Kloosterretraites in abdij Koningsoord (Arnhem)

Inschrijven

Wanneer:

Vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus 2018 (stilteweekend) Dit weekend is vol. Je kunt op een reservelijst worden geplaatst.

Maandag 19 t/m 23 november 2018 (midweek)

Afstanden:

dagelijks 6 à 8 km.

Bijzonderheden:

Een retraite in een klooster bij de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord te Arnhem, nabij Oosterbeek. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. Het klooster ligt op een schitterende plek op de rand van de Veluwe. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (shiatsu, yoga, stretching, ontspanning). Het nieuw gebouwde klooster beschikt over een mooi ruim gastenhuis. Alle kamers hebben eigen douche/toilet.

Naast het programma is er tijd je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om helemaal tot jezelf te komen los van de dagelijkse beslommeringen. De retraite in het weekend van 24 t/m 26 augustus is een stilte retraite zijn. Bij de midweek in november zullen we 2 van de 4 etmalen in stilte zijn. Overigens: we wandelen altijd in stilte en 2 van de 3 maaltijden zijn in stilte. Bij de midweek is er ruimte voor een persoonlijk gesprek indien je daar behoefte aan hebt.

img_3628

Stilteweekend

Het klooster
Het nieuw gebouwde klooster van abdij Koningsoord is een bijzondere plek. Allereerst wonen en werken hier nog 20 actieve zusters. Zij verhuisden in 2009 van Berkel-Enschot naar Arnhem. Stilte en gebed vormen het hart van deze contemplatieve orde. En voor die stilte was weinig plek meer in hun oude klooster in Brabant dat als het ware opgeslokt werd door de stadsuitbreiding van Tilburg. Deelnemers aan de retraites zijn doorgaans zeer onder de indruk van leven en toewijding van de zusters. We maken dan ook enkele malen per dag een gebedsdienst mee.

Kloosterweekend met yoga en meditatie

Kosten:

€ 285,- voor een weekend. € 515,- voor een midweek. De kosten zijn all-in; d.w.z. inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met eigen douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie, begeleide wandelingen en (bij een midweek) een persoonlijk gesprek indien je daar behoefte aan hebt. Spirituele boeken kun je tijdens het verblijf gratis lenen van de abdij en/of Wandel naar Jezelf.

Details

Stilte weekend 24 t/m 26 augustus 2018: aankomst op vrijdag tussen 10.00 tot 11.00 uur. Vertrek zondag om 15.30 uur.

Klooster midweek van 19 t/m 23 november 2018: aankomst op maandag tussen 14.00 en 15.00 uur. Vertrek op vrijdag 23 november om 15.00 uur. (We zullen 2 van de 4 etmalen in volledige stilte zijn)

Begeleiding: An Paridaen, coach, trainer, docent yoga en meditatie, organisator van wandelevenementen met een bezinningsaspect.

Midweek Klooster5

img_3660

De wandelingen:

De wandelingen zijn 6 à 8 km per dag. Er is altijd de mogelijkheid een wandeling in te korten.

Inschrijven  Vraag meer informatie