Vroege voorjaarswandeling

midwinter wandeling

Vroege voorjaarswandeling Veluwezoom

VOL U kunt op een wachtlijst worden geplaatst. Dit is een van de mooiste wandelingen van Nederland. We lopen voor Nederlandse begrippen door zeer geaccidenteerd terrein over de Veluwezoom. We gaan door het Nationaal Park Veluwezoom. We wandelen over de Carolinaberg en de Willemsberg, vervolgens door de ‘Onzalige bossen’ tot de Posbank. Daarna gaat het verder door Landgoed Beekhuizen tot Velp. Bij deze wandeling is het stevig klimmen en dalen. De uitzichten vanaf de Posbank zijn adembenemend. Bij helder weer kijk je tot Duitsland en Nijmegen. Halverwege de wandeling is er een kiosk/uitgiftepunt met toiletten (tegen betaling).

Een schitterende wandeling door Nationaal Park Veluwezoom van Dieren tot Velp. Oorspronkelijk gepland als midwinterwandeling in januari maar vanwege de lockdown verplaatst naar 12 maart. Een heerlijke vroege voorjaarswandeling dus! Dit in een gezellige en open sfeer en in een bijzondere omgeving. Er zal ook een deel in stilte gelopen worden.

Start: om 11.00 uur bij het station van Dieren. Hier is op het perron een toilet. We ontmoeten elkaar aan de noordkant van het station. Vervolgens lopen we 7 km tot Paviljoen de Posbank. Zie www. Paviljoendeposbank.nl 

Daarna is het nog 8 km tot station Velp. Indien je dit te ver vindt is er een mogelijkheid af te buigen naar station Rheden (nog 4 km). Je wordt dan ook begeleid. Kort voor Rheden is er dan nog maal een kiosk bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. 

Dit is een van de mooiste wandelingen van Nederland. We lopen over de flanken van de De Veluwe, een stuwwal gevormd in de derde ijstijd. Op deze flanken hebben gedurende de 4e ijstijd modderstromen nog eens diepe geulen uitgesleten. De reliëf- verschillen zijn daardoor spectaculair. In totaal klimmen we 250 m. Het hoogste punt is boven de 100 m boven N.A.P. Het landschap is gevarieerd bos, heide en karakteristieke beukenlanen.

Vanaf Velp of Rheden kun je weer met de trein (of bus) naar huis of naar je auto terug. Op zaterdag gaat er ieder half uur een trein in beide richtingen.

wandeling over de Posbank

inschrijven voor dit evenement

Vroege voorjaarswandeling Veluwezoom

Zaterdag 12 maart 2022