Wandel retraite Terschelling

wandeling tijdens retraite Terschelling

Wandel retraite op Terschelling

VOL Je kunt op een wachtlijst worden geplaatst. heerlijke wandel-retraite op een magische plek dicht bij huis: Terschelling! Zodra je op de boot stapt, laat je het alledaagse leven al los. Gun jezelf om tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Elke dag doen we een wandeling, lichaamsoefeningen (yoga, stretching, ontspanning) en meditatie. We verblijven in de Volkshogeschool te Hoorn, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand.

Deze retraite is een mooie mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn, en ook gezelligheid en plezier. We genieten van eindeloze stranden, bossen en duinen, ruisende golven, betoverende zonsondergangen, gezellige strandtenten en … bij heldere nacht de fonkelende Melkweg.

Jennecke en Annemieke, twee bevlogen pelgrims en coaches, nemen je deze midweek mee op reis aan de hand van een inspirerend programma.

“Every traveler needs a lighthouse. Not to be rescued, but to find your own way to shore.”

Retraite op Terschelling

Ontdek het ware eilandgevoel van rust en ruimte. Een midweek helemaal voor jezelf, om op adem te komen, op te laden en vooral om te genieten van alles om je heen.

Het programma is een mix van beweging en ontspanning. Iedere dag gaan we naar buiten de frisse herfstlucht opsnuiven en wandelend het eiland verkennen. Er zijn verschillende routes en de keuze uit korte of langere wandelingen. In stilte lopen zal je doen ervaren wat er gebeurt als alle ruis wegvalt en je weer kunt luisteren naar je eigen innerlijke stem. Binnen op locatie zoeken we de warmte en ontspanning op met meditatie in de ochtend en lichaamswerk in de avond. Eenvoudige oefeningen die voor iedereen toegankelijk zijn. Het gaat hier niet om presteren, juist over loslaten.

We nemen je mee op een innerlijke reis met inspirerende gedichten, teksten en muziek. Loop je rond met een thema of een vraag en heb je behoefte aan inzicht en helderheid? Dan zijn de begeleiders, buiten het programma om, beschikbaar voor een coaching  gesprek.

Gezelligheid is er tijdens een koffie of borrel in een van de strandtenten die we onderweg tegenkomen of in de lounge van ons verblijf. Liever even op jezelf, je eigen ding doen of helemaal niets doen? Geen probleem. Niets moet alles mag, het programma is geheel vrijblijvend.  

wandelretraite WandelnaarJezelf op TerschellingKortom; een midweek actief bezig zijn, ontspanning, verdieping, genieten en gezelligheid. Dit alles midden in de veelzijdige natuur van Terschelling.

Wat biedt deze retraite op Terschelling

 • Je gaat het ware eilandgevoel beleven, even weg van alles;
 • Doordat je ‘back-to-basic’ gaat kom je helemaal tot rust;
 • De dagelijkse meditaties, lichaamswerk en wandelingen in de natuur brengen je aandacht helemaal in het ‘hier en nu’;
 • Je wordt je (weer) bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet, waar jij op uit bent;
 • Het programma en een eventueel coaching gesprek geven je inzichten en praktische handvatten die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven. Daardoor kun je meer eigenheid, bewegingsvrijheid en persoonlijk leiderschap gaan ervaren;
 • Je voelt meer verbinding met jezelf, de ander en de omgeving om je heen;
 • Je gaat geïnspireerd, opgeladen en met een frisse blik weer naar huis.
 • Een ‘reset’ om op adem te komen in een chaotische tijd, zodat je beter in het oog van de storm kunt blijven;
 • Een prachtig cadeau aan jezelf en een duurzame investering in lichaam en geest.

  retraite op de FolkshegeskoalleDe accommodatie

  De Volkshogeschool ‘Schylgeralân’ is schitterend gelegen in het Hoornse bos. Het ligt op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand. Om te overnachten zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de kamer (luxe of basic / 1 of 2 persoons) waarvoor je kiest. Klik op ‘Uitgebreide brochure’ op deze pagina voor de mogelijkheden.

  Aankomst

  Op maandagmiddag 27 november ben je vanaf 14.00 uur welkom op de Volkshogeschool. Om 15.00 uur start het programma. Het handigste is om te Harlingen (rederij Doeksen) de sneldienst van 12.45 uur te nemen.

  Op het eiland neem je vervolgens de bus naar Hoorn van waar het 200 meter lopen is naar de Volkshogeschool. Harlingen is goed te bereiken per auto of per trein.

  Het is niet aan te raden je auto mee te nemen naar het eiland. Dit is erg kostbaar en je hebt je auto verder niet nodig.

