Stilte-weekend in het Sint Lioba klooster

Inschrijven

Wanneer:

19-20-21-22 maart 2020 (lang stilte weekend)  VOL  Je kunt op een reservelijst worden geplaatst.

Prijs € 445,- 

Wandelafstanden: dagelijks 8 à 10 km. Kortere wandeling altijd mogelijk.

Mindfulness

Dit weekend is voor mensen die ernaar verlangen in stilte te zijn in een mooie omgeving. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. We wandelen in het duingebied en ook naar de zee. Meditatie en lichaamsoefeningen (yoga+) brengen je terug bij jezelf en in balans. Uiteraard is er de mogelijkheid kennis te maken met het klooster en gebedsdiensten bij te wonen. Het wordt een mindfull weekend; tijd om je terug te trekken, te ontspannen en met compassie te kijken naar wat er is in je leven is en wat belangrijk voor je is. De oefeningen die we doen zijn met aandacht; het wandelen in stilte, de maaltijden in stilte, de meditatie en de yoga.

Stilte weekend

Extra lang stilte weekend 19 t/m 22 maart 2020:
Dit weekend start op donderdag en is vanaf vrijdag 18.00 uur in volledige stilte. De stilte zal alleen doorbroken worden tijdens de meditatie les op zaterdagmiddag. Dit o.a. om de begeleiding de mogelijkheid te geven te checken hoe het met iedereen gaat. Het is altijd mogelijk een (kort) bekrachtigend coach gesprek te hebben indien je dat wenst. Aankomst op donderdag om 14.00 uur. Vertrek op zondag om 15.00 uur.

stilte en kloosterweekend sint lioba klooster impressie

retraite klooster

sint lioba klooster weekend

Sint Lioba klooster

Het Sint Lioba klooster vormt een monastieke gemeenschap in de benedictijner orde. Er wonen zowel monniken als monialen (vrouwelijk voor monniken). Het klooster werd in 1935 gesticht door Hildegard Michaelis en kenmerkt zich door de kunstzinnige ambachten waar de kloosterlingen zich mee bezig houden

Er is bij het klooster een expositieruimte ingericht met winkel waar ook een bijzondere film draait over het leven van de kloosterlingen en hun ambachten. Op dit moment wonen er 6 zusters en 3 broeders in het klooster. Voor het mee beleven van het kloosterleven is er de mogelijkheid dagelijks een gebedsdienst bij te wonen. Overigens is niets in het programma verplicht. Alle deelnemers hebben een één persoons kamer. Douche en toilet zijn op de gang.

De mooie ligging van het klooster bij het Noord Hollands duinreservaat en de zee alsmede de artistieke sfeer maken een verblijf in het Lioba klooster tot een bijzondere gebeurtenis.

Stilte weekend Lioba klooster

Maaltijden

De maaltijden worden verzorgd door het klooster. Er wordt vegetarisch voor ons gekookt.

Prijs

€ 445,- . De prijs is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, begeleide wandelingen in stilte, meditatie en lichaamswerk (yoga+). Een kort gesprek behoort tot de mogelijkheden.

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandelevenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens dit weekend op professionele wijze.

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties, het klooster en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijks is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar wat er speelt en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. Dit is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach-traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over An.

kloosterweekend begeleider An Paridaen

Inschrijven

Vraag meer informatie

Wat anderen vertellen

“Een weekend waarin ik tot rust kwam in een mooie omgeving.”

Maria

“De stilte ervaren in deze prachtige natuur was een cadeautje op zich. En de begeleiding van An maakte het helemaal af.”

Corien

“Inspirerend weekend waarbij zowel het mentale als fysieke aspect aan bod kwamen, een aanrader!”

Diana