Kloosterweekend Sint Lioba klooster

Inschrijven

Wanneer:

22-23-24 maart 2019 (stilteweekend) VOL. Je kunt op een reservelijst worden geplaatst.

Afstanden: dagelijks 8 à 10 km. Kortere wandeling altijd mogelijk.

Bijzonderheden

Een Kloosterweekend in het Sint Lioba klooster te Egmond Binnen, Noord-Holland. Een weekend voor mensen die ernaar verlangen er even uit te zijn in een mooie en rustige omgeving. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. We zullen dagelijks in het duingebied wandelen. Meditatie en lichaamsoefeningen (yoga+) worden aangeboden.

Het weekend van 22-23-24 maart 2019 zal een volledig stilte weekend zijn. Dit wil zeggen dat we vanaf vrijdag 18.00 uur in stilte zijn tot zondagmiddag 15.00 uur. Het is mogelijk een (kort) coachings-gesprek te hebben met de leiding als je daar behoefte aan hebt.

stilte en kloosterweekend sint lioba klooster impressie

retraite klooster

Stilte weekend Lioba klooster

stilte en klooster weekend sint lioba klooster sfeerfoto

De accommodatie

Het Sint Liobaklooster vormt een monastieke gemeenschap in de benedictijner orde. Er wonen zowel monniken als monialen (vrouwelijk voor monniken). Het klooster werd in 1935 gesticht door Hildegard Michaelis en kenmerkt zich door de kunstzinnige ambachten waar de zusters zich mee bezig houden

Er is bij het klooster een expositieruimte ingericht met winkel. Op dit moment wonen er in het klooster 8 zusters en 2 broeders. Wij zullen voor het mee beleven van het kloosterleven iedere dag minimaal één gebedsdienst meemaken. Alle deelnemers hebben een één persoons kamer tenzij je ervoor kiest je kamer met iemand te delen. Douche en toilet zijn op de gang.

De ligging van het klooster bij het Noord Hollands duinreservaat en de zee alsmede de artistieke sfeer maken een verblijf in het Lioba klooster tot een bijzondere ervaring.

Aankomst en vertrek

Aankomst: Op vrijdag vanaf 14.00 uur. We beginnen om 15.00 uur met een kennismaking.

Vertrek: Zondag om 16.00 uur.

sint lioba klooster weekend

klooster weekend sfeerafbeelding

Kosten

€ 385,- voor een weekend van vrijdagmiddag 15.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, begeleide wandelingen in stilte, meditatie en lichaamswerk (yoga+). Een kort coach gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Maaltijden

De maaltijden worden verzorgd door het klooster. Er wordt vegetarisch voor ons gekookt.

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandelevenementen met een bezinningsaspect. Zij begeleidt je tijdens dit weekend op professionele wijze.

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties, het klooster en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijks is, er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar wat er speelt en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. Dit is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach-traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over An.

kloosterweekend begeleider An Paridaen

Inschrijven

Vraag meer informatie

Wat anderen vertellen

“Een weekend waarin ik tot rust kwam in een mooie omgeving.”

Maria

“De stilte ervaren in deze prachtige natuur was een cadeautje op zich. En de begeleiding van An maakte het helemaal af.”

Corien

“Inspirerend weekend waarbij zowel het mentale als fysieke aspect aan bod kwamen, een aanrader!”

Diana