  Eind

  Op vrijdag 1 december krijgen we bij het ontbijt een lunchpakket mee. Voor wie wil, maken we dan nog een laatste wandeling. Iedereen neemt daarna weer de bus (of een taxi als je wilt) naar het dorp West Terschelling waar de boot weer vertrekt naar het vasteland.

  Je overtochten kun je zelf regelen via www.doeksen.nl Natuurlijk kun je ook nog langer op het eiland verblijven als je dat wilt. Je moet je (extra) verblijf dan wel zelf regelen. Vraag naar de mogelijkheden!

  Begeleiding

  De pelgrimstocht wordt begeleid door Annemieke Oost en Jennecke Stradmeijer.

  pelgrim Annemieke Oost

  Annemieke (1978) is al jaren een bevlogen pelgrim. Als reisleider laat ze je graag proeven van alle mooie dingen die het pelgrimeren met zich meebrengt. Haar kracht als coach is mensen inspireren en motiveren op hun pad naar meer eigenheid, bewegingsvrijheid en persoonlijk leiderschap. Ze weet een gastvrije en veilige sfeer te creëren waarin iedereen zich welkom voelt. Ze ‘reist’ graag met je mee, zodat jij het beste kunt halen uit jouw ontdekkingstocht!

   

   

  Jennecke (1978) is van jongs af aan geïnteresseerd in mensen en wat hen bezighoudt. Op avontuur, onwetend wat de volgende dag brengt, maakt haar blij.

  Na een pelgrimage in 2018, is ze gegrepen door de magie van het onderweg zijn en wat het kan betekenen voor je persoonlijke leven. Ze is kundig, liefdevol en betrokken. Een veilige setting waarin je jezelf mag zijn is de basis voor alles wat zij doet

  Annemieke en Jennecke hebben samen diverse pelgrimstochten en retraites begeleid in binnen- en buitenland. Annemieke begeleid ook actieve reizen en Jennecke faciliteert Nature Quests.

  In het dagelijks leven zijn ze actief als mentor, coach en trainer op diverse vlakken van persoonlijke ontwikkeling. Ze zijn opgeleid in o.a. nlp, transactionele analyse, systemisch werk, deep democracy en diverse vormen van lichaamswerk. Met ieder een eigen achtergrond en stijl, maar met een gezamenlijke visie en missie vullen ze elkaar goed aan. Ze geven alles om jou een waardevolle ervaring te bezorgen!

  Mogelijkheid van coaching

  Wil je na afloop van de wandelretraite verder aan de slag met een vraag, thema of inzicht dat je hebt opgedaan? Of wil je in het dagelijkse leven aandacht blijven besteden aan jouw persoonlijke ontwikkeling? Zowel Jennecke als Annemieke bieden (wandel)coach trajecten aan in diverse vormen (ook online). Ook een eenmalig afrondend gesprek om de ervaring te bekrachtigen kan fijn zijn en is mogelijk. Interesse? Overleg het aan het eind van de retraite met ons, welkom.

  retraiteweek Terschelling

  inschrijven voor dit evenement

  Wandel retraite op Terschelling

  27 nov t/m 1 dec 20 2023

  stilte retraite waddeneilanden
  • Meer retraites

   Pelgrimstochten Wandeltochten
  • wandeling tijdens yoga midweek Twente
   Retraite

   Yoga meditatie midweek Hof van Kairos

   9 t/m 12 september 2024

   Een midweek in de prachtige omgeving van Winterswijk. Met yoga, meditatie, wandelingen, stilte en heerlijke biologische, vegetarische maaltijden. Er is volop ruimte om te genieten van een boek en de mooie, bloemrijke tuin en de omgeving.

   Bekijk evenement
  • wandeling Noordsvaarder Terschelling
   Retraite

   Wandel retraite Terschelling

   21 t/m 25 oktober 2024

   Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

   Bekijk evenement
  • yoga en meditatie op Samaya
   Retraite

   Yoga weekend klooster Samaya

   15 t/m 17 november 2024

   Kom thuis bij jezelf tijdens dit yoga weekend in het prachtige voormalige nonnenklooster Samaya. Hier verblijven we drie dagen waarvan 1,5 dag in stilte. Dit weekend van 3 dagen staat in het teken van verstilling en reflectie. Gedurende 1,5 dag zijn we in stilte. Samaya is een plek waar het nog echt stil is. Er wordt heerlijk puur, biologisch en vegetarisch gekookt. Geniet van een verdiepend weekend met yoga- en meditatie lessen, wandelingen in de omgeving en momenten om te ontspannen en reflecteren op het jaar wat voor je ligt.

   Bekijk evenement
  • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
   Retraite

   Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

   28 november t/m 1 december 2024

   In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 8 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

   Bekijk evenement
  • Pelgrimstochten Wandeltochten