Wandel retraite Veluwe

stilte retraite op de Veluwe

Wandel retraite Veluwe

Een heerlijk weekend voor jezelf, midden in de natuur op de Veluwe. De bossen en de grote, uitgestrekte Elspeetse Heide bieden een ideale omgeving om te wandelen en te genieten van rust en stilte. Een stilte die je niet overal meer treft. We verblijven in Veluwe Hotel Stakenberg op Landgoed Stakenberg, een ideale plek om de pracht en de sfeer van de Veluwe te beleven. Direct vanuit dit hotel wandelen we de natuur in. ’s Avonds worden er meditaties gegeven. Kortom: een heerlijk weekend met wandelingen, rust, gezelligheid en de mogelijkheid van verdieping in een ongedwongen sfeer.

Retraite op de Veluwe

Tijdens dit relaxte weekend, midden in de eindeloze natuur van de Veluwe, kun je even helemaal bijtanken. We verblijven 2 nachten in Veluwe Hotel Stakenberg op Landgoed Stakenberg. Het hotel ligt in de omgeving van Elspeet. Elke dag is er een wandeling en een begeleide meditatie.  Ook kun je ontspannen in de sauna van het Veluwe hotel Stakenberg. Zoals altijd bij Wandel naar Jezelf is er alle ruimte voor verdieping, bezinning en een goed gesprek.

Een wandel-retraite om te onthaasten en te genieten.

Aankomst Veluwe hotel Stakenberg

De aankomst is op vrijdagmiddag 24 mei om 16.00 uur. Na een welkomstdrankje en een kennismaking beginnen we met een stilte wandeling in de directe omgeving.

Na het diner in onze privé pub is er, bij mooi weer, buiten een avond meditatie. In dit weekend is er ook alle gelegenheid om niets te doen, te mijmeren of om met een boek in de tuin te zitten. Zelfs wild spotten behoort tot de mogelijkheden. Niets is verplicht.

Zaterdag 25 mei maken we een rondwandeling van 13 km onder meer langs kasteel Staverden. Na 8 km lunchen we op het mooi gelegen terras op het landgoed rond dit kasteel. Een pauze-locatie om naar uit te kijken want dit terras is in het verleden bekroond met de titel “Het beste terras van Nederland”. Landgoed Staverden heeft een bijzondere sfeer door het witte kasteel, de schitterende kasteeltuinen en de witte pauwen. Staverden verkreeg in de vroege Middeleeuwen stadsrechten maar heeft slechts 52 inwoners. Niet voor niets is het in 2012 uitgeroepen tot de kleinste stad van de Benelux.

Zondag 26 mei maken we een wandeling van 15 kilometer over de eindeloze Elspeetse heide. Na 6,5 kilometer lunchen we in het dorpje Vierhouten en lopen we 8.5 km terug naar het hotel. Hier nemen we als groep afscheid rond 16.00.

De accommodatie

Het Veluwe hotel Stakenberg ligt op 3,5 km van Elspeet. Het adres is Stakenberg 86, 8075 RH Elspeet.

De kamers zijn voorzien van douche, toilet en kluisje. Om te overnachten kun je kiezen tussen een 1 of 2 persoonskamer.

Het verblijf is inclusief begeleide wandelingen, meditaties, 2x een diner en uitgebreid Veluws ontbijt. Het hele weekend kan er gebruik gemaakt worden van de sauna.

Er is de mogelijkheid voor transfer van en naar NS station Nunspeet

Begeleiding 

De wandel retraite wordt begeleid door Mariëtte van Marrewijk

Voorstellen Mariëtte van MarwijkWelkom, ik ben Mariëtte van Marrewijk, 57 jaar oud en een Westlandse. Opgegroeid in Den Hoorn, een knus dorpje waar ik als kind altijd buiten was, rondstruinend in de polder en in bomen klom alsof het mijn tweede thuis was.

Toen ik in 1996 mijn man ontmoette, verhuisde ik naar Apeldoorn. Het bos heeft me altijd aangetrokken, de rust en de connectie met de natuur, dat is een plek waar ik tot mezelf kom.

Mijn achtergrond ligt in de zorg. Ik heb de opleidingen Z-verpleegkundige en SPH gedaan, gevolgd door een 4-jarige opleiding tot Healer, Reader en Lightworker bij Mens en Intuïtie. Later sloot ik daar nog de opleiding tot Natuurcoach bij Innersteps op aan. Dit bracht voor mij twee passies samen: bewustzijnsontwikkeling en de helende kracht van de natuur.

In 2021 heb ik besloten te stoppen met werken in de gezondheidszorg en ben ik voor mijzelf begonnen. Ik organiseer meditaties, energie wandelingen en wandelcoaching. Bij mij zullen mensen helemaal zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen.

Van harte welkom!

tuin landgoed Staverden

inschrijven voor dit evenement

Wandel retraite Veluwe

24 t/m 26 mei 2024

wandeling over de Elspeetsche Heide Veluwe
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • wandeling tijdens yoga midweek Twente
  Retraite

  Yoga meditatie midweek Hof van Kairos

  9 t/m 12 september 2024

  Een midweek in de prachtige omgeving van Winterswijk. Met yoga, meditatie, wandelingen, stilte en heerlijke biologische, vegetarische maaltijden. Er is volop ruimte om te genieten van een boek en de mooie, bloemrijke tuin en de omgeving.

  Bekijk evenement
 • wandeling Noordsvaarder Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  21 t/m 25 oktober 2024

  Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • yoga en meditatie op Samaya
  Retraite

  Yoga weekend klooster Samaya

  15 t/m 17 november 2024

  Kom thuis bij jezelf tijdens dit yoga weekend in het prachtige voormalige nonnenklooster Samaya. Hier verblijven we drie dagen waarvan 1,5 dag in stilte. Dit weekend van 3 dagen staat in het teken van verstilling en reflectie. Gedurende 1,5 dag zijn we in stilte. Samaya is een plek waar het nog echt stil is. Er wordt heerlijk puur, biologisch en vegetarisch gekookt. Geniet van een verdiepend weekend met yoga- en meditatie lessen, wandelingen in de omgeving en momenten om te ontspannen en reflecteren op het jaar wat voor je ligt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  28 november t/m 1 december 2024

  In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 8 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten