Wandelretraite op Terschelling

Inschrijven

Wanneer: 19 t/m 23 oktober 2020 (midweek)

Afstanden: dagelijks 8 à 10 km

Bijzonderheden
Een wandelretraite op Terschelling. Een midweek om tijd te nemen voor jezelf, te genieten en tot rust te komen, om uit te waaien. We wandelen dagelijks (veelal in stilte) op verschillende plekken op het eiland; door bos, duin en over het strand. Elke dag zijn er lichaamsoefeningen (yoga, shiatsu, ontspanning) en meditatie.
En er is ook tijd om helemaal ‘niets te doen’, een boek te lezen, enz.
Er wordt gezond en vegetarisch voor ons gekookt.
We verblijven op een mooie locatie in de natuur, op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand.
Kortom: een heerlijke relax-midweek op een schitterend eiland met wuivend helmgras, bruisende zee en prachtige stranden.

wandelaars tijdens wandelretraite op strand terschelling

uitzicht tijdens wandelretraite op terschelling

Wat kun je verwachten tijdens deze retraite op Terschelling:

  • Je komt helemaal tot rust.
  • De dagelijkse meditaties en wandelingen in de schitterende natuur van Terschelling brengen je aandacht helemaal in het ‘hier en nu’.
  • Je wordt je (weer) bewust van wat voor jou belangrijk is, wat er werkelijk toe doet, waar jij op uit bent.
  • Je ontvangt een introductie in Tibetaans boeddhisme.
  • Het programma, instructies bij de meditatie en een eventueel persoonlijke gesprek geven je praktische handvatten die je toe kunt passen in jouw dagelijks leven. Het brengt je verder in situaties waar je nu stopt of weerstand ervaart.

wandelretraite accommodatie terschelling

De accommodatie
De Volkshogeschool ‘Schylgeralân’ is schitterend gelegen in het Hoornse bos. Het ligt op loopafstand van zowel de Waddenzee als het Noordzeestrand.

Om te overnachten zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de kamer (luxe of meer basic) waarvoor je kiest. Zie de bijlage voor de mogelijkheden!

Bekijk accommodatie

Aankomst
Op maandagmiddag ben je vanaf 14.00 uur welkom op de Volkshogeschool. Om 15.00 uur start het programma. Het handigste is om te Harlingen (rederij Doeksen) de sneldienst van 12.30 uur te nemen.

Op het eiland neem je vervolgens de bus naar Hoorn van waar het 200 meter lopen is naar de Volkshogeschool. Harlingen is goed te bereiken per auto of per trein.

Het is niet aan te raden je auto mee te nemen naar het eiland. Dit is erg kostbaar en je hebt je auto verder niet nodig.

wandelaars tijdens wandeling op terschelling in bos

retraite ruimte terschelling

Eindtijd
Op vrijdag krijgen we bij het ontbijt een lunchpakket mee. Voor wie wil maken we dan nog een laatste wandeling. Iedereen neemt daarna weer de bus (of een taxi als je wilt) naar het dorp West Terschelling waar de boot weer vertrekt naar het vasteland.

Je overtochten kun je zelf regelen via www.doeksen.nl Natuurlijk kun je ook nog t langer op het eiland blijven als je dat wilt. Je moet je (extra) verblijf dan wel zelf regelen. Vraag naar de mogelijkheden!

Prijs
Prijzen variëren van € 528,- tot € 688,- voor de midweek (van maandagmiddag t/m vrijdag ochtend) afhankelijk van het type accommodatie (luxe of meer basic) en gebruik van één-persoons kamer dan wel meer-persoons kamer. Alle kamers hebben eigen douche/toilet. Zie de bijlage voor de mogelijkheden!

Bekijk accommodatie

Als je je aanmeldt vermeld dan het arrangement waarvoor je kiest.
Prijzen zijn inclusief  alle maaltijden, koffie en thee, begeleide wandelingen, meditatie en yoga+ (yoga, stretching, shiatsu, ontspanning) en een persoonlijk gesprek indien je daar behoefte aan hebt.

yoga oefening in natuur terschelling
stilte midweek retraite begeleiding An Paridaen
Begeleiding
An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. Zij begeleidt je tijdens deze midweek op professionele wijze. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving.
Gerard Beltman is een bijzonder fijne gesprekspartner, life-coach en faciliteert de organisatie.
Een coach traject na afloop om je te blijven bekrachtigen in waar jij op uit bent behoort tot de opties. Klik hier voor meer informatie over An.

Inschrijven

Vraag meer informatie

Wat anderen vertellen

“Ik heb een fijne midweek gehad, heerlijk gewandeld en uitgerust. De organisatie/begeleiding van An was goed en het verblijf op de Volkshogeschool was top!”

Marie-José

“Een heerlijke week in een prachtige omgeving die voor mij in het teken stond van rust en dichtbij mezelf zijn.”

Laura

“Een perfecte herfst-break in de rust en natuur van Terschelling; met (voor wie wil) mogelijkheid voor verdieping/coaching.”

Sonja