Wandelweekend Het mooiste van Twente

Een heerlijk weekend wandelen in mooi Twente

Een heerlijk wandelweekend door mooi en rustig Twente met alle ruimte voor gezelligheid, gesprek en stilte. De eerste dag lopen we onder meer door natuurreservaat Springendal dicht bij de Duitse grens. We genieten van de rust, het golvende landschap, de mooie Twentse boerderijen en kabbelende beekjes. We overnachten in het centrum van het charmante stadje Ootmarsum waar veel kunstenaars wonen en hun kunst exposeren. De tweede dag passeren we onder meer landgoed Singraven en lopen we langs het slingerende riviertje de Dinkel.

Wandeltocht Twente

We lopen 2 dagen door prachtig Twente. Op zaterdag 4 april starten we vanuit het dorpje Vasse en wandelen door het natuurgebied Springendal. Schilderachtige vijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Dit gebied wordt wel de ‘tuin van Twente’ genoemd. Het gebied is niet toegankelijk voor auto’s dus heerlijk rustig. We arriveren in Ootmarsum, een historisch stadje waar veel kunstenaars wonen en werken en hun kunst exposeren. We overnachten in een sfeervolle bed & breakfast in het centrum van Ootmarsum.

Op zondag 5 april lopen we eerst door landerijen naar landgoed Singraven met watermolen. We vervolgen onze tocht langs het slingerende riviertje de Dinkel en via de Paaschberg (hoogte 80 m) komen we aan in het dorpje De Lutte.

Kortom: een gevarieerd weekend door een prachtige en rustige omgeving met alle ruimte voor gezelligheid, gesprek en stilte. Op beide dagen zullen we gezamenlijk minimaal een uur in stilte lopen. Verder kun je altijd in stilte lopen als je dat wilt.

Begeleiding 

An Paridaen is coach, docent yoga en meditatie. An is zeer geoefend in het gecommitteerd luisteren naar jouw concrete vragen en zorgt voor een ontspannen en veilige omgeving.

Gerard is life-coach en een fantastische gesprekspartner. Hij is de rust zelve en zorgt ervoor dat jij je helemaal op je gemak voelt. Hij is een mensen-mens en is er helemaal om jou tot service te zijn.

inschrijven voor dit evenement

Een heerlijk weekend wandelen in mooi Twente

29 t/m 30 augustus 2020

 • Meer wandeltochten

  Retraites Pelgrimstochten
 • wandelen in Renkums Beekdal
  wandeltocht

  Midwinter wandeling

  Zaterdag 13 februari 2021

  We genieten van een heerlijke wandeling door het prachtige Renkums Beekdal, tussen Ede en Renkum. Er zal gedeeltelijk in stilte worden gelopen. Het wordt een aangepaste wandeling, we houden ons aan de geldende corona-maatregelen. Op een punt tijdens de wandeling is een uitgifte-loket voor koffie en thee. Ook zijn toiletten aanwezig.

  Bekijk evenement
 • wandelen in Westerwolde
  wandeltocht

  Wandelweekend Westerwolde

  weekend 10 t/m 11 april 2021

  Een heerlijke, volledig verzorgde 2-daagse wandeling in het bijzondere, minder bekende Westerwolde. Ontspannen, gezellig, mindful en – als je wilt – met een verdiepend gesprek. Dat zijn de wandelweekenden van Wandel naar jezelf!

  Bekijk evenement
 • Retraites Pelgrimstochten