Klooster retraite Sint Lioba klooster

retraite in klooster Lioba Egmond

Een klooster-midweek in een prachtige omgeving

VOL; U kunt op een wachtlijst worden geplaatst Een retraite midweek met 2 dagen in volledige stilte. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, stretching en ontspanning). Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat.

Een midweek voor mensen die ernaar verlangen in stilte te zijn in een rustige en mooie omgeving.

Het klooster ligt op een schitterende plek op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. Tijdens deze retraite zullen we 2 etmalen in volledige stilte zijn. We wandelen in het duingebied (in stilte) en ook naar de zee. Verder worden yoga en meditatie aangeboden. Alle oefeningen  die we doen, doen we met aandacht. 

Naast het programma is er tijd je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om helemaal tot rust te komen los van de dagelijkse beslommeringen. Er is ruimte voor een persoonlijk gesprek met de coach/organisator indien je dat wenst. Er is tevens de mogelijkheid kennis te maken met het kloosterleven en enkele gebedsdiensten bij te wonen.  Overigens is niets in het programma verplicht.

Tijdens deze midweek beschikt iedereen over een eenpersoons kamer. Douche en toilet bevinden zich op de gang. 

Begeleiding

An Paridaen is coach en docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning-aspect. Ze begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over An.

strandwandeling in stilte Lioba klooster

inschrijven voor dit evenement

Een klooster-midweek in een prachtige omgeving

13 juli t/m 17 juli 2020

retraite in Lioba klooster kunst
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • wandeling Noordsvaarder Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  16 t/m 20 oktober 2023

  VOL Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  16 t/m 19 november 2023

  VOL In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • wandeling tijdens retraite Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  27 nov t/m 1 dec 20 2023

  Een midweek helemaal voor jezelf, om op adem te komen, op te laden en vooral om te genieten van alles om je heen. Geheel verzorgd en begeleid. Laat je meenemen in een inspirerend programma van actief bezig zijn, ontspanning, verdieping, genieten, plezier en gezelligheid

  Bekijk evenement
 • wandelen tijdens stilte-retraite Betlehem
  Retraite

  Klooster-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  7 t/m 10 maart 2024

  Een extra lang weekend voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2 dagen in stilte. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Klooster-retraite Abdijhoeve Betlehem

  14 t/m 16 juni 2024

  Een weekend voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een retraite. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten