Stilte weekend Terschelling

Stilte-ervaring op Terschelling

Een heerlijk lang stilte weekend op een prachtig eiland

We zijn 2 etmalen in volledige stilte. Een heerlijk lang weekend om volledig tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Het eiland Terschelling biedt hiervoor een fantastische omgeving. Elke dag heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een wandeling, lichaamsoefeningen (yoga, stretching, ontspanning) en meditatie. We verblijven in de Volkshogeschool te Hoorn, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand. Dagelijks maken we wandelingen door bos, over duin, strand of door de polder naar de Waddendijk.

Mindful weekend

Een mindful weekend in de natuur.  We zullen dagelijks wandelen in de schitterende omgeving, afwisselend mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). Er is ook voldoende tijd om je terug te trekken op je kamer of om een boek te lezen. Een ideale manier om tot jezelf te komen, los van dagelijkse beslommeringen. 

Aankomst is op donderdagmiddag vanaf 13.30 uur. Vanaf vrijdagmiddag zal de retraite volledig in stilte zijn. Er is overigens altijd de mogelijkheid van een persoonlijk gesprek met de coach/organisator. 

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je tot rust en helemaal tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Het verblijf

We verblijven in de Volkshogeschool (Folkshegeskoalle) op Terschelling. Deze ligt op een bijzondere locatie midden in de duinen omgeven door dennenbos. De retraite is inclusief alle maaltijden, onbeperkt koffie/thee, lichaamsoefeningen (yoga+), meditatie en begeleide wandelingen. 

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. Zij begeleidt deze stilte-retraite op professionele wijze. An is betrokken en zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. Bij een groot aantal deelnemers zal haar echtgenoot, Gerard Beltman, ook aanwezig zijn.

 

mindfull wandelen op het strand

Dagprogramma

7.30 uur – meditatie

8.30 uur – ontbijt (we smeren een lunchpakket)

10.00  –  vertrek voor een wandeling ergens op het eiland (op vrijdag in de directe omgeving van de accommodatie; op zaterdag bij Midsland en op zondag bij West-Terschelling)

17.00 uur – check up hoe het met iedereen gaat

18.00 uur – avondmaaltijd

20.30 uur – Lichaamsoefeningen en ontspanning

Lees meer

inschrijven voor dit evenement

Een heerlijk lang stilte weekend op een prachtig eiland

19 t/m 22 november 2020

stilte retraite waddeneilanden
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • Retraite

  Klooster-midweek Abdijhoeve Betlehem

  22 t/m 26 februari 2021

  Een klooster-midweek in de sereniteit van een klooster. We zijn 2 dagen in volledige stilte. Abdijhoeve Betlehem naast de Willibrords abdij te Doetinchem is een uitgelezen plek voor een retraite. We wandelen dagelijks in stilte door de schitterende omgeving. Yoga en meditatie worden aangeboden.

  Bekijk evenement
 • stilteweekend klooster Lioba
  Retraite

  Stilteweekend Sint Lioba klooster

  18 t/m 21 maart 2021

  Een weekend voor mensen die verlangen naar stilte en rust in een schitterende omgeving. We zijn 2 dagen in volledige stilte. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. We zullen dagelijks in het duingebied wandelen. Meditatie en lichaamsoefeningen (yoga+) brengen je weer terug in balans.

  Bekijk evenement
 • retraite klooster Slangenburg
  Retraite

  Stilte-midweek Abdijhoeve Betlehem

  17 t/m 21 mei 2021

  Een stilte-midweek in een klooster. Abdijhoeve Betlehem, naast de Willibrords abdij te Doetinchem, is een uitgelezen plek voor een stilte-retraite. We wandelen dagelijks door de schitterende omgeving. Elke dag is er de mogelijkheid van yoga en meditatie.

  Bekijk evenement
 • yoga en wandelen op Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  25 t/m 29 oktober 2021

  Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten