Pelgrimstocht Krijtlandpad Zuid-Limburg

Krijtlandpad Zuid Limburg

Pelgrimstocht Krijtlandpad Zuid Limburg

Een pelgrimstocht voor verdieping en reflectie dicht bij huis. Je hoeft niet naar het buitenland om het pelgrimeren te ervaren. We wandelen 4 dagen door het unieke heuvellandschap van Zuid-Limburg en maken een rondwandeling vanuit de bourgondische stad Maastricht. In 4 etappes lopen we langs de Maas, over holle wegen, door groene glooiende heuvels en over uitgestrekte plateaus. Steeds zien we een ander landschap waar we al wandelend doorheen trekken. De vergezichten tot over de Belgische grens zijn in de herfst adembenemend.

Het pelgrimeren en het zijn in de natuur gaat je helpen om te vertragen en tot rust te komen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor reflectie en om eens wandelend ‘stil te staan’ bij je huidige leven. Is dit nog in evenwicht? Is er een gebeurtenis die om aandacht vraagt? Loop je tegen iets aan in het dagelijks leven? Vragen waar je al wandelend inzicht in kunt krijgen.

Jouw intentie staat centraal tijdens deze 4 dagen. Je loopt in je eigen tempo en ritme. We gaan dagelijks op pad aan de hand van een thema en starten elke ochtend met een aantal (staande) yogahoudingen om het lichaam in beweging te brengen.

Na deze pelgrimstocht ga je weer opgeladen naar huis met inspiratie en nieuwe inzichten om zo thuis je dagelijks leven weer verder vorm te geven.

Pelgrimstocht Krijtlandpad

Het Krijtlandpad wordt ook wel de koning van de Zuid-Limburgse wandelroutes genoemd en dat is onderweg te zien. Je komt langs de mooiste plekjes van Zuid-Limburg. Tijdens deze Pelgrimstocht combineren we verdieping en stilte met de natuur en het bourgondische van Zuid-Limburg. Je wordt begeleid door 2 ervaren gidsen.

We ontmoeten elkaar bij het station in de bourgondische stad Maastricht. mooi landschap met kerkje Zuid Limburg

Vanuit daar lopen we over de boulevard en een groene natuurstrook langs het water de stad uit. Onderweg zien we wilde paarden voor we Eijsden in wandelen. Hier is onze eerste overnachting. De tweede dag starten we bij kasteel Eijsden. We gaan de heuvels in van het Limburgse land. Over holle wegen, door groene weilanden en bossen lopen we via Noorbeek naar Slenaken. We wandelen langs vakwerkboerderijen en kapelletjes. Na onze overnachting in Slenaken wandelen we via Gulpen over een uitgestrekt plateau naar Valkenburg. In dit levendige mergelstadje aan de Geul is onze laatste overnachting. Via een pad langs de Geul verlaten we Valkenburg.  Als we door het bos lopen komen we langs een mergelgroeve. Langzaam zien we Maastricht al liggen in de verte. Bij het station van Maastricht is de afsluiting van de Pelgrimstocht.

Zwaarte van de wandelingen

Je draagt je eigen bagage (maximaal 8kg). Een goede basisconditie en goede wandeluitrusting zijn nodig i.v.m. het glooiende landschap.

Jezusbeeld langs Krijtlandpad Zuid LimburgOvernachtingen

Onderweg overnachten we in 3 verschillende accommodaties; in Eijsden, Slenaken en Valkenburg. Dit is op basis van tweepersoonskamers.

Maaltijden

Het ontbijt en elke avond een 3 gangen diner zit bij het arrangement in. Zo ook koffie en taart bij ontvangst in Maastricht.

Lunch en alle drankjes zijn voor eigen rekening.

Dagelijks is er ruimte om in de supermarkt lunchinkopen te doen. Het is mogelijk om onderweg ergens te stoppen voor koffie of lunch. Er is voldoende horeca aanwezig onderweg.

Begeleiding pelgrimstocht

De pelgrimstocht wordt begeleid door Mariëtte van Marrewijk en Lilian Bensdorp-Krijnen.

Voorstellen Mariëtte van MarwijkMariëtte (1966) is Natuurcoach. Haar passie is bewustzijnsontwikkeling en natuur samen te brengen. Ze maakt graag wandeltochten dicht bij huis of verder weg. Op avontuur in het onbekende geeft haar energie. In verbinding met mensen zijn is wat haar voldoening brengt. Bij haar zul je je snel op je gemak voelen en helemaal jezelf kunnen zijn.

 

 

 

 

Lilian (1971) is Natuurcoach en Mind-Walk trainer. Ze is heel graag in de natuur en heeft verschillende pelgrimstochten gelopen. Door wandelend onderweg te zijn met eigen bepakking ervaart Lilian vrijheid en verbinding met de natuur om haar heen. Lilian neemt je graag mee op reis om je inzichten te geven en te inspireren om je eigen pad te bewandelen. Door haar rustige en ontspannen houding creëert ze een veilige plek waarin je volledig jezelf mag zijn.

blik op Krijtlandpad Zuid Limburg

Dagprogramma

Etappes

Etappe 1: Maastricht – Eijsden (12 kilometer)

Etappe 2: Eijsden – Slenaken (19 kilometer)

Etappe 3: Slenaken – Valkenburg (19 kilometer)

Etappe 4: Valkenburg – Maastricht (14 kilometer)

Lees meer

inschrijven voor dit evenement

Pelgrimstocht Krijtlandpad Zuid Limburg

10 t/m 13 oktober 2024

wandelen over het Krijtlandpad Zuid Limburg