Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

Een extra lang (stilte)weekend in de sereniteit van een klooster

In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 11 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in volledige stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

Mindful weekend

Een mindful weekend in een klooster omgeving.  We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving, afwisselend mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). We maken enkele gebedsdiensten mee, als je dat wilt. Er is ook voldoende tijd om je terug te trekken op je kamer of om een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen, los van dagelijkse beslommeringen. 

Aankomst is op donderdagmiddag vanaf 13.30 uur. Vanaf vrijdagmiddag, na de Vespers om 17.00 uur, zal de retraite volledig in stilte zijn. Er is overigens altijd de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek met de coach/organisator. 

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties, het klooster en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Het verblijf

De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie. 

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze.

An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving.

Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

inschrijven voor dit evenement

Een extra lang (stilte)weekend in de sereniteit van een klooster

19 t/m 22 november 2020

 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • stiltewandeling bij klooster Koningsoord
  Retraite

  Klooster retraite abdij Koningsoord

  27 april t/m 1 mei 2020

  Gaat niet door ivm corona-virus. Zie eenzelfde evenement in juli eveneens in abdij Koningsoord met 2 stiltedagen. Een retraite in een klooster bij de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord te Arnhem, nabij Oosterbeek. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, stretching en ontspanning). Het nieuw gebouwde klooster is een schitterende plek voor een retraite. Naast het programma is er tijd je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om helemaal tot rust te komen los van de dagelijkse beslommeringen.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Yoga Meditatie Wandelweekend Achterhoek

  15 t/m 17 mei 2020

  Gaat niet door ivm het corona-virus Een heerlijk relax weekend met wandelen, yoga en meditatie in de Achterhoek. We verblijven op permacultuur boerderij Aarde-werk De Stegge en wandelen in de directe omgeving door bos, over zandwegen en langs het riviertje de Slinge. Dit weekend is een heerlijk Mindfulness weekend. Een weekend om helemaal bij jezelf te komen en te relaxen. Er zijn diverse plekken op het terrein waar je kunt zitten om te genieten.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Stilteweekend Sint Liobaklooster

  25 juni t/m 28 juni 2020

  Een weekend voor mensen die verlangen naar stilte en rust in een schitterende omgeving. We zijn 2,5 dag in volledige stilte. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. We zullen dagelijks in het duingebied wandelen. Meditatie en lichaamsoefeningen (yoga+) brengen je weer terug in balans.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Klooster retraite abdij Koningsoord

  13 juli t/m 17 juli 2020

  Een retraite met 2 dagen in volledige stilte. We zijn in het klooster bij de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord te Arnhem. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, stretching en ontspanning). Het nieuw gebouwde klooster is een schitterende plek voor een retraite.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  19 t/m 23 oktober 2020

  Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten