Stilte weekend Terschelling

Stilte-ervaring op Terschelling

Een heerlijk lang stilte weekend op een prachtig eiland

We zijn 2 etmalen in volledige stilte. Een heerlijk lang weekend om volledig tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Het eiland Terschelling biedt hiervoor een fantastische omgeving. Elke dag heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling, lichaamsoefeningen (yoga, stretching, ontspanning) en meditatie. We verblijven in de Volkshogeschool te Hoorn, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand. Dagelijks maken we wandelingen door bos, over duin, strand of door de polder naar de Waddendijk.

Mindful weekend

Een mindful weekend in de natuur.  We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving, afwisselend mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). Er is ook voldoende tijd om je terug te trekken op je kamer of om een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen, los van dagelijkse beslommeringen. 

Aankomst is op donderdagmiddag vanaf 13.30 uur. Vanaf vrijdagmiddag zal de retraite volledig in stilte zijn. Er is overigens altijd de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek met de coach/organisator. 

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Het verblijf

We verblijven in de Volkshogeschool (Folkshegeskoalle) op Terschelling. Deze ligt op een bijzondere locatie midden in de duinen omgeven door dennenbos. De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. 

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. Zij begeleidt deze stilte-retraite op professionele wijze. An is betrokken en zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. Bij een groot aantal deelnemers zal haar echtgenoot, Gerard Beltman, ook aanwezig zijn.

 

mindfull wandelen op het strand

Dagprogramma

7.30 uur – meditatie

8.30 uur – ontbijt (we smeren een lunchpakket)

10.00  –  vertrek voor een wandeling ergens op het eiland (op vrijdag in de directe omgeving van de accommodatie; op zaterdag bij Midsland en op zondag bij West-Terschelling)

17.00 uur – check up hoe het met iedereen gaat

18.00 uur – avondmaaltijd

20.30 uur – Lichaamsoefeningen en ontspanning

Lees meer

inschrijven voor dit evenement

Een heerlijk lang stilte weekend op een prachtig eiland

19 t/m 22 november 2020

stilte retraite waddeneilanden
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • wandeling tijdens yoga midweek Twente
  Retraite

  Yoga meditatie midweek Hof van Kairos

  9 t/m 12 september 2024

  Een midweek in de prachtige omgeving van Winterswijk. Met yoga, meditatie, wandelingen, stilte en heerlijke biologische, vegetarische maaltijden. Er is volop ruimte om te genieten van een boek en de mooie, bloemrijke tuin en de omgeving.

  Bekijk evenement
 • wandeling Noordsvaarder Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  21 t/m 25 oktober 2024

  Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • yoga en meditatie op Samaya
  Retraite

  Yoga weekend klooster Samaya

  15 t/m 17 november 2024

  Kom thuis bij jezelf tijdens dit yoga weekend in het prachtige voormalige nonnenklooster Samaya. Hier verblijven we drie dagen waarvan 1,5 dag in stilte. Dit weekend van 3 dagen staat in het teken van verstilling en reflectie. Gedurende 1,5 dag zijn we in stilte. Samaya is een plek waar het nog echt stil is. Er wordt heerlijk puur, biologisch en vegetarisch gekookt. Geniet van een verdiepend weekend met yoga- en meditatie lessen, wandelingen in de omgeving en momenten om te ontspannen en reflecteren op het jaar wat voor je ligt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  28 november t/m 1 december 2024

  In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 8 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten