Ervaringen

Ervaringen van deelnemers

Kloosterretraite abdijhoeve Betlehem

“Veel stilte, rust en inzichten ontvangen deze week. Mooie wandelingen die ieder eens moet maken.”

Johan

“Opgeladen met positieve energie en heerlijk mezelf kunnen zijn. Zo blij dat ik geweest ben.”

Petra

“Een paar dagen mee mogen doen in het Benedictijnse levensritme. Tot rust komen via wandelen, meditatie en yoga. Stilte. Niets moet, alles mag. Heerlijk, een mooi cadeau om jezelf te geven! ”

Evelyn

“Prachtige midweek gehad op een mooie locatie met fantastische verzorging en mooie wandelingen. Het was helemaal vakantie. Alles 'stilzetten' was precies wat ik nodig had."”

Maartje

Wandelweekend Nederland

“Na zo’n weekend voel ik me helemaal weer opgeladen met nieuwe energie. Het wandelen in stilte vind ik heerlijk. De overnachting was prima, vriendelijke ontvangst, goed bed. Gerard en An geven goed leiding, zonder opdringerig te zijn. Altijd open voor een goed gesprek.”

Renée

“Lekker bewegen in je eigen stilte, contact maken met jezelf.”

Rob

“Het wandelweekeind was door An en Gerard prima en met een ruim hart georganiseerd. Ze zijn 'open minded' en dat straalde af op de groep, waardoor prachtige contacten ontstonden.”

Hans

Yoga-Meditatie-Wandel weekend

“Een heerlijk weekend gehad met een ideale combinatie van wandelen, ontspanning door yoga en meditatie en een prachtige omgeving.”

Joke

“Een weekend met een afwisselend programma, leuke mensen, avontuurlijke  en leerzame accommodatie en voortreffelijke maaltijden; de accu weer helemaal opgeladen.”

Marielle

“Een heerlijk ontspannend weekend. Door de yoga, de wandelingen en het lekkere eten kun je de waan van de dag even achter je laten en kom je weer met beide benen op de grond. Zo’n weekend zou iedereen zichzelf af en toe moeten gunnen.”

Gerda

Pelgrimstocht Porto-Santiago

“De Pelgrimstocht was fantastisch, uitdaging, indrukwekkend, een tocht die ik nooit meer zal vergeten!”

Ria

“De pelgrimstocht was één woord geweldig. Het heeft mij gegeven wat ik gehoopt had en kom herboren thuis, waar ik mijn nieuwe levensstijl wil voortzetten.”

Mary

“Deze tocht was voor mij met recht wandelen naar je zelf. Ben mezelf tegen gekomen vanaf klein meisje tot de vrouw van nu, bijna 67 jaar.”

Gerrie

Pelgrimstocht Via Podiensis september 2019

“Een harmonieuze ervaring die eeuwig had mogen duren. In harmonie en verbinding met de natuur, met de mensen om me heen en met mezelf.”

Paula

“Een bijzondere week in een andere wereld: de sfeer van de pelgrimage, het ontmoeten van nieuwe mensen, het landschap.”

Jan

“Het heeft mijn verwachtingen overtroffen. Door jullie natuurlijke, rustige en liefdevolle aanwezigheid brachten jullie gelijk harmonie en vertrouwen in de groep”

Gelske

“Een prachtige tocht door het mooie Franse platteland. Het lopen zelf, het onderweg zijn, wordt het doel. En de bezinning komt daardoor vanzelf!”

Peter

Stilte retraite

“Ik heb de stilte retraite als positief ervaren, dankzij prettige, rustige begeleiding, een programma met ruimte voor eigen keuzes en een fijne locatie. ”

Karin

“Het heeft me geleerd hoe ik in moeilijke tijden de rust in mezelf weer kan terugvinden.”

Yvonne

“Deze retraite heeft mij meer gebracht dan ik had durven hopen, onverwacht wat stilte, rust en natuur voor mij hebben kunnen doen!”

Henriette

“De stilte retraite was een bijzondere ervaring voor me. Ik heb de chaos in mijn hoofd wat kunnen ordenen en mezelf daardoor weer terug vinden zodat ik op een positieve manier weer verder kan.”

Edith

Wandelretraite Terschelling

“De combinatie om al wandelend, in stilte en deels uitwisselend, in de natuur te zijn met fijne mensen, is voor mij een heel ontspannende en opladende ervaring geweest.”

Magda

“Rust en ook actief, deze waren voor mij heel goed in balans. De locatie en omgeving is geweldig. An en Gerard, het was een heel waardevolle week. Ik heb genoten!”

Miranda

“"Heerlijke week! Fantastische wandelingen, lekker even helemaal weg met een gezonde mix van lol, rust ,bezinning en beweging.”

Sandra

“Ik heb genoten van de wandelingen, van het samenzijn zonder verplichtingen. An en Gerard ga zo door. Bedankt voor de fijne midweek.”

Miep

“Er is niet meer nodig dan deze retraite op dit schitterende eiland om tot innerlijke rust te komen.”

Hannie

“Een week waarin je kunt zijn wie je bent met veel keuzevrijheid voor alle deelnemers in een entourage van wandelingen, ontspanning en heerlijk eten.”

Janneke

Retraite algemeen

“Ik vond het een superfijne, relaxte retraite. Het was precies wat ik nodig had, het heeft veel positieve energie opgeleverd. En… ik heb echt naar mezelf gewandeld! ”

Karin

“An is een bijzonder lieve, rustige en uiterst geschikte persoon om retraites te begeleiden. Ik kan de activiteiten van Wandel naar Jezelf iedereen aanraden die behoefte heeft aan rust en bezinning.”

Susan

“Een heerlijk ontspannend weekend. Door de yoga, de wandelingen en het lekkere eten kun je de waan van de dag even achter je laten en kom je weer met beide benen op de grond. Zo’n weekend zou iedereen zichzelf af en toe moeten gunnen.”

Gerda

“Een heerlijke, relaxte retraite. Ik ben weer dichter bij mezelf en bij mijn gevoel gekomen. Dank je wel! Zeker voor herhaling vatbaar.”

Celien

“Alleen en toch verbonden, in een prachtige omgeving. Voedsel voor de ziel!”

Betsy

“Tijdens de retraite ben ik echt uit mijn comfort zone gehaald en patronen doorbroken. Daarna ben ik veel meer gaan waarderen wie ik ben, wat ik doe, wat ik heb, de mensen om mij heen en ben meer gefocust op het ‘hier en nu’. Dat is genieten!" ”

Lea

Stilte weekend

“Wil je even terug naar jezelf en de kern van het leven, dan is een stilte-retraite absoluut een aanrader! Door de stilte, de natuur en de fantastische locatie en accommodatie kom je helemaal tot rust en bij jezelf.”

Natasja

“Dit is een aanrader voor iedereen die naar stilte en beleving zoekt..!”

Annemiek

“Inspirerend weekend waarbij zowel het mentale als fysieke aspect aan bod kwamen, een aanrader!”

Diana

“Ik heb het stilte weekend als zeer fijn ervaren. Een goede balans tussen spiritualiteit en activiteit. Ik ben echt tot mezelf gekomen.”

Tatjana

Stilte retraite in een klooster

“Door de rust, warmte en betrokkenheid van An op deze mooie, inspirerende serene plek, kwam ik helemaal tot rust.”

Marjolijn

“Het was weldadig om even een pas opzij te doen door uit de hectiek van het alledaagse te stappen voor stilte. Mijn woordenstroom te pauzeren en met mezelf in een groep aanwezig te zijn binnen de serene rust in het klooster, te midden van een prachtig natuurgebied.”

Karin Ellen

“Een heerlijke week, die mij zowel de stilte buiten in de natuur als de stilte met de kloosterzusters gaf.”

Adje