Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord

Een extra lang (stilte)weekend in de sereniteit van een klooster

VOL In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 11 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

Mindful weekend

Een mindful weekend in een klooster omgeving.  We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving, afwisselend mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). We maken enkele gebedsdiensten mee, als je dat wilt. Er is ook voldoende tijd om je terug te trekken op je kamer of om een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen, los van dagelijkse beslommeringen. 

Aankomst is op donderdagmiddag vanaf 14.00 uur. Vanaf vrijdagmiddag, na de Vespers om 17.00 uur, zal de retraite in stilte zijn. De stilte wordt alleen onderbroken tijdens de meditatieles. Dit om enige uitwisseling mogelijk te maken en de begeleider de mogelijkheid te geven de deelnemers te ondersteunen in hun proces. Er is overigens ook altijd de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek. 

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties, het klooster en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Het verblijf

De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, verblijf op eenpersoonskamer met  douche/toilet, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. Tevens is het mogelijk boeken over spiritualiteit en persoonlijke groei te lenen van de organisatie. 

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandel- evenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens de retraite op professionele wijze.

An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een veilige omgeving.

Dat is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

stilte weekend in klooster Betlehem

inschrijven voor dit evenement

Een extra lang (stilte)weekend in de sereniteit van een klooster

25 t/m 28 november 2021

stilte wandeling en retraite klooster Slangenburg
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • yoga en wandelen op Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  25 t/m 29 oktober 2021

  VOL. Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Klooster-midweek Abdijhoeve Betlehem

  28 febr t/m 4 maart 2022

  Een klooster-midweek in de sereniteit van een klooster. We zijn 2 dagen in volledige stilte. Abdijhoeve Betlehem naast de Willibrords abdij te Doetinchem is een uitgelezen plek voor een retraite. We wandelen dagelijks in stilte door de schitterende omgeving. Yoga en meditatie worden aangeboden.

  Bekijk evenement
 • stilte retraite op de Veluwe
  Retraite

  Lang stilte weekend Zonnehuis

  17 t/m 20 maart 2022

  In de bossen bij Loenen op de Veluwe ligt retraitecentrum het Zonnenhuis, een ideale plek voor een stilte-retraite.  Een plek van ontspanning, van rust, waar je je even kunt losmaken van de drukte van alledag. Een plek om nieuwe inspiratie op te doen. We zijn 2,5 dag in stilte. We zullen wandelen, mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). 

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten