

“Een harmonieuze ervaring die eeuwig had mogen duren. In harmonie en verbinding met de natuur, met de mensen om me heen en met mezelf.”

Paula

“Een bijzondere week in een andere wereld: de sfeer van de pelgrimage, het ontmoeten van nieuwe mensen, het landschap.”

Jan

“Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Door jullie natuurlijke, rustige en liefdevolle aanwezigheid brachten jullie gelijk harmonie en vertrouwen in de groep”

Gelske

“Een prachtige tocht door het mooie Franse platteland. Het lopen zelf, het onderweg zijn, wordt het doel. En de bezinning komt daardoor vanzelf!”

Peter

Stilte retraite

“Ik heb de stilte retraite als positief ervaren, dankzij prettige, rustige begeleiding, een programma met ruimte voor eigen keuzes en een fijne locatie. ”

Karin

“Ik vond het een geweldige ervaring om in stilte te zijn, de innerlijke rust te vinden, te wandelen en met anderen daarmee in stilte te zijn. Een fijne hartverwarmende begeleiding van An en Alice. Het Zonnehuis en omgeving in een woord: Fantastisch! ”

Diana

“Deze retraite heeft mij geleerd hoe ik in moeilijke tijden de rust in mezelf weer kan terugvinden.”

Yvonne

“Deze retraite heeft mij meer gebracht dan ik had durven hopen, onverwacht wat stilte, rust en natuur voor mij hebben kunnen doen!”

Henriette

“De stilte retraite was een bijzondere ervaring voor me. Ik heb de chaos in mijn hoofd wat kunnen ordenen en mezelf daardoor weer terug vinden zodat ik op een positieve manier weer verder kan.”

Edith

Wandelretraite Terschelling

“Ik heb genoten van een bijzondere tijd in de prachtige natuur van Terschelling. Hartelijk ontvangen door An en Gerard, heb ik in een fijn mix van activiteiten in stilte en gezellig samenzijn, mijzelf daar ontmoet en het gesprek aan kunnen gaan. Er was ruimte om los te laten en op te laden.”

Kim

“Het was voor mij een mogelijkheid om ‘even’ aandacht/rust aan mezelf te mogen geven. Er vielen puzzelstukjes op zijn plek waar ik ruimte voor zocht en waar ik nu weer verder mee kan. Deze eiland-retraite in zo’n prachtige natuur zou ik elk jaar willen doen. ”

Harma

“De combinatie om al wandelend, in stilte en deels uitwisselend, in de natuur te zijn met fijne mensen, is voor mij een heel ontspannende en opladende ervaring geweest.”

Magda

“Rust en ook actief, deze waren voor mij heel goed in balans. De locatie en omgeving is geweldig. An en Gerard, het was een heel waardevolle week. Ik heb genoten!”

Miranda

“"Heerlijke week! Fantastische wandelingen, lekker even helemaal weg met een gezonde mix van lol, rust ,bezinning en beweging.”

Sandra

“Ik heb genoten van de wandelingen, van het samenzijn zonder verplichtingen. An en Gerard ga zo door. Bedankt voor de fijne midweek.”

Miep

“Er is niet meer nodig dan deze retraite op dit schitterende eiland om tot innerlijke rust te komen.”

Hannie

“Een week waarin je kunt zijn wie je bent met veel keuzevrijheid voor alle deelnemers in een entourage van wandelingen, ontspanning en heerlijk eten.”

Janneke

Retraite algemeen

“Ik vond het een superfijne, relaxte retraite. Het was precies wat ik nodig had, het heeft veel positieve energie opgeleverd. En… ik heb echt naar mezelf gewandeld! ”

Karin

“An is een bijzonder lieve, rustige en uiterst geschikte persoon om retraites te begeleiden. Ik kan de activiteiten van Wandel naar Jezelf iedereen aanraden die behoefte heeft aan rust en bezinning.”

Susan

“Een heerlijk ontspannend weekend. Door de yoga, de wandelingen en het lekkere eten kun je de waan van de dag even achter je laten en kom je weer met beide benen op de grond. Zo’n weekend zou iedereen zichzelf af en toe moeten gunnen.”

Gerda

“Een heerlijke, relaxte retraite. Ik ben weer dichter bij mezelf en bij mijn gevoel gekomen. Dank je wel! Zeker voor herhaling vatbaar.”

Celien

“Alleen en toch verbonden, in een prachtige omgeving. Voedsel voor de ziel!”

Betsy

“Tijdens de retraite ben ik echt uit mijn comfort zone gehaald en patronen doorbroken. Daarna ben ik veel meer gaan waarderen wie ik ben, wat ik doe, wat ik heb, de mensen om mij heen en ben meer gefocust op het ‘hier en nu’. Dat is genieten!" ”

Lea

Stilte weekend

“Wil je even terug naar jezelf en de kern van het leven, dan is een stilte-retraite absoluut een aanrader! Door de stilte, de natuur en de fantastische locatie en accommodatie kom je helemaal tot rust en bij jezelf.”

Natasja

“Dit is een aanrader voor iedereen die naar stilte en beleving zoekt..!”

Annemiek

“Inspirerend weekend waarbij zowel het mentale als fysieke aspect aan bod kwamen, een aanrader!”

Diana

“Ik heb het stilte weekend als zeer fijn ervaren. Een goede balans tussen spiritualiteit en activiteit. Ik ben echt tot mezelf gekomen.”

Tatjana

Stilte retraite in een klooster

“Door de rust, warmte en betrokkenheid van An op deze mooie, inspirerende serene plek, kwam ik helemaal tot rust.”

Marjolijn

“Het was weldadig om even een pas opzij te doen door uit de hectiek van het alledaagse te stappen voor stilte. Mijn woordenstroom te pauzeren en met mezelf in een groep aanwezig te zijn binnen de serene rust in het klooster, te midden van een prachtig natuurgebied.”

Karin Ellen

“Een heerlijke week, die mij zowel de stilte buiten in de natuur als de stilte met de kloosterzusters gaf.”

Adje