Pelgrimstocht ‘Loop je Vrij’ Walk of Wisdom

Walk of Wisdom pelgrimstocht

Pelgrimstocht 'Loop je Vrij' Walk of Wisdom

Als pelgrim onderweg zijn is een perfecte manier om tot rust te komen en te reflecteren. Door te pelgrimeren sta je bewegend stil bij wat voor jou op dit moment belangrijk is. Misschien een specifieke gebeurtenis in je leven welke aandacht vraagt. Of thema’s waar je tegen aan loopt, die je belemmeren. Door te pelgrimeren gun je jezelf de ruimte om met een frisse blik te onderzoeken, waar je verlangen ligt, wat je echt wil en hoe hier handen en voeten aan te geven. Hoe doen we recht aan wie of wat we in essentie willen zijn? Door bewust afstand te nemen, tijd door te brengen in de natuur, onderweg te zijn met gelijkgestemden en even helemaal offline te zijn geef je jezelf die ruimte. Het is een ontdekkingsreis waar ook plezier zeker niet zal ontbreken! Zodat je aan het einde van de week opgeladen, geïnspireerd en met een frisse blik op nieuwe mogelijkheden naar huis gaat. 

‘De echte ontdekkingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar het kijken met nieuwe ogen.’ – Marcel Proust

 

“De dauw trekt net op van de velden als we op pad gaan. Het begin van een zesdaagse tocht door het prachtige heuvellandschap rondom Nijmegen. Je hoeft voor een pelgrimstocht niet naar een ver land!”

Pelgrimeren in Nederland

Dit is niet zomaar een wandeltocht, maar een pelgrimstocht. Ben je bereid het risico te lopen van het echte in plaats van het rechte pad? Zodat je jezelf terugvind en bewegingsvrijheid gaat ervaren. Zodat je in je leven gaat krijgen wat je echt wil. Ga dan mee naar buiten voor een reis naar binnen. Je loopt jezelf vrij, er komt ruimte voor iets nieuws! Jouw intentie staat centraal. We gaan op pad aan de hand van een thema of vraag en onderweg werken we met storytelling, kleine opdrachten, ervaringsgerichte oefeningen, stilte of juist een goed gesprek. We begeven ons op onbekend terrein en van geijkte paden. Letterlijk en figuurlijk. Het is een ervaringsgericht programma, waarin je door ons meegenomen wordt. Nieuwsgierig zijn en je openstellen voor het onbekende zijn de ingrediënten voor een magische ervaring!

Walk of Wisdom

We lopen de Walk of Wisdom, een modern pelgrimspad van 136 kilometer rondom Nijmegen. De essentie van het ‘moderne’ pelgrimeren is de ervaring van de tocht zelf en niet het behalen van het doel. Het gaat om de vrijheid om je eigen weg te gaan, om verbinding met de mensen en wereld om je heen. Meer info:  www.walkofwisdom.org

landschap Loop je Vrij pelgrimstochtPelgrimeren door een verrassend afwisselend landschap

De route gaat door een zeer divers landschap met on-Nederlandse hoogteverschillen. We steken zelfs even de grens over naar Duitsland. We lopen langs rivier en beekjes, door de polder, over boerenland paden, langs uitgestrekte heidevelden, door bosrijk gebied met heldere bronnen en vennen. Tevens beklimmen we de Duivelsberg en de Sint-Jansberg. We doorkruisen kleine dorpjes en de karakteristieke vestingstadjes Grave en Ravenstein. 

Etappes pelgrimage

Etappe 1: Nijmegen – Beek-Ubbergen

Etappe 2: Beek-Ubbergen – Kranenburg

Etappe 3: Kranenburg – Mook

Etappe 4: Mook – Overasselt

Etappe 5: Overasselt – Velp

Etappe 6: Velp -Ravenstein

Het is mogelijk om op eigen gelegenheid de route helemaal uit te lopen in 2 à 3 etappes zodat je weer in Nijmegen eindigt.

Zwaarte van de pelgrimstocht

Als een echte pelgrim draag je je eigen bagage (max 8 kg). Een goede basisconditie en wandeluitrusting is nodig (en/of training vooraf).

Accommodaties pelgrimstocht

Een verrassende variatie van overnachtingsplekken ieder met een eigen karakter. We slapen in 1 tot 4-persoons kamers. Gezamenlijk ontbijt en diner op de diverse locaties.

Maaltijden

Het ontbijt en diner zitten bij het arrangement in.

Lunch betaal je zelf. Bij de meeste overnachtingsplekken kun je zelf brood smeren voor je lunch (tegen vergoeding) als picknick onderweg. Soms komen we een onderweg langs horeca voor een koffiepauze, lunch of pitstop.

Begeleiding pelgrimstocht

De pelgrimstocht wordt begeleid door Annemieke Oost en Jennecke Stradmeijer.

pelgrim Annemieke Oost

Annemieke (1978) is al jaren een bevlogen pelgrim. Als reisleider laat ze je graag proeven van alle mooie dingen die het pelgrimeren met zich meebrengt: eenvoud, ontmoeting, verbinding, verdieping en avontuur. Haar kracht als coach is mensen inspireren en motiveren op hun pad naar meer eigenheid. Ze weet een gastvrije en veilige sfeer te creëren waarin iedereen zich welkom voelt. Ze ‘reist’ graag met je mee, zodat jij het beste kunt halen uit jouw ontdekkingstocht!

Jennecke (1978) is van jongs af aan geïnteresseerd in mensen en wat hen bezig houdt. Op avontuur, onwetend wat de volgende dag brengt, maakt haar blij. Ze is gegrepen door de magie van het onderweg zijn en wat het kan betekenen voor je persoonlijke leven. Verbinding met mensen is wat haar vervulling geeft.

Na een pelgrimage in 2018 heeft zij een carriėre – switch gemaakt en is zij werkzaam als coach en levenstrainer.

Annemieke en Jennecke hebben samen diverse pelgrimstochten begeleid en vormen samen een inspirerend team!

Onder ‘Over ons’ op deze website vind je nog meer informatie over wie we zijn.

begeleiders van de pelgrimstocht

Dagprogramma

HET DAGRITME

07.30 uur: ontbijt

08.30 uur: gezamenlijke check-inn en inspiratie voor de dag
09.15 uur: vertrekken

    • Gedurende de dag lopen we regelmatig in stilte.
    • Op diverse momenten doen we een ervaringsgerichte oefening of geven een kleine opdracht mee waarmee je inzichten kunt ophalen rondom jouw vraag of thema.
    • Rond lunchtijd zoeken we of een picknickplek of eten bij een horecagelegenheid. Altijd in overleg met de groep.
    • 16.00- 17.00 uur: aankomst accommodatie

18.30 uur: avondeten

20.00 – 21.00 uur: deelronde ervaringen en check-out

22.00 uur: avondstilte

Uiteraard is er tussendoor ruimte voor jezelf en ontspanning.

Lees meer

inschrijven voor dit evenement

Pelgrimstocht 'Loop je Vrij' Walk of Wisdom

17 t/m 22 juni 2024

coaches Jennecke en Annemieke
 • Meer pelgrimstochten

  Retraites Wandeltochten
 • Krijtlandpad Zuid Limburg
  pelgrimstocht

  Pelgrimstocht Krijtlandpad Zuid-Limburg

  10 t/m 13 oktober 2024

  Een pelgrimstocht voor verdieping en reflectie dicht bij huis! Je hoeft niet naar het buitenland om het pelgrimeren te ervaren. We wandelen 4 dagen door het unieke heuvellandschap van Zuid-Limburg en maken een rondwandeling vanuit de bourgondische stad Maastricht. In 4 etappes lopen we langs de Maas, over holle wegen, door groene glooiende heuvels en over uitgestrekte plateaus. Het pelgrimeren en het zijn in de natuur gaat je helpen om te vertragen en tot rust te komen. Hierdoor ontstaat er ruimte voor reflectie en om eens wandelend ‘stil te staan’ bij je huidige leven.

  Bekijk evenement
 • Retraites Wandeltochten