Lentewandeling

groeps wandeling in het voorjaar

Lente wandeling Baarn - Hollandsche Rading

VOL Je kunt op een reservelijst worden geplaatst prachtige wandeling, met veel onverharde wegen, door bossen, langs heide en stuifzand. We lopen van Baarn naar Hollandsche Rading, centraal in het land. Het is eind maart en net als de natuur willen wij ook graag weer in beweging komen! Het is een heerlijke wandeling om te ontspannen, het hoofd even leeg te maken, uit te wisselen en (andere) mensen te leren kennen. Ook zullen we een tijdje in stilte lopen en is er alle ruimte voor verdieping en een goed gesprek.

We zien je graag op deze lente wandeling!

De wandeling

We verzamelen om 10.15 uur bij Eethuys-café De Generaal naast station Baarn. Om 10.45 vertrekken we. Indien je bij het eethuis-café nog iets wilt gebruiken wordt geadviseerd iets eerder te komen.

Het eerste gedeelte wandelen we door het Baarnse bos, tussen grote statige lanen met eeuwenoude eiken en beuken. In het begin zien we de grote kom, een vijver in het midden van het sterrenbos. Vervolgens komen we aan bij een bijzonder pad dat wordt gekenmerkt door een loofgang die is ontstaan doordat twee rijen bomen met de kruinen naar elkaar toe zijn gesnoeid; de berceau.

Verderop lopen we langs Paleis Soestdijk en over heideveld De Stulp. Hier wandelen we tussen de rustige Charolais koeien en langs het Pluismeer. De Stulp ligt in boswachterij Lage Vuursche en bestaat uit heide- en stuifzandgebied.

De plaats Lage Vuursche is bekend vanwege kasteel Drakensteyn en ook vanwege de vele pannenkoekenhuizen, een prima locatie voor een pauze tijdens de wandeling!

Na deze pauze vervolgt onze route zich door het gevarieerde Maartensdijkse Bos naar Hollandsche Rading, de grens (=‘rading’) tussen Utrecht en Holland.

Ons eindpunt is het station Hollandsche Rading. Hier is ook horeca. We verwachten hier om 16.00 uur aan te komen. Vanaf hier kun je de trein terug naar huis nemen of naar station Baarn indien je auto daar geparkeerd staat.

Begeleiding

De wandeling wordt begeleid door Mariëtte van Marrewijk

Voorstellen Mariëtte van MarwijkWelkom, ik ben Mariëtte van Marrewijk, 57 jaar oud en een Westlandse. Opgegroeid in Den Hoorn, een knus dorpje waar ik als kind altijd buiten was, rondstruinend in de polder en in bomen klom alsof het mijn tweede thuis was.

Toen ik in 1996 mijn man ontmoette, verhuisde ik naar Apeldoorn. Het bos heeft me altijd aangetrokken, de rust en de connectie met de natuur, dat is een plek waar ik tot mezelf kom.

Mijn achtergrond ligt in de zorg. Ik heb de opleidingen Z-verpleegkundige en SPH gedaan, gevolgd door een 4-jarige opleiding tot Healer, Reader en Lightworker bij Mens en Intuïtie. Later sloot ik daar nog de opleiding tot Natuurcoach bij Innersteps op aan. Dit bracht voor mij twee passies samen: bewustzijnsontwikkeling en de helende kracht van de natuur. 

In 2021 heb ik besloten te stoppen met werken in de gezondheidszorg en ben ik voor mijzelf begonnen. Ik organiseer meditaties, energie wandelingen en wandelcoaching. Bij mij zullen mensen helemaal zichzelf kunnen zijn en zich op hun gemak voelen.

Van harte welkom op onze wandeling!

ven tussen Baarne en Hollandsche Rading

inschrijven voor dit evenement

Lente wandeling Baarn - Hollandsche Rading

Zaterdag 23 maart 2024