Yoga weekend klooster Samaya

yoga en meditatie op Samaya

Yoga weekend klooster Samaya

Kom thuis bij jezelf tijdens dit yoga weekend. In Werkhoven ligt het prachtige voormalig nonnenklooster Samaya. Hier verblijven we drie dagen waarvan 1,5 dag in stilte. Dit weekend staat in het teken van verstilling en reflectie. Onderwerpen die passen bij de komende winter. Samaya is een plek waar het nog echt stil is. Het is een prachtige plek met mooie en ruime slaapkamers, waar heerlijk puur, biologisch en vegetarisch gekookt wordt.

Een verdiepend weekend met yoga- en meditatie lessen, een langere wandeling in de omgeving van Samaya, twee kortere stiltewandelingen en momenten om te ontspannen en reflecteren op het jaar dat voor je ligt. Op de zaterdag en een gedeelte van de zondag wordt zoveel mogelijk stilte in acht genomen.

‘Thuiskomen bij jezelf’

Het thema van dit weekend is ‘thuiskomen bij jezelf’. In drie dagen dompel je jezelf onder in de rust van het klooster. Het weekend bestaat uit verschillende yoga- en meditatie lessen, wandelingen op het landgoed en in de omgeving van Samaya en voldoende momenten om te ontspannen met een boek of te schrijven.

Aankomst is vrijdagmiddag 15 november om 17.00 uur. Na de kennismaking en avondmaaltijd is er een lichte yogales. Aansluitend gaan we de stilte in.

Op zaterdag is er een uitgebreide yoga- en meditatie les en een wandeling. Na de avondmaaltijd is er een Yoga Nidra waardoor je nog dieper met de aandacht naar binnen keert en waardoor je heerlijk ontspannen de nacht ingaat.

Zondag vervolgen we het weekend met een yogales en stilte wandeling in de tuin van Samaya. Na de evaluatie sluiten we het weekend rond 17.00 uur af.

Yoga voor iedereen

De yogalessen zijn voor iedereen geschikt, of je nu geoefend of niet-geoefend in yoga bent. De verschillende korte en één langere wandelingen zijn een mooi moment om je te verbinden met de natuur en daardoor ook jezelf. Aan het einde van dit weekend ervaar je meer rust, ontspanning en je voelt je meer thuis in jezelf.

 Conferentiecentrum Samaya

Conferentiecentrum Samaya is een kleinschalig kloosterhotel gelegen in het hart van Nederland, vlakbij Utrecht, op een groene plek tussen de Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug waar het nog echt stil is. Er heerst een hele mooie rustige sfeer waar je binnen kunt dwalen door de lange gangen. Tevens is er alle ruimte om te wandelen en te verblijven in de 4 hectare Engelse landschapstuin.

Begeleiding

Lilian Bensdorp-Krijnen begeleidt dit weekend. Lilian heeft ruime ervaring als yoga- en meditatie docent en het organiseren van retraites. Tevens is ze Natuurcoach en Mind-Walk trainer. Lilian heeft een yoga- en coachingspraktijk waarin ze mensen individueel en in groepsverband begeleidt naar een meer ontspannen en evenwichtiger leven. 

Tijdens het weekend is er ook de mogelijkheid voor een gesprek met Lilian om te praten over je proces. Lilian zal hierbij de natuur gebruiken om je te ondersteunen. De natuur als een spiegel om zo meer inzicht te krijgen in wat er speelt. De open vragen en de nieuwsgierigheid van Lilian zullen je hierbij helpen. Het is naderhand mogelijk om een Natuurcoach traject bij Lilian te volgen in Schoorl of De Bilt.

stiltewandeling met Wandel naar Jezelf bij centrum Samaya

inschrijven voor dit evenement

Yoga weekend klooster Samaya

15 t/m 17 november 2024

wandelen in de tuin van Centrum Samaya
 • Meer retraites

  Pelgrimstochten Wandeltochten
 • wandeling tijdens yoga midweek Twente
  Retraite

  Yoga meditatie midweek Hof van Kairos

  9 t/m 12 september 2024

  Een midweek in de prachtige omgeving van Winterswijk. Met yoga, meditatie, wandelingen, stilte en heerlijke biologische, vegetarische maaltijden. Er is volop ruimte om te genieten van een boek en de mooie, bloemrijke tuin en de omgeving.

  Bekijk evenement
 • wandeling Noordsvaarder Terschelling
  Retraite

  Wandel retraite Terschelling

  21 t/m 25 oktober 2024

  Een heerlijke midweek om tot rust te komen en tijd te nemen voor jezelf. Geniet van de heerlijke mix van ontspanning, verdieping, fysiek actief zijn en ook gezelligheid en plezier. De midweek is een combinatie van wandelen, yoga, meditatie en goede gesprekken, coaching als je dat wilt.

  Bekijk evenement
 • mensen tijdens klooster retraite abdij Koningsoord
  Retraite

  Stilte-weekend in Abdijhoeve Betlehem

  28 november t/m 1 december 2024

  In de bossen bij Doetinchem, nabij kasteel Slangenburg, ligt sinds 1950 de Sint Willibrords abdij. Hier wonen en werken 8 broeders volgens de leefregels van Sint Benedictus. De ernaast gelegen abdijhoeve Betlehem is een ideale plek voor een stilte-retraite. We zijn 2,5 dag in stilte. Een moment voor jezelf in de sereniteit van een klooster. We zullen wandelen, mediteren, lichaamsoefeningen doen (yoga+). Gedurende de retraite wonen we enkele gebedsdiensten bij.

  Bekijk evenement
 • Pelgrimstochten Wandeltochten