Klooster-retraite Abdijhoeve Betlehem

Een retraite-weekend in de sereniteit van een klooster

Een heerlijke weekend retraite voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregel van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een retraite. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

Retraite weekend

Een mindful retraite weekend in een klooster. We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving, afwisselend mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). We maken ook enkele gebedsdiensten mee. Niets is overigens verplicht. Er is voldoende tijd om je terug te trekken op je kamer of om een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen, los van dagelijkse beslommeringen.

Aankomst is op vrijdagmiddag om 16.00 uur. We beginnen met een kennismaking. Na de avondmaaltijd is er al een yoga sessie.

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties, het klooster en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Het klooster biedt een prikkelarme omgeving en een sfeer van stilte en bezinning. Tijdens de wandelingen in de natuur komen je zintuigen tot rust waardoor je kunt ontspannen en loskomen van je dagelijkse drukte. In de natuur voel je ook de oordeel-loze ruimte waardoor je liefdevol naar jezelf kunt kijken. Er is overigens altijd de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek. Hiervoor zal een intekenlijst klaarliggen.

Eindtijd is op zondag om 16.00 uur.

Verblijf in het klooster

De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie.

Het verblijf in de nabijheid van een abdij met een actieve gemeenschap van geestelijken, in dit geval broeders, doet iets met je. Dit krijgen wij regelmatig terug van deelnemers. Je maakt de broeders mee, vooral tijdens de gebedsdiensten. 6 maal per dag komen zij bij elkaar om te bidden en te zingen. Dit geeft een regelmaat aan hun dag. Tussendoor wordt er gewerkt en vinden de maaltijden plaats. Ook nemen zij tijd voor studie en contemplatie, maar ook voor koffie drinken en samenzijn. Je hoeft overigens absoluut niet religieus te zijn om deel te nemen aan deze retraite. 

Begeleiding

Alice Freriks. Alice is een rustige, vriendelijke en open vrouw. Die rust creëert zij door dagelijkse meditatie- en mindfulness oefeningen. Zij laat zich ook inspireren door de natuur en neemt je graag daarin mee.

Er is de mogelijkheid om tijdens de retraite een gesprek met Alice hebben. De gesprekken kunnen je bekrachtigen in waar jij op uit bent, wat jij werkelijk wilt in jouw leven. Alice gebruikt de natuur mede als inspiratiebron bij de gesprekken. Net als in de natuur hebben wij in ons leven ook verschillende ‘seizoenen’.

stilte weekend in klooster Betlehem

inschrijven voor dit evenement

Een retraite-weekend in de sereniteit van een klooster

14 t/m 16 juni 2024

stilte wandeling en retraite klooster Slangenburg
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • wandeling Noordsvaarder Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  16 t/m 20 oktober 2023

  VOL Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  16 t/m 19 november 2023

  VOL In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • wandeling tijdens retraite Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  27 nov t/m 1 dec 20 2023

  Een midweek helemaal voor jezelf, om op adem te komen, op te laden en vooral om te genieten van alles om je heen. Geheel verzorgd en begeleid. Laat je meenemen in een inspirerend programma van actief bezig zijn, ontspanning, verdieping, genieten, plezier en gezelligheid

  Bekijk evenement
 • wandelen tijdens stilte-retraite Betlehem
  Retraite

  Klooster-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  7 t/m 10 maart 2024

  Een extra lang weekend voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2 dagen in stilte. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten