Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord

Een extra lang (stilte)weekend in de sereniteit van een klooster

In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2 etmalen in volledige stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite is er ook de mogelijkheid gebedsdiensten bij te wonen.

Mindful weekend

Een mindful weekend in een klooster omgeving.  We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving, afwisselend mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). We maken enkele gebedsdiensten mee, als je dat wilt. Er is ook voldoende tijd om je terug te trekken op je kamer of om een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen, los van dagelijkse beslommeringen. 

Aankomst is op donderdagmiddag vanaf 15.00 uur. Vanaf vrijdagmiddag zal de retraite in stilte zijn. De stilte wordt alleen onderbroken tijdens de meditatieles. Dit om enige uitwisseling mogelijk te maken en de begeleider de mogelijkheid te geven de deelnemers te ondersteunen in hun proces. Indien je dat wenst kun je een persoonlijk gesprek met de begeleidster hebben. 

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties, het klooster en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Het verblijf

De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie. 

Begeleiding

Alice Freriks. Alice is een rustige, vriendelijke en open vrouw. Die rust creëert zij door dagelijkse meditatie- en mindfulness oefeningen. Zij laat zich ook inspireren door de natuur en neemt je graag daarin mee.

Er is de mogelijkheid om tijdens de retraite een gesprek met Alice hebben. De gesprekken kunnen je bekrachtigen in waar jij op uit bent, wat jij werkelijk wilt in jouw leven. Alice gebruikt de natuur mede als inspiratiebron bij de gesprekken. Net als in de natuur hebben wij in ons leven ook verschillende ‘seizoenen’.

stilte weekend in klooster Betlehem

inschrijven voor dit evenement

Een extra lang (stilte)weekend in de sereniteit van een klooster

17 t/m 20 november 2022

stilte wandeling en retraite klooster Slangenburg
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • yoga en wandelen op Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  24 t/m 28 oktober 2022

  VOL midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Klooster-midweek Abdijhoeve Betlehem

  27 febr t/m 3 maart 2023

  Een klooster-midweek in de sereniteit van een klooster. We zijn 2 dagen in volledige stilte. Abdijhoeve Betlehem naast de Willibrords abdij te Doetinchem is een uitgelezen plek voor een retraite. We wandelen dagelijks in stilte door de schitterende omgeving. Yoga en meditatie worden aangeboden.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten