Wandel retraite Terschelling

yoga en wandelen op Terschelling

Wandel retraite op Terschelling

Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Het eiland Terschelling biedt hiervoor een fantastische omgeving. Elke dag is er een programma met een wandeling, lichaamsoefeningen (yoga, stretching, ontspanning) en meditatie. We verblijven in de Volkshogeschool te Hoorn, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand. Dagelijks maken we wandelingen door bos, over duin en strand. Deze retraite is een mooie mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn, maar ook gezelligheid en plezier.

Retraite op Terschelling

Een wandel-retraite op Terschelling. Een midweek om lekker uit te waaien en jezelf te ‘resetten’. We wandelen dagelijks (veelal in stilte) op verschillende plekken op het eiland; door bos, duin en over het strand. Elke dag zijn er lichaamsoefeningen (yoga, shiatsu, ontspanning) en meditatie.  En er is ook alle vrijheid om helemaal ‘niets te doen’, een boek te lezen, enz.
Er wordt gezond en vegetarisch voor ons gekookt.
We verblijven op een mooie locatie in de natuur, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand.
Kortom: een heerlijke relax-midweek op een schitterend eiland met wuivend helmgras, bruisende zee en prachtige stranden.

Wat biedt deze retraite op Terschelling

 • Je komt helemaal tot rust
 • De dagelijkse meditaties, yoga en wandelingen in de schitterende natuur van Terschelling brengen je aandacht helemaal in het ‘hier en nu’
 • Je wordt je (weer) bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet, waar jij op uit bent
 • Je ontvangt een introductie in Tibetaans boeddhisme
 • Het programma, instructies bij de meditatie en een eventueel persoonlijk, verdiepend gesprek geven je praktische handvatten die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven. Het brengt je verder in situaties waar je nu stopt of weerstand ervaart.

De accommodatie

De Volkshogeschool ‘Schylgeralân’ is schitterend gelegen in het Hoornse bos. Het ligt op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand. Om te overnachten zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de kamer (luxe of basic / 1 of 2 persoons) waarvoor je kiest. Zie de ‘Uitgebreide brochure’ op deze pagina voor de mogelijkheden (verschijnt binnenkort).

Aankomst

Op maandagmiddag 24 oktober ben je vanaf 14.00 uur welkom op de Volkshogeschool. Om 15.00 uur start het programma. Het handigste is om te Harlingen (rederij Doeksen) de sneldienst van 12.45 uur te nemen.

Op het eiland neem je vervolgens de bus naar Hoorn van waar het 200 meter lopen is naar de Volkshogeschool. Harlingen is goed te bereiken per auto of per trein.

Het is niet aan te raden je auto mee te nemen naar het eiland. Dit is erg kostbaar en je hebt je auto verder niet nodig.

Eind

Op vrijdag 28 oktober krijgen we bij het ontbijt een lunchpakket mee. Voor wie wil, maken we dan nog een laatste wandeling. Iedereen neemt daarna weer de bus (of een taxi als je wilt) naar het dorp West Terschelling waar de boot weer vertrekt naar het vasteland.

Je overtochten kun je zelf regelen via www.doeksen.nl Natuurlijk kun je ook nog langer op het eiland verblijven als je dat wilt. Je moet je (extra) verblijf dan wel zelf regelen. Vraag naar de mogelijkheden!

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. Zij begeleidt deze midweek op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. 

Gerard is coach en een fantastische gesprekspartner. Hij is de rust zelve en zorgt ervoor dat jij je helemaal op je gemak voelt. Hij is een mensen-mens en is er helemaal om jou tot service te zijn.

Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar jij op uit bent behoort tot de opties.

 

retraiteweek Terschelling

inschrijven voor dit evenement

Wandel retraite op Terschelling

24 t/m 28 oktober 2022

stilte retraite waddeneilanden
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • Retraite

  Klooster-midweek Abdijhoeve Betlehem

  28 febr t/m 4 maart 2022

  Een klooster-midweek in de sereniteit van een klooster. We zijn 2 dagen in volledige stilte. Abdijhoeve Betlehem naast de Willibrords abdij te Doetinchem is een uitgelezen plek voor een retraite. We wandelen dagelijks in stilte door de schitterende omgeving. Yoga en meditatie worden aangeboden.

  Bekijk evenement
 • stilte retraite op de Veluwe
  Retraite

  Lang stilte weekend Zonnehuis

  17 t/m 20 maart 2022

  In de bossen bij Loenen op de Veluwe ligt retraitecentrum het Zonnenhuis, een ideale plek voor een stilte-retraite.  Een plek van ontspanning, van rust, waar je je even kunt losmaken van de drukte van alledag. Een plek om nieuwe inspiratie op te doen. We zijn 2,5 dag in stilte. We zullen wandelen, mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga+). 

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten