Retraite weekend in abdij Koningsoord (Arnhem)

VOL Je kunt op een wachtlijst worden geplaatst.

Inschrijven

Wanneer: donderdag 14 t/m zondag 17 november 2019

Afstanden: dagelijks 6 à 8 km

Retraite klooster abdij Koningsoord

Een retraite weekend in een klooster bij de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord te Arnhem, nabij Oosterbeek. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. En tevens een mooie gelegenheid het leven in een contemplatief klooster van nabij mee te maken.

Het klooster ligt op een schitterende plek op de rand van de Veluwe. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (shiatsu, yoga, stretching, ontspanning). Het nieuw gebouwde klooster beschikt over een mooi ruim gastenhuis. Alle kamers hebben eigen douche/toilet.

Naast het programma is er tijd je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om helemaal tot jezelf te komen los van de dagelijkse beslommeringen. Er is ruimte voor een persoonlijk gesprek met de coach/organisator indien je daar behoefte aan hebt.

Retraite weekend

Het wordt géén algeheel stilte weekend maar er zal wel veel stilte zijn. Twee van de 3 maaltijden in het klooster zijn altijd in stilte. Verder wandelen we in stilte en is er ook stilte/bezinning tijdens de lessen (yoga en meditatie). Er zal (beperkt) mogelijkheid zijn van een persoonlijk gesprek met de coach/organisator.

img_3628

Stilteweekend

Abdij Koningsoord

Het nieuw gebouwde klooster van abdij Koningsoord is een bijzondere plek. Allereerst wonen en werken hier nog 20 actieve zusters. Zij verhuisden in 2009 van Berkel-Enschot naar Arnhem. Stilte en gebed vormen het hart van deze contemplatieve orde. En voor die stilte was weinig plek meer in hun oude klooster in Brabant dat als het ware opgeslokt werd door de stadsuitbreiding van Tilburg.

Deelnemers aan de retraites zijn doorgaans zeer onder de indruk van leven en toewijding van de zusters. We maken dan ook enkele malen per dag een gebedsdienst mee. Je zult kennismaken en geraakt zijn door het leven van de zusters in de prachtige, moderne abdij, de heel bijzondere en inspirerende omgeving voor je retraite.

Yoga- en ontspanningsworkshops

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend.

Dagelijkse meditaties

De dagelijkse meditaties, je ervaring van het kloosterleven, de stilte en de wandelingen in de schitterende natuur rondom brengen je aandacht in het ‘hier en nu’. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, er werkelijk toe doet, wat jij werkelijk wilt.

Introductie in Tibetaans Boeddhisme

Een introductie in Tibetaans boeddhisme en de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek geven je praktische handvatten die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven. Het brengt je verder in situaties waar je nu stopt of weerstand ervaart.

Kloosterweekend met yoga en meditatie

Kosten

€ 425,- voor een lange klooster weekend van 14 t/m 17 november 2019. De kosten zijn all-in; d.w.z. inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met eigen douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie, begeleide wandelingen en een persoonlijk gesprek indien je daar behoefte aan hebt. Spirituele boeken kun je tijdens het verblijf gratis lenen van de abdij en/of Wandel naar Jezelf.

Details over aankomst en vertrek

Aankomst op donderdag tussen 14.30 en 15.00 uur. Vertrek op zondag na het middagmaal. Details worden t.z.t. nader bekend gemaakt.

Midweek Klooster5

img_3660

De wandelingen

We maken wandelingen in de directe omgeving van het klooster. De wandelingen zijn 6 à 8 km per dag. Er is altijd de mogelijkheid een wandeling in te korten.

stilte midweek retraite begeleiding An Paridaen

Begeleiding

Begeleider An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. Zij begeleidt je tijdens deze midweek op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An.

Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar jij op uit bent behoort tot de opties. Klik hier voor meer informatie over An.

Inschrijven

Vraag meer informatie

Wat anderen vertellen

“Heerlijke plek, hartverwarmende lieve zusters en fijn met veel stilte toch heel veel verbinding te voelen met de groep! Een plek om dichter bij jezelf te komen en het leven te leren kennen van de zusters in alle eenvoud.”

Anne

“De retraite voelde voor mij als een reis naar binnen waar ik van alles in mocht ontdekken: moois en minder mooie dingen. Maar gaande weg, voelde ik steeds meer: het is goed…..en groeide er een diepe vrede in mij die ik nu nog koester. Ik weet dat ik deze kan vinden in mijzelf. De retraite heeft mij daar de ruimte voor gegeven.”

Femke

“Hele bijzondere ervaring, niet in woorden te omschrijven, dat kan je alleen zelf ervaren . Ga het ervaren!”

Karina