Stilte weekend Terschelling

Stilte-ervaring op Terschelling

Een heerlijk lang stilte weekend op een prachtig eiland

We zijn 2,5 dag in stilte. Een heerlijk lang weekend om volledig tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Het eiland Terschelling biedt hiervoor een fantastische omgeving. Elke dag heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling, lichaamsoefeningen (yoga, stretching, ontspanning) en meditatie. We verblijven in de Volkshogeschool te Hoorn, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand. Dagelijks maken we wandelingen door bos, over duin en strand.

Mindful weekend

Een mindful weekend in de natuur.  We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving, afwisselend mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). Er is ook voldoende tijd om je terug te trekken op je kamer of om een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen, los van dagelijkse beslommeringen. 

Aankomst is op donderdagmiddag vanaf 13.30 uur. Vanaf vrijdagmiddag zal de retraite volledig in stilte zijn. Er is overigens altijd de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek met de coach/organisator. 

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Het verblijf

We verblijven in de Volkshogeschool (Folkshegeskoalle) op Terschelling. Er zijn verschillende arrangementen; op een eenpersoons kamer of je deelt een kamer. Open hiervoor de brochure Accommodatie. De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. 

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. Zij begeleidt deze stilte-retraite op professionele wijze. An is betrokken en zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. Bij een groot aantal deelnemers zal haar echtgenoot, Gerard Beltman, ook aanwezig zijn.

 

mindfull wandelen op het strand

Dagprogramma

7.30 uur – meditatie

8.30 uur – ontbijt (we smeren een lunchpakket)

10.00  –  vertrek voor een wandeling ergens op het eiland (op vrijdag in de directe omgeving van de accommodatie; op zaterdag bij Midsland en op zondag bij West-Terschelling)

17.00 uur – check up hoe het met iedereen gaat

18.00 uur – avondmaaltijd

20.30 uur – Lichaamsoefeningen en ontspanning

Lees meer

inschrijven voor dit evenement

Een heerlijk lang stilte weekend op een prachtig eiland

19 t/m 22 november 2020

stilte retraite waddeneilanden
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • yoga en wandelen op Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  19 t/m 23 oktober 2020

  VOL. Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • kerst-retraite centrum Helios
  Retraite

  Kerstretraite 2020

  24 t/m 27 december 2020

  Een héérlijke manier om de kerstdagen door te brengen: in goed gezelschap, met yoga en meditatie, stilte, mooie wandelingen en met gezond en lekker eten. We verblijven in centrum Helios op de Veluwe. Culinair worden we verwend met heerlijke vegetarische maaltijden. Je geniet van een fijne sfeervolle kerst waarin niets hoeft, je bent er even helemaal uit. We maken mooie wandelingen in de omgeving.

  Bekijk evenement
 • rustige jaarwisseling
  Retraite

  Rustige Jaarwisseling 2020 – 2021

  31 december 2020 t/m 1 januari 2021

  Wandel naar Jezelf organiseert in samenwerking met Centrum Samaya te Werkhoven een ‘Rustige Jaarwisseling’. Het programma van Wandel naar Jezelf zal een programma zijn met stilte, bezinning, loslaten en verwelkomen.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten