Wandel retraite Terschelling

wandeling Noordsvaarder Terschelling

Wandel retraite op Terschelling

Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Het eiland Terschelling biedt hiervoor een fantastische omgeving. Elke dag is er een programma met een wandeling, lichaamsoefeningen (yoga, stretching, ontspanning) en meditatie. We verblijven in de Volkshogeschool te Hoorn, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand. Dagelijks maken we wandelingen door bos, over duin en strand. Deze retraite is een mooie mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn, maar ook gezelligheid en plezier.

Retraite op Terschelling

Een wandel-retraite op Terschelling. Een midweek om lekker uit te waaien en jezelf te ‘resetten’. We wandelen dagelijks (veelal in stilte) op verschillende plekken op het eiland; door bos, duin en over het strand. Elke dag zijn er lichaamsoefeningen (yoga, shiatsu, ontspanning) en meditatie.  En er is ook alle vrijheid om helemaal ‘niets te doen’, een boek te lezen, enz.
Er wordt gezond en vegetarisch voor ons gekookt.
We verblijven op een mooie locatie in de natuur, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand.
Kortom: een heerlijke relax-midweek op een schitterend eiland met wuivend helmgras, bruisende zee en prachtige stranden.

Wat biedt deze retraite op Terschelling

 • Je komt helemaal tot rust
 • De dagelijkse meditaties, yoga en wandelingen in de schitterende natuur van Terschelling brengen je aandacht helemaal in het ‘hier en nu’
 • Je wordt je (weer) bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet, waar jij op uit bent
 • Je ontvangt een introductie in Tibetaans boeddhisme
 • Het programma, instructies bij de meditatie en een eventueel persoonlijk, verdiepend gesprek geven je praktische handvatten die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven. Het brengt je verder in situaties waar je nu stopt of weerstand ervaart.

De accommodatie

De Volkshogeschool ‘Schylgeralân’ is schitterend gelegen in het Hoornse bos. Het ligt op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand. Om te overnachten zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de kamer (luxe of basic / 1 of 2 persoons) waarvoor je kiest. Klik op ‘Uitgebreide brochure’ op deze pagina voor de mogelijkheden.

Aankomst

Op maandagmiddag 16 oktober ben je vanaf 14.00 uur welkom op de Volkshogeschool. Om 15.00 uur start het programma. Het handigste is om te Harlingen (rederij Doeksen) de sneldienst van 12.45 uur te nemen.

Op het eiland neem je vervolgens de bus naar Hoorn van waar het 200 meter lopen is naar de Volkshogeschool. Harlingen is goed te bereiken per auto of per trein.

Het is niet aan te raden je auto mee te nemen naar het eiland. Dit is erg kostbaar en je hebt je auto verder niet nodig.

Eind

Op vrijdag 20 oktober krijgen we bij het ontbijt een lunchpakket mee. Voor wie wil, maken we dan nog een laatste wandeling. Iedereen neemt daarna weer de bus (of een taxi als je wilt) naar het dorp West Terschelling waar de boot weer vertrekt naar het vasteland.

Je overtochten kun je zelf regelen via www.doeksen.nl Natuurlijk kun je ook nog langer op het eiland verblijven als je dat wilt. Je moet je (extra) verblijf dan wel zelf regelen. Vraag naar de mogelijkheden!

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. Zij begeleidt deze midweek op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. 

Gerard is coach en een fantastische gesprekspartner. Hij is de rust zelve en zorgt ervoor dat jij je helemaal op je gemak voelt. Hij is een mensen-mens en is er helemaal om jou tot service te zijn.

Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar jij op uit bent behoort tot de opties.

 

retraiteweek Terschelling

inschrijven voor dit evenement

Wandel retraite op Terschelling

16 t/m 20 oktober 2023

stilte retraite waddeneilanden
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • wandelen tijdens stilte-retraite Betlehem
  Retraite

  Klooster-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  8 t/m 11 maart 2024

  Een extra lang weekend van vrijdagmiddag tot maandagmiddag voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2 dagen in stilte. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Klooster-retraite Abdijhoeve Betlehem

  14 t/m 16 juni 2024

  Een weekend met natuurbeleving voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een retraite. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten