Voorjaarswandeling Hemelse Berg

voorjaarswandeling

Voorjaarswandeling Hemelse Berg

Een bijzonder afwisselende wandeling in de zuidelijke Veluwezoom. Het is een gebied vol met sprengen, beekjes en hoogteverschillen. Ook struinen we door de uiterwaarden. We maken kennis met verschillende landgoederen, met elk een verhaal, en hebben prachtige uitzichten over de Rijn. Het gebied kent vele herinneringen en monumenten vanwege een rijke historie. 

Zoals altijd bij Wandel naar Jezelf is er alle ruimte voor uitwisseling met elkaar, kennismaking, goede gesprekken en gezelligheid! Tijdens onze wandelingen lopen we gedeeltelijk in stilte. Wellicht een mooie gelegenheid ook om met Wandel naar Jezelf kennis te maken!

We zien je graag op deze voorjaarswandeling!

De wandeling

We lopen met elkaar deze prachtige wandeling vanaf het centrum van Oosterbeek tot station Arnhem

We verzamelen om 10.00 uur bij Grand café Oosterbeek, Raadhuisplein 2 in Oosterbeek. Dit café is goed te bereiken per openbaar vervoer en er is ook een ruime parkeerplaats. Om uiterlijk 10.45 uur vertrekken we. Indien je bij het café meer tijd wilt om iets te gebruiken wordt geadviseerd iets eerder te komen.

We wandelen eerst langs Villa Hartenstein. Deze imposante witte villa was tijdens de Slag om Arnhem in 1944 het hoofdkwartier van de Engelsen. Nu is het Airborne Museum erin gevestigd. Daarna volgt het voormalig landgoed de Hemelse Berg met prachtige beek en waterval. Na landgoed Hemelse Berg volgt landgoed Oorsprong. Beide landgoederen met een rijke historie. We dalen verder af richting Heveadorp en lopen naar de Rijn en landgoed De Westerbouwing. Vanaf hier hebben we prachtige uitzichten over de rivier. Via een romantisch paadje komen we bij een van de oudste kerken van Nederland waar een 300 jaar oude knotlinde de oorlog goed heeft doorstaan. We komen nu in de uiterwaarden van de Nederrijn waar we zullen pauzeren bij een kleine camping met horeca. 

Tot slot wandelen we door Landgoed Mariëndaal. Dit landgoed is vooral bekend om zijn 150 jaar oude Groene Bedstee; een dubbele beukenhaag in de vorm van een tunnel, ook wel ‘Berceau’ genoemd. Dames van stand konden hier (in andere tijden) wandelen zonder bruin te worden! Een witte huid was een teken van welstand. Vanaf Landgoed Mariëndaal lopen we naar het NS station Arnhem waar we rond 17.00 uur zullen arriveren. Hier kan nog iets gedronken worden. 

Begeleiding

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving. 

Gerard is coach en een fantastische gesprekspartner. Hij is de rust zelve en zorgt ervoor dat jij je helemaal op je gemak voelt. Hij is een mensen-mens en is er helemaal om jou tot service te zijn.

 

inschrijven voor dit evenement

Voorjaarswandeling Hemelse Berg

Zondag 14 april 2024

Airborne museum Oosterbeek