Pelgrimstocht Porto – Santiago

Wanneer: van 26 april – 9 mei 2019  (14 dagen)

Afstanden: 11 etappes van 15 tot 24 km per dag

Bijzonderheden:
We starten in het pittoreske Porto in Portugal waar we voldoende tijd nemen om deze stad aan de Douro te verkennen. Daarna lopen we dagelijks rond de 20 km, eerst een dag langs de kust en vervolgens over de eeuwenoude route door licht heuvelachtig landschap in het binnenland. Je kunt onderweg in je eigen tempo lopen. Onderweg zijn talrijke dorpjes met cafés en restaurantjes. De Portugezen zijn vriendelijke en behulpzame mensen. Een prachtige ervaring in een periode van het jaar met goede condities om dit traject te lopen.

Pelgrimeren

Beeld in Ponte de Lima

De overnachtingen

We overnachten in gereserveerde, eenvoudige maar goede hotels, pensions of herbergen. Afhankelijk van beschikbaarheid slapen we in 2 tot 4-persoons kamers. Je kunt ervoor kiezen je eigen bagage te dragen òf je kunt bagagevervoer nemen. Eten doen we gezamenlijk in plaatselijke restaurants. Overdag kun je in je eigen tempo lopen. De route is gemarkeerd. Tussendoor, rond lunchtijd of aan het eind van de dag treffen we elkaar weer.

Start: vrijdag 26 april 2019. Je reist op eigen gelegenheid naar Porto. Zondag 28 april is de eerste wandeletappe.
Eind: donderdag 9 mei 2019. Je reist op eigen gelegenheid weer naar huis.

Begeleiding: Gerard Beltman. Gerard is een ideale gids en zorgt ervoor dat jij de camino op jouw eigen wijze kunt beleven. Hij blijft altijd rustig en bedenkt oplossingen. Hij is een mensen-mens en vindt het heerlijk om mensen mee te nemen in evenementen waar zijn hart van open gaat. Verder is Gerard een uitstekend luisteraar en coach.

20160518-img_4853

20160515-img_4664

Kosten: € 945,- voor een begeleide pelgrimstocht inclusief alle overnachtingen en ontbijten, geplande trajecten met bus of taxi en een pelgrimspaspoort.
Niet geïncludeerd zijn je heen- en terugreis naar en van Porto/Santiago, lunches, diners en andere versnaperingen onderweg.

De reis erheen: het goedkoopste is een retourticket naar Porto te nemen en aan het eind van de pelgrimstocht met de bus van Santiago terug naar Porto te reizen (3 uur). Meer info na aanmelding.

Bekijk de brochure

Inschrijven