Pelgrims-wandeling Veluwe

midwinter wandeling

Pelgrims-wandeling 'Shine your light'

We lopen zo vlak voor de jaarwisseling een pelgrimswandeling, als ritueel, waarin we in goed gezelschap onderweg ZIJN. Door middel van inspiratie, stilte, uitwisseling en kleine oefeningen blikken we terug op het oude jaar en zetten we een intentie voor het nieuwe jaar. Wat laat je achter in 2022 en waar ga je voor in 2023? Een mooie kans om daar op deze dag lopend bij stil te staan.

Ook is het een gelegenheid om kennis met ons te maken, te proeven van het pelgrimeren en meer informatie op te doen over onze activiteiten in het komend jaar. We nodigen je graag uit voor deze speciale wintereditie.

De periode rondom de winterzonnewende heeft een bijzondere betekenis. Vanaf de aarde gezien bereikt de zon dan haar noordelijkste positie en is het de kortste dag van het jaar. Al duizenden jaren wordt de winterwende in vele culturen op het noordelijk halfrond als feest gevierd. Dit ‘solstitium’ bepaalt namelijk het moment waarop het licht na een periode van duisternis, als het ware rechtsomkeert maakt en de dagen weer gaandeweg beginnen te lengen. Dit feest rond de winterwende gaat gepaard met het maken van veel licht en vuur. Een mooie gelegenheid om ook het lichtje in onszelf weer te ontsteken en aan te wakkeren.

We gaan op pad door het Nationaal Park Veluwezoom. Vanaf Dieren loop je de bossen van de Veluwe in. Het Nationaal Park Veluwezoom bestaat uit een groot aantal landgoederen van Natuurmonumenten. In de heuvelachtige `Onzalige Bosschen’ is het flink klimmen en dalen. Je loopt langs machtige beukenlanen, paarse heidevelden en je hebt een prachtig uitzicht vanaf de Posbank. Het tweede deel van de route gaat over de indrukwekkende heide bij de Posbank en de Zijpenberg.

Het begin- en eindpunt zijn gemakkelijk te bereiken met het OV. Eventueel kunnen we onderweg iets eten of drinken bij Paviljoen De Posbank of Restaurant De Carolinahoeve. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen lunch meenemen voor onderweg.

Start: om 10.00 uur bij het station van Dieren. Op het perron is een toilet. We ontmoeten elkaar aan de noordkant (P&R zijde) van het station. Vervolgens lopen we 7 km tot Paviljoen de Posbank. Zie www. Paviljoendeposbank.nl 

Daarna is het nog 8 km tot station Velp. Indien je dit te ver vindt is er een mogelijkheid af te buigen naar station Rheden (nog 4 km). Kort voor Rheden is er dan nog maal een kiosk bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Aanmelding

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier of rechtstreeks bij Annemieke Oost 06 – 1413 1757 (ook Whatsapp)

Begeleiding

De pelgrimswandeling wordt begeleid door Annemieke Oost en Jennecke Stradmeijer.

pelgrim Annemieke Oost

Annemieke (1978) is al jaren een bevlogen pelgrim. Als reisleider laat ze je graag proeven van alle mooie dingen die het pelgrimeren met zich meebrengt: eenvoud, ontmoeting, verbinding, verdieping en avontuur. Haar kracht als coach is mensen inspireren en motiveren op hun pad naar meer eigenheid. Ze weet een gastvrije en veilige sfeer te creëren waarin iedereen zich welkom voelt. Ze ‘reist’ graag met je mee, zodat jij het beste kunt halen uit jouw ontdekkingstocht!

Jennecke Stradmeijer

Jennecke (1978) is van jongs af aan geïnteresseerd in mensen en wat hen bezig houdt. Op avontuur, onwetend wat de volgende dag brengt, maakt haar blij. Ze is gegrepen door de magie van het onderweg zijn en wat het kan betekenen voor je persoonlijke leven. Verbinding met mensen is wat haar vervulling geeft.

Na een pelgrimage in 2018 heeft zij een carriėre – switch gemaakt en is zij werkzaam als coach en levenstrainer.

Annemieke en Jennecke hebben samen diverse pelgrimstochten begeleid en vormen samen een inspirerend team!

eindejaarswandeling Veluwezoom

inschrijven voor dit evenement

Pelgrims-wandeling 'Shine your light'

Zaterdag 17 december 2022

boom eindejaarswandeling Veluwezoom