Wandelen op Terschelling

yoga en wandelen op Terschelling

Terschelling biedt volop mogelijkheden om te wandelen. Met een lengte van 28 km en een breedte van bijna 4 km is Terschelling het op éen na grootste Nederlandse Waddeneiland.

Terschelling is een ideaal eiland om helemaal tot rust te komen. Het ‘eilandgevoel’, de natuur, de stranden en duinen, je komt los van je dagelijkse bezigheden en beslommeringen. Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen en om op te gaan in de natuur.

De enorme strandvlakte in het Westen

In het uiterste westen ligt de Noordsvaarder. Je ervaart hier de leegte van de enorme strandvlakte. Het ligt direct aan de westkant van het dorp West-Terschelling. Maak hier een wandeling door de echte wildernis, klim over de imposant hoge duinen, volg de waterlijn en beleef de ruimte, de zee, de natuur. Grote kans dat je tijdens je wandeling langs de zee op zandbanken zeehonden aantreft!

Wandel door de duinen in het Noorden

Aan de noordzijde van het eiland kun je eindeloos wandelen door de uitgestrekte duinen. Strandpaviljoens bieden een heerlijke pauzeplek met uitzicht op zee. Enkele bossen geven afwisseling in het landschap en zorgen voor beschutting tijdens een wandeling met slecht weer.

De Waddenkant

Aan de Waddenkant is er de Terschellinger polder met vooral weidegrond en boerderijen. Langs of op de dijk heb je een prachtig uitzicht op de Waddenzee, de polder en de natuurgebieden langs de dijk. Bij eb vallen de zandplaten droog en is het een drukte van belang met voedselzoekende vogels.

Natuurgebied de Boschplaat

Helemaal aan de oostzijde van Terschelling ligt de Boschplaat, een 9 kilometer lang natuurgebied met moerassen, geulen en duintjes. Hier heeft de natuur voorrang. Je kunt alleen heen en weer wandelen langs de duinenrij.

Wandelretraites op Terschelling

An Paridaen van wandelnaarjezelf.nl biedt regelmatig wandelretraites aan op Terschelling. De combinatie van wandelen, stilte, natuur, yoga en meditatie spreekt veel mensen aan. Het is een heerlijke mix om helemaal tot rust en tot jezelf te komen.

De Folkshegescoalle Schylgeralân biedt hierbij een comfortabel verblijf en een sfeervolle ruimte voor yoga en mediatie. Er wordt gezond en vegetarisch gekookt. De volkshogeschool ligt in het Hoornse bos vlakbij het dorp Hoorn. Het wandelprogramma is zodanig samengesteld dat je de mooiste plekken van het eiland aandoet.

Bekijk hier het actuele aanbod wandelretraites op Terschelling.