Stilteweekend Sint Lioba klooster

stilteweekend klooster Lioba

Een klooster-weekend in stilte

Een stilteweekend in het Sint Lioba klooster te Egmond Binnen, Noord-Holland. Een weekend voor mensen die ernaar verlangen in stilte te zijn in een prachtige omgeving. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. We zullen dagelijks in het duingebied wandelen. Meditatie en lichaamsoefeningen (yoga+) brengen je weer in balans. In dit klooster beoefenen alle geestelijken een kunstzinnig ambacht, hetgeen dit klooster bijzonder maakt.

Mindfulness

VOL; u kunt op een wachtlijst worden geplaatst. Een weekend voor mensen die ernaar verlangen in stilte te zijn in een rustige en mooie omgeving. We wandelen in het duingebied en ook naar de zee. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. Er is de mogelijkheid kennis te maken met het klooster en enkele gebedsdiensten bij te wonen. Het wordt een bijzonder en mindful weekend; tijd om je terug te trekken, te ontspannen en met compassie te kijken naar wat er in je leven speelt en wat echt belangrijk voor je is. De oefeningen die we doen zijn met aandacht; het wandelen in stilte, de maaltijden in stilte, de meditatie en de yoga.

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je helemaal tot rust en tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties, het klooster en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Het stilteweekend start op donderdag en is vanaf vrijdag 18.00 uur in volledige stilte. Het is altijd mogelijk een persoonlijk gesprek met de coach/organisator te hebben indien je dat wenst. Aankomst op donderdag om 14.00 uur. Vertrek op zondag om 15.00 uur.

Sint Lioba klooster

Het Sint Lioba klooster vormt een monastieke gemeenschap in de benedictijner orde. Er wonen zowel monniken als monialen (vrouwelijk voor monniken). Het klooster werd in 1935 gesticht door Hildegard Michaelis en kenmerkt zich door de kunstzinnige ambachten waar de kloosterlingen zich mee bezig houden

Er is bij het klooster een expositieruimte ingericht met winkel waar ook een bijzondere film draait over het leven van de kloosterlingen en hun ambachten. Op dit moment wonen er 8 zusters en 2 broeders in het klooster. Voor het mee beleven van het kloosterleven is er de mogelijkheid dagelijks een gebedsdienst bij te wonen. Overigens is niets in het programma verplicht. 

De mooie ligging van het klooster bij het Noord Hollands duinreservaat en de zee alsmede de artistieke sfeer maken een verblijf in het Lioba klooster tot een bijzondere gebeurtenis.

Maaltijden

De maaltijden zijn eenvoudig en vegetarisch en worden verzorgd door het klooster zelf.

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandelevenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens dit weekend op professionele wijze.

An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar wat er speelt en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. Dit is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach-traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

inschrijven voor dit evenement

Een klooster-weekend in stilte

18 t/m 21 maart 2021

strandwandeling in stilte Lioba klooster
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • wandeling Noordsvaarder Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  16 t/m 20 oktober 2023

  VOL Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  16 t/m 19 november 2023

  VOL In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • wandeling tijdens retraite Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  27 nov t/m 1 dec 20 2023

  Een midweek helemaal voor jezelf, om op adem te komen, op te laden en vooral om te genieten van alles om je heen. Geheel verzorgd en begeleid. Laat je meenemen in een inspirerend programma van actief bezig zijn, ontspanning, verdieping, genieten, plezier en gezelligheid

  Bekijk evenement
 • wandelen tijdens stilte-retraite Betlehem
  Retraite

  Klooster-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  7 t/m 10 maart 2024

  Een extra lang weekend voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2 dagen in stilte. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Klooster-retraite Abdijhoeve Betlehem

  14 t/m 16 juni 2024

  Een weekend voor jezelf in de sereniteit van een klooster. In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 9 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een retraite. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten