Klooster retraite Sint Lioba klooster

retraite in klooster Lioba Egmond

Een klooster-midweek in een prachtige omgeving

VOL; U kunt op een wachtlijst worden geplaatst Een retraite midweek met 2 dagen in volledige stilte. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, stretching en ontspanning). Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat.

Een midweek voor mensen die ernaar verlangen in stilte te zijn in een rustige en mooie omgeving.

Het klooster ligt op een schitterende plek op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. Tijdens deze retraite zullen we 2 etmalen in volledige stilte zijn. We wandelen in het duingebied (in stilte) en ook naar de zee. Verder worden yoga en meditatie aangeboden. Alle oefeningen  die we doen, doen we met aandacht. 

Naast het programma is er tijd je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om helemaal tot rust te komen los van de dagelijkse beslommeringen. Er is ruimte voor een persoonlijk gesprek met de coach/organisator indien je dat wenst. Er is tevens de mogelijkheid kennis te maken met het kloosterleven en enkele gebedsdiensten bij te wonen.  Overigens is niets in het programma verplicht.

Tijdens deze midweek beschikt iedereen over een eenpersoons kamer. Douche en toilet bevinden zich op de gang. 

Begeleiding

An Paridaen is coach en docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning-aspect. Ze begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving. Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden. Klik hier voor meer informatie over An.

strandwandeling in stilte Lioba klooster

inschrijven voor dit evenement

Een klooster-midweek in een prachtige omgeving

13 juli t/m 17 juli 2020

retraite in Lioba klooster kunst
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • yoga en wandelen op Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  19 t/m 23 oktober 2020

  Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • retraite klooster Slangenburg
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  19 t/m 22 november 2020

  In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 11 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in volledige stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • kerst-retraite centrum Helios
  Retraite

  Kerstretraite 2020

  24 t/m 27 december 2020

  Een héérlijke manier om de kerstdagen door te brengen: in goed gezelschap, met yoga en meditatie, stilte, mooie wandelingen en met gezond en lekker eten. We verblijven in centrum Helios op de Veluwe. Culinair worden we verwend met heerlijke vegetarische maaltijden. Je geniet van een fijne sfeervolle kerst waarin niets hoeft, je bent er even helemaal uit. We maken mooie wandelingen in de omgeving.

  Bekijk evenement
 • rustige jaarwisseling
  Retraite

  Rustige Jaarwisseling 2020 – 2021

  31 december 2020 t/m 1 januari 2021

  Wandel naar Jezelf organiseert in samenwerking met Centrum Samaya te Werkhoven een ‘Rustige Jaarwisseling’. Het programma van Wandel naar Jezelf zal een programma zijn met stilte, bezinning, loslaten en verwelkomen.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten