Stilteweekend Sint Liobaklooster

Een klooster-weekend in stilte

Een stilte weekend in het Sint Lioba klooster te Egmond Binnen, Noord-Holland. Een weekend voor mensen die ernaar verlangen in stilte te zijn in een prachtige omgeving. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. We zullen dagelijks in het duingebied wandelen. Meditatie en lichaamsoefeningen (yoga+) brengen je weer in balans. In dit klooster beoefenen alle geestelijken een kunstzinnig ambacht, hetgeen dit klooster bijzonder maakt.

Mindfulness

Een weekend voor mensen die ernaar verlangen in stilte te zijn in een rustige en mooie omgeving. We wandelen in het duingebied en ook naar de zee. Het klooster ligt op de rand van het Noord-Hollands Duinreservaat. Er is de mogelijkheid kennis te maken met het klooster en enkele gebedsdiensten bij te wonen. Het wordt een bijzonder en mindful weekend; tijd om je terug te trekken, te ontspannen en met compassie te kijken naar wat er in je leven speelt en wat echt belangrijk voor je is. De oefeningen die we doen zijn met aandacht; het wandelen in stilte, de maaltijden in stilte, de meditatie en de yoga.

Tijdens de yoga- en ontspanningsworkshops kom je helemaal tot rust en tot jezelf. De oefeningen zijn voor iedereen, geoefend en niet-geoefend. De meditaties, het klooster en de wandelingen in de schitterende omgeving brengen je aandacht in het hier en nu. Je herstelt je natuurlijke balans. Je wordt je bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet en wat je werkelijk wilt.

Het weekend start op donderdag en is vanaf vrijdag 18.00 uur in volledige stilte. De stilte zal alleen doorbroken worden tijdens de meditatie les op zaterdagmiddag. Dit o.a. om de begeleiding de mogelijkheid te geven te checken hoe het met iedereen gaat. Het is altijd mogelijk een (kort) bekrachtigend coach gesprek te hebben indien je dat wenst. Aankomst op donderdag om 14.00 uur. Vertrek op zondag om 15.00 uur.

Sint Lioba klooster

Het Sint Lioba klooster vormt een monastieke gemeenschap in de benedictijner orde. Er wonen zowel monniken als monialen (vrouwelijk voor monniken). Het klooster werd in 1935 gesticht door Hildegard Michaelis en kenmerkt zich door de kunstzinnige ambachten waar de kloosterlingen zich mee bezig houden

Er is bij het klooster een expositieruimte ingericht met winkel waar ook een bijzondere film draait over het leven van de kloosterlingen en hun ambachten. Op dit moment wonen er 8 zusters en 2 broeders in het klooster. Voor het mee beleven van het kloosterleven is er de mogelijkheid dagelijks een gebedsdienst bij te wonen. Overigens is niets in het programma verplicht. 

De mooie ligging van het klooster bij het Noord Hollands duinreservaat en de zee alsmede de artistieke sfeer maken een verblijf in het Lioba klooster tot een bijzondere gebeurtenis.

Maaltijden

De maaltijden worden verzorgd door het klooster. Er wordt vegetarisch voor ons gekookt.

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie en organisator van wandelevenementen met een bezinning aspect. Zij begeleidt je tijdens dit weekend op professionele wijze.

An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar wat er speelt en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. Dit is een voorwaarde om te kunnen ontspannen en nieuwe inzichten te krijgen, aldus An. Een coach-traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar je op uit bent behoort tot de mogelijkheden.

inschrijven voor dit evenement

Een klooster-weekend in stilte

25 juni t/m 28 juni 2020

 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • stiltewandeling bij klooster Koningsoord
  Retraite

  Klooster retraite abdij Koningsoord

  27 april t/m 1 mei 2020

  Gaat niet door ivm corona-virus. Zie eenzelfde evenement in juli eveneens in abdij Koningsoord met 2 stiltedagen. Een retraite in een klooster bij de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord te Arnhem, nabij Oosterbeek. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, stretching en ontspanning). Het nieuw gebouwde klooster is een schitterende plek voor een retraite. Naast het programma is er tijd je terug te trekken op je kamer of een boek te lezen. Een ideale manier om helemaal tot rust te komen los van de dagelijkse beslommeringen.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Yoga Meditatie Wandelweekend Achterhoek

  15 t/m 17 mei 2020

  Gaat niet door ivm het corona-virus Een heerlijk relax weekend met wandelen, yoga en meditatie in de Achterhoek. We verblijven op permacultuur boerderij Aarde-werk De Stegge en wandelen in de directe omgeving door bos, over zandwegen en langs het riviertje de Slinge. Dit weekend is een heerlijk Mindfulness weekend. Een weekend om helemaal bij jezelf te komen en te relaxen. Er zijn diverse plekken op het terrein waar je kunt zitten om te genieten.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Klooster retraite abdij Koningsoord

  13 juli t/m 17 juli 2020

  Een retraite met 2 dagen in volledige stilte. We zijn in het klooster bij de zusters Trappistinnen van abdij Koningsoord te Arnhem. Een moment voor jezelf in de serene stilte van een klooster. Behalve wandelen zullen we mediteren en lichaamsoefeningen doen (yoga, stretching en ontspanning). Het nieuw gebouwde klooster is een schitterende plek voor een retraite.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  19 t/m 23 oktober 2020

  Een midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  19 t/m 22 november 2020

  In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 11 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in volledige stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten